Ekumeeninen rukousviikko Kuopiossa ja lähialueella

Kristittyjen ykseyden ekumeeninen rukousviikko on kansainvälinen rukousliike, joka on laajasti tunnettu meillä ja muualla. Sen perinteet ovat pitkät, sillä sitä on vietetty jo yli sata vuotta. Ekumeenisesta rukousviikkoa vietetään vuosittain tammikuussa. 

Ekumeenisen rukousviikon vuoden 2019  teema ”Olkaa rehellisiä ja oikeudenmukaisia” perustuu 5. Mooseksen kirjan ohjeisiin tuomarien velvollisuuksista. Tuomarien tehtävä on etsiä totuutta ja oikeudenmukaisuutta – mutta se on myös jokaisen kristityn tehtävä. 

Kuopiossa on runsaasti ekumeenisia tapahtumia. Kirkot ja rukoushuoneet ovat avoinna tuntia ennen tilaisuuksien alkua tutustumista ja hiljaista rukousta varten.

Ristisaatto ja pääjuhla

Sunnuntaina 20.1. Kuopion tuomiokirkossa 
Ristisaaton kokoontuminen klo 16.45, Vuorikatu 29. Ristisaatto toteutetaan kävelynä Eelim-seurakunnasta pääkirjastolle, museolle, Snellmanin patsaalle ja lopuksi Tuomiokirkkoon, jossa on rukousviikon pääjuhla klo 18. 

Rukousviikon tilaisuuksia eri seurakunnissa

 • Lauantaina 12.1. klo 9-13 Kuopiossa: Avoimet ovat Kuopion kristillisellä yhtenäiskoululla, (Neulamäentie 26). 
 • Tiistaina 15.1. klo 17 Keiteleellä: Ekumeeninen tilaisuus helluntaiseurakunnassa (Paljepolku 2).
 • Torstaina 17.1. klo 18 Karttulassa: Ekumeeninen ilta Karttulan vapaakirkossa (Kirkkotie 21). Johanna Porkola Kallaveden seurakunta, Kaarina Hoffrén Karttulan vapaaseurakunta, isä Harri Peiponen Kuopion ortodoksinen seurakunta, Laulavat pastorit. Iltatee. 
 • Perjantaina 18.1. klo 18 Kuopiossa: Mikä on pyhää? Paneelikeskustelutilaisuus, kahvio-ravintola Salacavala, Kuopion tori.
 • Lauantaina 19.1. klo 15-19 Kuopiossa: Ekumeeninen rukouskahvila Metodistiseurakunta (Puusepänkatu 7). Poikkea rukoilemaan tai tuo itsesi ja rukousaiheesi rukoiltavaksi. Tasatunnein maallikkojen kertomuksia rukouksen merkityksestä. Rukouskahvilassa voit kahvitella kiireettä.
 • Maanantaina 21.1. klo 17 Pielavedellä: Ekumeeninen tilaisuus Pielavedellä, luterilainen kirkko (Kirkkotie 2). Kirkkoherra Arto Penttinen, isä Harri Peiponen. 
 • Tiistaina 22.1. klo 18 Kuopiossa: Ikonipiirin ikonien siunaaminen, Pyhän Johanneksen kirkko, (Ampujanpolku 2).
 • Keskiviikkona 23.1. klo 18 Siilinjärvellä: Ekumeeninen ristisaatto luterilaisesta kirkosta (Haarahongantie 2) helluntaiseurakuntaan, vapaaseurakuntaan ja ortodoksikirkkoon. Iltatee.
 • Keskiviikkona 23.1. klo 18 Nilsiässä: Rukoushetki Nilsiän ortodoksisessa kirkossa (Nilsiäntie 59), jonka jälkeen ekumeeninen kirkkovaellus helluntaiseurakuntaan ja ev.lut. kirkkoon. Teeilta ja keskusteluhetki Nilsiän ev.lut. seurakuntatalolla.
 • Torstaina 24.1. klo 18 Tuusniemellä: Ekumeeninen rukousilta Tuusniemen ev.lut. seurakuntatalon kirkossa ja teeilta sekä keskusteluhetki ev.lut. seurakuntasalissa.
 • Torstaina 24.1. klo 18 Kuopiossa: Ekumeeninen iltatilaisuus Petosen seurakuntatalolla (Pyörönkaari 21). Kallaveden seurakunta ja Tukikohtaseurakunta.  
 • Torstaina 24.1. klo 18 Kuopiossa: Ehtoopalvelu ja iltatee. Pyhän Nikolaoksen katedraali (Sepänkatu 7) ja seurakuntasali.
 • Sunnuntaina 27.1. klo 18 Kuopiossa: Tuomasmessu Alavan kirkossa (Keihäskatu 5). Puhe metropoliitta Arseni, liturgia pastori Raimo Hakkarainen, musiikki Kuopion Nuorisokuoro.
Ekumeenisen rukousviikon ristisaatto Kuopion tuomiokirkon pihalla.