Hiljaisuuden messu

ke 13.12. klo 18.00
Kynttilä kädellä.

Kuopion tuomiokirkko

"Aivan syvällä ihmisyydessä on kaipaus läsnäoloon, hiljainen kaipaus yhteyteen. Meidän ei pidä koskaan unohtaa, että yksinkertainen kaipaus kohti Jumalaa on jo uskon alku."
Hiljaisuuden messun liturgina on Satu Karjalainen ja Anna Antikainen vastaa musiikista yhdessä Teea Karttusen kanssa. Messupalvelijana on Pirjo Litmanen.

Idea hiljaisuuden messusta on peräisin Taizén ekumeenisesta yhteisöstä Ranskasta.
Taizén perustaja veli Roger sanoi usein, miten Jumala voi antaa tälle maailmalle vain rakkautensa. Luottamus Jumalaan syntyy siitä, että ylösnoussut Kristus ei koskaan hylkää ihmistä.

Taizén yhteisössä, Ranskassa, usko Jumalaan on luottamusta, josta voi syntyä rohkeus rakastaa ja kamppailla paremman maailman puolesta. Tätä kokemusta haluaa myös Tuomiokirkkoseurakunnan järjestämä hiljaisuuden messu olla välittämässä.

Ominaista hiljaisuudenmessussa on se, että yhdessä laulettavia lyhyitä lauluja toistetaan moneen kertaan ja laulaja voi meditoida niitä sisimmässään. Messussa luetaan kirkkovuoden mukaisia raamatuntekstejä ja rukoillaan niiden asioiden puolesta, joiden kanssa toivotaan seurakunnan yhteistä esirukousta.

Puheen paikalla on usein noin viiden minuutin hiljaisuus, mahdollisuus olla rauhassa Jumalan edessä. Messussa vietämme myös ehtoollista.

Messun päätteeksi kirkon takaosassa on tarjolla iltateetä.
  • Jumalanpalvelukset ja uskonelämä Jumalanpalvelukset ja uskonelämä

Linkki avautuu uudessa välilehdessä


Järjestäjä

Tuomiokirkkoseurakunta