Labyrintti

ma 22.4. kello 09.00 - to 25.4. kello 20.00

Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Labyrintti on tila, oma pieni maailmansa, jonka sisällä voi keskittyä rukoukseen, sydämen ja Jumalan kuunteluun.

Labyrintti ei ole tehtävänratkaisu: reitiltä ei voi joutua harhaan, se vie perille. Labyrintti voi avata polkuja omaan sisimpään, sillä sitä kulkemalla sulkee ulkomaailman pois. Labyrintti on kuulunut jo esikristilliseen aikaan, mutta kristityt ottivat sen rukouskäyttöönsä varhain: vanhin säilynyt kirkon labyrintti on 300-luvulta. Labyrinttien kukoistusaika oli 1200-1300-lukujen keski-Euroopassa. Kaikilla ei ollut mahdollista lähteä pyhiiinvaellukselle Palestiinaan tai Roomaan. Pyhiinvaelluskohde oli lähistön katedraali ja pyhiinvaelluksen huipensi labyrintti kirkon sisällä. Sitä kuljettiin usein polvillaan.

Labyrinttiä kulkiessa voit muistaa Jeesusta, joka vaelsi niityillä ja vuorilla, kaduilla ja rannoilla, ja lopulta kärsimystiellään. Voit  liittyä Emmauksen tien kulkijoiden seuraan pohtimaan Jeesuksen kuolemaa ja ylösnousemusta. Tai voit vaikka hengitellä rauhassa ja tuntea lattian askeltesi alla.

Maanantaina labyrintti messun yhteydessä klo 18.Keskiviikkona labyrinttiä kulkee nuorten ryhmä klo 17-18. Torstaina perhekerhon labyrintti klo 10-10.30.


Järjestäjä

Männistön seurakunta

Rovastikuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio