Kasvussa vahvistumisen juhlaa

Varma kesän merkki on seurakunnan leirikeskusten täyttyminen rippikoululaisista. Talven ajan hiljaiseloa viettäneet pingismailat, laulukirjat, soittimet, somealustat, löylykauhat ja makkaratikut löytävät jälleen itsensä nuorten käsistä leirimuistojen veistotyökaluina. Tarttujan ote on ehkä alkuun arka ja epäröivä, mutta usein leirin edetessä vapautuneen luottavainen.

Kesä ja rippileirit kuuluvat yhteen yhtä tiiviisti kuin kaste ja konfirmaatio.

Kastejuhlassa vanhemmat ja kummit ovat yhdessä kastepapin kanssa laskeneet kätensä pienokaisen pään päälle ja pyytäneet Jumalalta siunausta seuraavin sanoin:

”Herramme Jeesuksen Kristuksen armo,

Jumalan rakkaus

ja Pyhän Hengen osallisuus

olkoon sinun kanssasi.”

Konfirmaatiossa, joka sanana merkitsee vahvistamista, palaamme saman siunauksen äärelle. Kastetta ei ole tarpeen vahvistaa, mutta sen sijaan jokainen kastettu tarvitsee Jumalan siunausta vahvistuksekseen. Ei vähiten aikuistumisen askeleita ottava nuori.

Kesän konfirmaatioissa veisaamme virrestä 236:

1.

Kätesi laske, Herramme,
suojaksi rakkaan lapsemme,
tueksi nuoren sydämen,
vain sinä, Jeesus, tunnet sen.

2.

Me emme nuoren puolesta
voi ottaa yhtään askelta.
Hän lähtee itse matkalleen,
sen vaaroihin ja vastuuseen.

3.

Kuitenkin häntä saattavat
myös sukupolvet vanhemmat,
on läsnä niiden rakkaus
ja rukous ja siunaus.


Olli Viitaniemi
rovastikuntapastori

Tärkeä tiedotus!

Tuomiokirkon Kuninkaankadun puoleiset päärappuset ovat katutöiden vuoksi poissa käytöstä 13.5. -30.9.2019.  Kuninkaankatu on liikenteeltä suljettuna ja työmaa-aidoin eristettynä Kauppakadun ja Minna Canthinkadun välillä kyseisen ajan. Erityisesti vihkiparit, huomioikaa tämä, kun suunnittelette vihkitoimitukseen liittyviä yksityiskohtia ja informoitte niistä häävieraitanne. Tarkempaa ohjeistusta kirkon vahtimestareilta 040 4848 257, 040 4848 261 tai 040 4848 310

Tuomiokirkkoseurakunnan toimistosta
Pappien ja tilojen varaustiedustelut perhejuhliin puh. 040 4848 248 arkisin klo 9-15 tai sähköpostilla. Vihkiajan varauksia kesälle 2021 voi esittää tammikuusta 2020 alkaen loppiaisen jälkeen. Loma-aikaani 21.6.-23.7. voit tiedustella tiloja Alavan, Puijon, Männistön tai Kallaveden sihteereiltä.

Tuomiokirkkoseurakunnan työntekijät

Hautausten (myös tilavaraukset) ja hautojen hoito-asiat hoidetaan Hauta- ja Puistotoimistossa.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset