Konsertti, Hillel Tokazier ja Zipporim

su 17.3. kello 18.00

Konsertti, Hillel Tokazier ja Zipporim Alavan kirkon seurakuntasali

Psalmeja ja heprealaista musiikkia.

Konsertissa muusikko Hillel Tokazier esiintyy sekä yksin että kuopiolaisen, heprealaista musiikkia esittävän Zipporim-kuoron kanssa, johtajana kanttori Leila Savolainen. Ohjelmassa mm. v. 1979 euroviisut voittanut Halleluja –kappale sekä rempseän iloinen Hava nagila, sekä juutalaiskristittyjen psalmilauluja.

Konsertti on maksuton. Ohjelmatulot yhteisvastuun hyväksi.

Hillel Tokazierista voit lukea lisää:  www.hilleltokazier.fi

Hillel Tokazierin urasta lyhyesti:

Hillel Tokazier on syntynyt vuonna 1946. Hän on kolmannen polven suomalainen. Muusikon uran alkuna voidaan pitää ensimmäistä levytettyä sävellystä vuonna 1967. Hän asui Israelissa vuodet 1970 - 1975 ja aloitti Suomeen palattuaan työt kokopäiväisenä muusikkona ja säveltäjänä.

Hillel Tokazier on soittanut useissa tunnetuissa yhtyeissä kuten Eero, Jussi & The Boys ja säveltänyt iskelmä- ja pop-musiikkia kuuluisille suomalaistaiteilijoille kuten Marion, Tarja Lunnas, Heidi Kyrö, Tapani Kansa ja Paula Koivuniemi. Hän on toiminut monien kuuluisien suomalaistähtien säestäjänä ja työskennellyt studiomuusikkona äänilevystudioissa, radiossa ja televisiossa.

Hillel on säveltänyt musiikkia mm. tv-näytelmään "Elämäsi parhain aika" ja toiminut muutaman vuoden "Kuule sinua rakastetaan" -ohjelman orkesterinjohtajana.

Suomen lisäksi Hillel on esiintynyt Ruotsissa, Islannissa, Tanskassa, Hollannissa, USA:ssa, Ranskassa, Saksassa ja Israelissa. Hillel Tokazier aloitti perinteisenä rock- ja boogie woogie-pianistina, mikä edelleenkin lasketaan hänen erikoisalueekseen. Viimeiset kymmenen vuotta Hillel on tullut tunnetuksi itseään pianolla säestävänä laulajana.

Neljän juutalaista musiikkia sisältävän levynsä innoittamana Hillel on kiertänyt ympäri Suomea pitämässä luentoja ja konsertteja aiheena juutalainen musiikki. Vuodesta -94 alkaen kyseisen toiminnan piiriin ovat kuuluneet myös koulut. Hillel on myös saanut niin Taiteen keskustoimikunnan kuin Svenska kulturfondenin stipendit juuri juutalaisen musiikin tutkimista varten. Myös Niilo Helanderin säätiö, Wihurin säätiö ja Alfred Kordelinin säätiö ovat tukeneet tutkimuksia.
Laulukokonaisuuksien "Elämän puu" , "Maitoa ja hunajaa" ja ”Juuret” tekstit perustuvat paljolti juutalaiseen rukouskirjaan ja niiden musiikki on kansanmusiikkipohjaista, joskin suurimmaksi osaksi Tokazierin itse säveltämää. Levyillä kuullaan myös otteita itäeurooppalaisesta juutalaismusiikista eli klezmer-musiikista. Hillel on toiminut myös juutalaista musiikkiperinnettä Suomessa ylläpitävässä Hazamir-kuorossa.

 


Järjestäjä

Alavan seurakunta

Katso myös

Soli Deo Gloria - pyhyyden poluilla konsertti

Tiina Sara-aho, meditatiivinen tanssi; Anna Maria McElwain, klavikordi.

Sävelten saatossa - barokkia Saksasta

Dóra Pétery, barokkiurut.
ke 12.6. klo 18.00

Alavan kirkon seurakuntasali

Mannerismejä-konsertti

Eeva Semerdjiev, laulu, Janne Oksanen, laulu. Vapaa pääsy.