Alavan kesärippikoulujen isoshaku

ke 1.4. kello 00.00 - su 12.4.
kaksi piirrettyä hahmoa. toinen pitää kirjaa ja toinen ristiä.

Ilmoittautuminen on päättynyt

Oli poikkeustila tai ei niin aina isosia tarvitaan!

LUE ALLA OLEVA HUOLELLA ENNEN LOMAKKEEN TÄYTTÖÄ!

Haku aika päättyy 12.4.2020 klo 23.59!

MIKÄ MIKÄ?

Alavan seurakunta hakee viidelle kesän rippikoululle isosia: 1 päivärippikoulu ja 4 leiriä. Kaikki ryhmänohjaajakoulutuksen (tai muun seurakunnan isoskoulutuksen) käyneet ovat tervetulleita hakemaan isoseksi! Kuitenkin Alavan koulutuksessa käyneet ovat etusijalla, koska tunnemme heidät parhaiten ja koulutus on suunniteltu Alavan rippikouluja ajatellen. Jos olit mukana talvirippikoulussa 2020, voit hakea, mutta täytämme paikat ensin ei vielä isosena tänä vuonna olleilla.

Valinnoista vastaa seurakunnan nuorisotiimi ja Alavan nuoret vaikuttajat –ryhmästä ne jäsenet jotka eivät itse ole hakemassa isoseksi/isoisoseksi. Valinta prosessissa esillä on vain hakijan nimi, seurakunta-aktiivisuus ja hakutoiveet. Muut tiedot ovat vain rippikoulujen ohjaajien käyttöön, että tuntevat isosensa paremmin.

ODOTUKSET JA VALINTA KRITEERIT?

Koulutukseen osallistumisen lisäksi, odotamme isoselta motivaatiota, ymmärrystä sekä intoa kristillisistä asioista ja persoonallisuutta (sillä kaikenlaisia tyyppejä tarvitaan). Isoisostehtävään valintaan vaikuttaa kokemus isosena, koulutukseen osallistuminen ja soveliaisuus.

Pääperiaattelisesti kaikki pätevät hakijat otetaan rippikouluihin, mutta rajallisen isospaikkojen takia joudumme tarvittaessa tekemään karsintoja. Tässä tilanteessa katsomme hakijan koulutukseen osallistumista ja muuta seurakunta-aktiivisuutta (esim kerhonohjaajana tai pyhäkouluohjaajana toimimista).

VELVOLLISUUDET JA PALKKIOT

Isoset ovat velvoitettu osallistumaan rippikoulun intensiivijaksoon (esim leiripäiviin), sitä ympäröiviin kaupunkipäiviin (tätä ei päivärippikoulussa ole) sekä konfirmaatioon. Riparikohtaisesti sovitaan myös suunnittelupalaveri. Tarkemmat päivät rippikouluille näkee isoshakulomakkeesta (yllä linkki).

1.1.2018 alkaen isosille maksettava palkkio on:

  • 18-v. ja vanhemmat: 42€/ vrk
  • alle 18-vuotiaat: 21€ /vrk

Isoisosille maksetaan täysi-ikäisen isosen palkkio riippumatta iästään.

MILLOIN SAA TIETÄÄ ISOSPAIKOISTA?

Viikolla 16 (13.4. alkava) tehdään isosvalinnat, jonka jälkeen lähetetään mahdollisimman pian viestiä paikasta ja ketkä muut isoset ovat kanssasi samassa ryhmässä. Jos et tullut valituksi isoseksi, sinulle soitetaan puhelimitse. Jos emme saa kiinni, laitamme viestiä asiasta.

LOMAKKEEN TÄYTTÄMISESTÄ TÄRKEÄ TIETO!

Kun täytät isoshakemusta täytä se huolella ja ajatuksella. Kokemus on osoittanut, että helpompi on kirjoittaa pitemmät vastaukset ensin esim Word-tiedostaan, josta kopioi sitten lomakkeeseen. Teknologia on välillä oikullista ja näin saat nopeasti uuden lomakkeen tehtyä!

Muutenkin vastaa omana itsenäsi hakemukseen, eikä niin mitä luulet seurakunnan työntekijöiden haluavan kuulla. Teennäisyys paistaa valitettavasti läpi! 

Loppujen lopuksi haluamme rohkaista kaikkia hakemaan, koska ilman isosia rippikoulu jää ilman oleellista osaa.

Terveisin Alavan nuorisotiimi

Lisätietoa Alavan nuorisotyöstä


Järjestäjä

Alavan seurakunta