Perhe vaeltaa syksyisessä metsässä.

Lapsille ja lapsiperheille

Tarjoamme monipuolista toimintaa kaikenikäisille lapsille ja heidän perheilleen.

Lapsi- ja perhetyömme perusta on ev.lut. kirkon kristillinen arvopohja. Annamme lapselle kokemuksia ja aineksia elämänkatsomuksen rakentamiseen.

Kirkkovuoden juhlat, raamatunkertomukset ja lasten virret johdattavat hiljaisuuden ja pyhyyden kokemuksiin. Korostamme varhaiskasvatuksessa lapsuuden merkitystä ja ainutlaatuisuutta.

Seurakunnat huolehtivat perhekerhoista ja päiväkerhoista. Yhtymän yhteinen lapsityö huolehtii koululaisten iltapäivätoiminnasta yhdessä Kuopion kaupungin kanssa. 

Katso video lapsiperheille suunnatusta toiminnasta.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kuopion seurakuntien varhaiskasvatussuunnitelma

Kuopion ev.lut. seurakuntien varhaiskasvatuksen tehtävänä on tukea lapsen ja hänen perheensä elämää ja kokonaisvaltaista kasvua kristillisen ihmiskäsityksen mukaisesti.

Kristillisestä traditiosta nousee vahva näkemys lapsen arvosta ja merkityksestä. Arvostamme lasta ja haluamme suojella lapsuutta, ihmisenä kasvamista, lapsenoikeuksia, yhdenvertaisuutta, tasa-arvoa, perheiden moninaisuutta, terveellistä ja kestävää elämäntapaa.

Toimimme yhteistyössä perheiden, järjestöjen, kaupungin ja muiden kasvatustyössä toimivien kanssa. Yhteistyössä kaupungin varhaiskasvatuksen kanssa noudatetaan Vasun periaatteita. Hyvä yhteistyö rakentuu luottamukseen ja keskinäisen kunnioitukseen.

Tutustu varhaiskasvatussuunnitelmaan