Ranskalainen joulu - gambayhytye Jouhin adventtikonsertti

la 27.11. kello 18.00 - 19.00
kuva esiintyjistä
Männistön Pyhän Johanneksen kirkko

Ranskalainen joulu, gambamusiikkia ja joululauluja

Gambayhtye Jouhin tunnelmallisessa adventtikonsertissa kuullaan ranskalaista barokkimusiikkia sekä vanhoja eurooppalaisia joululauluja. Yhtyeessä soittavat Maija Lampela ja Katri Susitaival diskanttigambaa, Ritva Hautsalo bassogambaa ja Mikko Ikäheimo luuttua. 

 

Konsertissa kuullaan gambamusiikin keskeisimmän säveltäjän, Marin Marais:n,  tanssisarja, Marc-Antoine Charpentierin sarja gambayhtyeelle sekä osia joulukantaatista Canticum in navitatem Domini. Charpentier sävelsi paljon vokaaliteoksia, mm Te Deumin, jonka preludin melodia on tuttu euroviisujen tunnussävelenä. Barokkimusiikin ohessa kuullaan pari pientä renessanssisävelmää yhtyeelle sovitettuna. Konsertin luutisti Mikko Ikäheimo on tutkinut Pietari Brahen luuttukirjaa ja soittaa sieltä  sikermän kappaleita. Konsertin lopuksi lauletaan yhdessä vanha ranskalainen joululaulu Heinillä härkien kaukalon. 

 

Gambayhtye Jouhin muusikot ovat vanhan musiikin ammattilaisia ja ovat opiskelleet eri musiikkikorkeakouluissa Suomessa ja Keski-Euroopassa. Heitä yhdistää kiinnostus vanhan musiikin eri tyyleihin ja kamarimusisointi hyvässä porukassa. 

 

Tilaisuuteen on vapaa pääsy.

Käsiohjelma 10 euroa


Järjestäjä

Männistön seurakunta