"Terveisiä Senegalista" -konsertti

ke 13.2. kello 18.00

Alavan kirkko

Gospelmusiikkia ja akustisesti selloin esitettyä konserttimusiikkia. Jaakko Löytty sekä sellistit Anna-Maaria ja Olli Varonen. Ohjelma 10 €, tuotto yhteisvastuukeräykselle.

Gospel ja akustinen konserttimusiikki yhdistävät voimansa

Terveisiä Senegalista -kiertue rantautuu Kuopioon

Kuopiossa, Alavan kirkossa, on luvassa erityisen mielenkiintoinen konsertti
keskiviikkona 13.2. klo 18.00 kun esiintymään tulevat Jaakko Löytty sekä Selloduo Varonen. Kolmikko konsertoi helmi-maaliskuussa eri puolilla maatamme Terveisiä Senegalista -teemalla.

KAKSI MUSIIKKIGENREÄ YHDISTÄVÄT VOIMANSA

Konserteissa kuullaan Jaakko Löyttyä kitaroineen sekä kahta sellistiä; Anna-Maaria ja Olli Varosta, jotka selloduona ovat konsertoineet kohta 19 vuotta. Ohjelmistossa on Löytyn uusia sävellyksiä ja uusia sovituksia vanhoista tutuista kappaleista. Niin ikään mukana on myös Anna-Maarian tuotantoa.
Kolmikon yhteisesitysten lisäksi kuullaan selloduon soittamana kansanmusiikkipohjaisia säveliä sekä klassista ohjelmistoa.

Jaakko Löytyn ja Selloduo Varosen hedelmällinen yhteistyö on jatkunut tiiviinä jo pari vuotta. Kolmikko on yhdistänyt gospelmusiikin ja akustisin selloin esitetyn konserttimusiikin – näin on tuotu jotakin uutta suomalaiseen konserttikenttään. Lukuisten konserttien lisäksi kolmikolta ilmestyi vuonna 2018 myös levy ”Yhteistä tietä”, jonka Herättäjäyhdistys julkaisi. Viimeistään laaja levynjulkistamiskiertue kertoi sen, että tälle uudelle musiikkiyhdistelmälle on tilausta.


YHTEINEN TIE SENEGALIIN
Tammikuussa Löytyn ja Varosten yhteinen tie vie Senegaliin, jossa kolmikko musisoi useaan otteeseen eri puolilla maata. Senegaliin on viemisinä eurooppalaista musiikkia - tietysti myös suomalaisia säveliä. Tuomisina Suomeen kolmikolla on puolestaan senegalilaisiin teemoihin pohjautuvaa ohjelmaa.

Musiikillisen kulttuurisillan lisäksi Löytty ja Varoset ovat omalta osaltaan tukeneet myös luterilaisen kirkon rakennushanketta Fatickin kaupunkiin. Siksipä kolmikon matkaohjelmaan sisältyy myös käynti tuon kirkon rakennustyömaalla.


Järjestäjä

Alavan seurakunta

Katso myös

su 21.4. klo 15.00

Alavan kirkko

Konsertti: Marian Petrescu trio

Ohjelma yhteisvastuulle 10 €.
ma 22.4. klo 15.00

Alavan kirkko

Kuopion Nuorisokuoron konsertti

Ohjelma yhteisvastuulle 10 €
to 25.4. klo 12.00

Kuopion Tuomiokirkko

Urkumusiikkia lounasaikaan

Sibelius-Akatemian opiskelijat esiintyvät.