Ekumeeninen Pääsiäisvaellus

ma 22.4. kello 10.00

Ekumeeninen Pääsiäisvaellus

Syvänniemen ortodoksitsasouna

Toisena pääsiäispäivänä vaellettavan Ekumeenisen Pääsiäisvaelluksen uusi lähtöpaikka on Syvänniemen tsasouna (Mihailantie 8). Kolmatta kertaa järjestettävä vaelluspäivä alkaa rukoushetkellä Syvänniemen tsasounassa klo 10.00. josta matka jatkuu Syvänniemen luterilaiseen kirkkoon, jossa hartaus klo 10.45. Sieltä jatkamme Sourun ruukille, ortodoksiselle hautausmaalle, Savikoskelle ja Karttulan Vapaakirkolle (Kirkkotie 21), jossa on mahdollisuus ruokailuun vaelluksen päätteeksi.

Reitti on paikoin huonokulkuista maastoa, sillä kulku tapahtuu metsiä pitkin. Taukopaikat ovat Sourun ruukilla, ort. hautausmaalla ja Savikoskella. Matkan varrella rukoillaan, lauletaan, mietiskellään hiljaisuudessa ja kuullaan alueen historiaa. Vaellukselle on mahdollista lähteä myös osaksi matkaa; pikkubussi hakee pysähdyspaikoilta ja tarjoaa evästä ja juotavaa ortodoksisella hautausmaalla. Omat eväät ja vesi ovat tarpeen ottaa omaan reppuun. Vaelluksen pituus on 17 km.
Vaelluksen järjestävät Kallaveden seurakunta, Kuopion ortodoksinen seurakunta, Syvänniemen kyläyhdistys ja Karttulan vapaaseurakunta.
Tapahtuma sai Vuoden Ekumeeninen teko -tunnustuksen 2018 Ekumeeniselta neuvostolta.


Järjestäjä

Kallaveden seurakunta

Seurakuntapastori
Kallaveden seurakunta
Rauhalahdentie 21
70780 Kuopio

Kallaveden seurakunnan kaupunkialueen aluepappi, lähetys- ja vapaaehtoistyö

Katso myös

to 30.5. klo 10.00

Sepposilla, Taipaleentie 510, Kurkimäki

Kylvöjen siunaus Karttulassa

Yhteistyössä MTK
su 9.6. klo 13.00

Syvänniemen kirkko

Motoristikirkko kantrigospelin hengessä

Kantrigospelin hengessä.