Alavan kesärippikoulujen isoshaku 2021

pe 2.4. kello 12.00 - ti 13.4.

Ilmoittautuminen on päättynyt

LUE HUOLELLA ENNEN LOMAKKEEN TÄYTTÖÄ!

Haku aika päättyy SU 11.4.2021 klo 23.59!

MIKÄ MIKÄ?

Kuopion Alavan seurakunta hakee kuudelle kesän rippikoululle isosia: 1 päivärippikoulu, 1 hybridi (4 vrk päiväkoulua ja 3 vrk leirin) ja 4 leiriä (tarkat päivämäärät hakulomakkeessa). Kaikki ryhmänohjaajakoulutuksen (tai muun seurakunnan isoskoulutuksen) osallistuneet nuoret ovat tervetulleita hakemaan isoseksi! Kuitenkin Alavan koulutuksessa käyneet ovat etusijalla, koska tunnemme heidät parhaiten ja koulutus on suunniteltu Alavan rippikouluja ajatellen. Jos olit mukana talvirippikoulussa 2021, voit hakea, mutta täytämme paikat ensin ei vielä isosena tänä vuonna olleilla.

Valinnoista vastaa seurakunnan nuorisotiimi ja Alavan nuoret vaikuttajat –ryhmästä ne jäsenet jotka eivät itse ole hakemassa isoseksi/isoisoseksi. Valinta prosessissa esillä on vain hakijan nimi, seurakunta-aktiivisuus ja hakutoiveet. Muut tiedot ovat vain rippikoulujen ohjaajien käyttöön, että tuntevat isosensa paremmin.

ODOTUKSET JA VALINTA KRITEERIT?

Koulutukseen osallistumisen lisäksi, odotamme isoselta motivaatiota, ymmärrystä sekä intoa kristillisistä asioista ja persoonallisuutta (sillä kaikenlaisia tyyppejä tarvitaan). Isoisostehtävään valintaan vaikuttaa kokemus isosena, koulutukseen osallistuminen ja soveliaisuus.

Pääperiaattelisesti kaikki pätevät hakijat otetaan rippikouluihin, mutta rajallisen isospaikkojen takia joudumme tarvittaessa tekemään karsintoja. Tässä tilanteessa katsomme hakijan koulutukseen osallistumista ja muuta seurakunta-aktiivisuutta (esim kerhonohjaajana tai pyhäkouluohjaajana toimimista).

VELVOLLISUUDET JA PALKKIOT

Isoset ovat velvoitettu osallistumaan rippikoulun intensiivijaksoon (esim leiripäiviin), sitä ympäröiviin kaupunkipäiviin (tätä ei päivärippikoulussa ole) sekä konfirmaatioon. Riparikohtaisesti sovitaan myös suunnittelupalaveri. Tarkemmat päivät rippikouluille näkee isoshakulomakkeesta (yllä linkki).

Vuonna 2021 isosille maksettava palkkio on:

  • 18-v. ja vanhemmat: 44€/ vrk
  • alle 18-vuotiaat: 22€ /vrk

Isoisosille maksetaan täysi-ikäisen isosen palkkio riippumatta iästään.

MILLOIN SAA TIETÄÄ ISOSPAIKOISTA?

PE 16.4. klo 17-18 järjestetään Alavan kirkolla tilaisuus, jossa kerrotaan isospaikoista kasvotusten. Jos et tullut valituksi isoseksi, sinulle soitetaan puhelimitse ennen tilaisuutta. Jos emme saa kiinni, laitamme viestiä asiasta.

LOMAKKEEN TÄYTTÄMISESTÄ TÄRKEÄ TIETO!

Kun täytät isoshakemusta täytä se huolella ja ajatuksella. Kokemus on osoittanut, että helpompi on kirjoittaa pitemmät vastaukset ensin esim Word-tiedostaan, josta kopioi sitten lomakkeeseen. Teknologia on välillä oikullista ja näin saat nopeasti uuden lomakkeen tehtyä!

Hae isoseksi sellaiseen rippikouluun, joka sopii kesän aikatauluusi. Valintojen jälkeen isospaikkojen vaihtaminen on liki mahdotonta.

Muutenkin vastaa omana itsenäsi hakemukseen, eikä niin mitä luulet seurakunnan työntekijöiden haluavan kuulla. Teennäisyys paistaa valitettavasti läpi!

Loppujen lopuksi haluamme rohkaista kaikkia hakemaan, koska ilman isosia rippikoulu jää ilman oleellista osaa.

Terveisin
Alavan nuorisotiimi - Anu, Anton, Tiia ja Heli.

#alavannuortentoiminta 
#alavanrok

Lisätietoa Alavan nuorisotyöstä


Järjestäjä

Alavan seurakunta

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

Nuoret ja nuoret aikuiset.

Rovastikuntapastori, nuorisotyön lähiesimies
Alavan seurakunta
Keihäskatu 5 B
70620 Kuopio
Nuorisotyönohjaaja
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

Kouluikäiset ja partio. Virkavapaalla Maaningan nuorisotyön tehtävistä.

Varhaisnuorisotyö, koulutyö, nuorisotyö ja rippikoulutyö.

Nuorisotyönohjaaja/kansainvälisentyön sihteeri
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

Kouluikäiset ja lähetystyö