Giampaolo di Rosa - improvisaatiokonsertti

pe 17.9. kello 18.00
Tummasävyisessä kuvassa mies soittaa flyygeliä.
Alavan kirkko

Italialainen urkuri, säveltäjä ja improvisoija Giampaolo di Rosa (s. 1972) vierailee Kuopiossa syyskuussa konsertoimassa ja opettamassa. Di Rosa johdattaa Taideyliopiston Sibelius-Akatemian opiskelijoita vapaan improvisaation saloihin kaksipäiväisellä mestarikurssilla ja esiintyy itse improvisaatiokonsertissa perjantaina Alavan kirkossa.

Konsertti suoratoistetaan
Alavan seurakunnan Youtube-kanavalla.

Dr. Giampaolo Di Rosa, Italia

Pianisti, urkuri, cembalisti ja säveltäjä Giampaolo di Rosa opiskeli Italiassa, Saksassa, Ranskassa ja Portugalissa useiden maineikkaiden professoreiden johdolla. Giampaolo Di Rosan ohjelmisto on laaja sisältäen huiman määrän sävellyksiä urkumusiikin varhaisista ajoista aina tähän päivään saakka. Hän on esittänyt kokonaistuotannot Girolamo Frescobaldilta, Jan Pieterszoon Sweelinckilta, Johann Sebastian Bachilta, César Franckilta, Franz Lisztilta ja Olivier Messiaenilta. Giampaolo di Rosa sijoittaa usein myös ohjelmiinsa runsaasti sovituksiaan ja improvisaatioitaan. Konserttiestradien ulkopuolella di Rosa on kysytty pedagogi ja monien kansainvälisten urkufestivaalien johtaja.

Giampaolo di Rosa pitää konsertteja ja mestarikursseja Euroopassa, Venäjällä, USAssa, Latinalaisessa Amerikassa, Lähi-idässä, Hong-Kongissa, Macaossa Singaporessa ja Australiassa.

Konsertti järjestetään yhteistyössä Alavan seurakunnan kanssa.


Järjestäjä

Alavan seurakunta