2020 Yhteisvastuu juhlii 70-vuotta jatkunutta taivaltaan!

Yhteisvastuun juuret ovat syvällä Suomen historiassa. Sodan ja pahojen hallavuosien jälkeen lapsiperheiden tilanne oli Pohjois- ja Itä-Suomessa heikoissa kantimissa.

Yhteisvastuu syntyi 70 vuotta sitten tässä tilanteessa, jolloin lapsiperheiden hätä antoi kipinän keräykselle. Tuo kipinä ei ole koskaan hiipunut. Nyt Yhteisvastuu on evankelis-luterilaisen kirkon suurkeräys. Keräys auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Kynttilänpäivänä 2.2.20 käynnistyvä yhteisvastuukeräys keskittyy vahvistamaan vanhemmuutta teemalla ”Sinä riität hyvään vanhemmuuteen”.  Vanhemman yksinäisyys, stressi ja sosiaalisen tuen puute ovat riskitekijöitä lapsen myönteiselle kehitykselle. Näissä tilanteissa tarpeeksi varhain annettu tuki auttaa koko perhettä. Tätä tukea voimme olla yhteisvastuukeräyksen kautta lisäämässä.

Keräystuotosta 40 prosenttia tuotosta jää Suomeen. Puolet kotimaan osuudesta käytetään vanhemmuutta tukeviin toimenpiteisiin oman seurakunnan alueella. Toinen puolikas kotimaahan jäävästä tuotosta käytetään Mannerheimin Lastensuojeluliiton ja Pelastakaa Lapset ry; n työhön vanhemmuuden tukemiseksi.

Yhteisvastuun tuotosta 60% ohjataan Kirkon Ulkomaanavun katastrofirahaston kautta kansainväliseen apuun. Vuoden 2020 tuotolla tuetaan erityisesti naisten/ äitien koulutusta ja toimeentulomahdollisuuksien kasvattamista Nepalissa ja muilla katastrofialueilla.

Yhteisvastuukeräys on toivonviestin välittämistä – kiitos, kun olet mukana!

Lisätietoja Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan yhteisvastuukeräyksestä

diakonissa Pirjo Litmanen p.040 4848 282

 

Yhteisvastuun valtakunnalliset sivut

Tuomiokirkkoseurakunnan toimisto
Pappien ja tilojen varaustiedustelut perhejuhliin puh. 040 4848 248 arkisin klo 9-15 tai sähköpostilla. Vihkiajan varauksia kesälle 2021 voi esittää tammikuusta 2020 alkaen loppiaisen jälkeen.

Tuomiokirkkoseurakunnan työntekijöiden yhteystiedot löytyvät vasemmalta palkista.

Hautausten (myös tilavaraukset) ja hautojen hoito-asiat hoidetaan Hauta- ja Puistotoimistossa.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset