Tule, Pyhä Henki

 

Käy, Pyhä Henki, luokseni, sytytä kylmä mieleni, lämmitä sydämeni. Armosi anna johtamaan, oikeaan suuntaan ohjaamaan, tee Kristus Herrakseni. (Virsi 120:1)

Jeesus lupasi ennen kuolemaansa lähettää Pyhän Hengen omiensa puolustajaksi ja opastajaksi. Ylösnousemuksen jälkeen, helluntaina, oli Pyhän Hengen vuodattamisen päivä. Jumala teki näin ihmisille palveluksen, sillä ilman eläväksi tekevää Henkeä emme voisi uskoa emmekä lähestyä Kristusta. Yksi Pyhän Hengen tärkeimmistä tehtävistä onkin kirkastaa Kristusta. Pyhä Henki synnyttää meissä uskon ja varjelee meidät oikeassa uskossa. Hän avaa sydämemme kuulemaan Jumalan sanan, tuntemaan Kristuksen ja turvautumaan Jumalan lupauksiin. Pyhän Hengen vaikutuksesta ihminen alkaa rakastaa Jumalaa ja lähimmäisiään. Näin opettaa meidän Katekismuksemme.

Pyhää Henkeä on sanottu totuuden, voiman ja rakkauden Hengeksi. Virressä pyydettiinkin Henkeä ohjaamaan oikeaan suuntaan ja lämmittämään kylmä sydän. Pyhä Henki on myös valonheitin; Hän paljastaa, miten kurjasti ihmisen asiat ovat, jos hän poikkeaa pois Jumalan yhteydestä. Häntä on siis syytä kuunnella!

Pyhä Henki neuvoo meitä, miten elää kristittynä ja kasvaa uskossa. Siksi me kutsumme Häntä: Käy, Pyhä Henki, luokseni!

Liisa Penttinen

seurakuntapastori

Kuopion tuomiokirkon omat nettisivut on nyt avattu

Tuomiokirkon historiaa ja nykypäivää löytyy nyt oman sivun alta; kuopiontuomiokirkko.fiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Täältä löytyy myös tuomiokirkon ajankohtaiset tapahtumat,  kuten messut ja konsertit.

Tuomiokirkon kesäaukioloajat 12. kesäkuuta - 13. elokuuta:
ke ja pe klo 10-22, muina päivinä  klo 10-18.

Ota yhteyttä

tuomiorovasti, kirkkoherra
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 Kuopio

Ota yhteyttä

toimistosihteeri, tuomiorovastinsihteeri
Tuomiokirkkoseurakunta
Museokatu 4
70100 Kuopio
Postitalon seurakuntakeskuksen seurakuntasali.
Postitalon seurakuntakeskuksen seurakuntasali.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Kuopion tuomiokirkko

Postitalon seurakuntakeskus