Leirikirje

valokuvausinfo

 

Rytky1:n leiriblogi

 

3.6.

Tänään ollaan valmisteltu leiriä isosten ja ohjaajien kaa ja me ainakin odotamme leiriä innolla. Nähdään keskiviikkona!

 

 

KESKIVIIKKO

Tätä blogia kirjoitetaan aina iltapäivisin ja työntekijät laittavat materiaalin tänne sitten sen jälkeen kn kerkeävät. Tänään meni luvattoman myöhään. Anteeksi!

Lähtöaamu oli kiireinen, monet pakkasivat vielä aamulla tavaroitaan. Suurin osa kookontui seurakuntatalolle ajoissa ja sitte alkoi lyhyt, mutta tuskainen (kuuma) matka rytkylle. Fiilis oli väsynyt, mutta pian saatiin kahvia ja piristyttiin. Isoset pitivät hassunhauskoja tutustumisleikkejä ja samalla leirinohjaajat pitivät henkilökohtaisia keskusteluja leiriläisten kanssa. Seuraavaksi tehtiin huonejaot ja asetuttiin taloksi. Kun tavarat saatiin paikoilleen jakauduttiin raamisryhmiin käytiin läpi päivän aihe. Kokenaisuudessaan päivä on ollut vähän sekava, mutta jatkosta tulee varmasti selkeämpi kun oppii tuntemaan ihmisiä ja paikkoja.

-Rautakanget-

Raamiksen jälkeen nautimme kalapihvejä ja perunoita. Päivällisen jälkeen lähdimme ulos pelaamaan Kaaos-ryhmäpeliä, jossa ryhmät kiertelivät pihalla käsi kädessä etsien tehtävälappuja suorittaen lapuissa lukevia tehtäviä. Tuntui, että peli kesti hirmu kauan, kun ei meinannut löytää oikeita tehtävälappuja. Kaaoksen voitimme me (eli sammakot) ! :) Pelin jälkeen päästiinkin jo saunomaan ja uimaan. Vesi oli kylmää, mutta virkistävää. Viimeisenä päivän ohjelmassa oli iltapala ja jumis. Jumalanpalveluksen (ja koko päivän) aiheena oli kasteen lahja. Nukkumaan mentiin väsynein, mutta hyvillä mielin. Aamun fiilikset olivat myös väsyneet. Päivä alkoi oikein maittavalla aamupalalla, jonka jälkeen riparilaiset suuntasivat oppitunnille. Tunnilla käsiteltiin kolmiyhteistä Jumalaa.

Päivän skaban (vesikisa) piti PP-ryhmä. Senkin skaban voitimme me! Skaban jälkeen kellään ei ollut nälkä, mutta silti piti mennä syömään pinaattilettuja. Sitten oli musiikkioppitunti. Sen jälkeen oli virkistävä puolen tunnin lepohetki, jota seurasi kahvitauko. Kahvilla saatiin maukasta pullaa. Vapaa-ajoilla ollaan käyty soutamassa, pelaamassa lentopalloa, jalkapalloa ja korttia. Raamiksessa käsiteltiin päivän aihetta (armahtakaa). Tähän asti leirillä on ollut mukavaa: on syöty paljon ruokaa, nukuttu hyvin, nautittu lämmöstä sekä yhdessäolosta.

-Sammakot

 

Ryhmä PP teki videon meidän leirikeskuksesta :)

 

PE-LA

Eilisessä iltaohjelmassa isoset tekivät riparilaisille sketsejä sekä pelattiin yhteisiä pelejä. Pihalle laitettiin Slip n’ slide liukumäki, josta koko porukka nautti paljon.(video liukumäestä löytyy tuomiokirkkoseurakunnan instasta) Sen jälkeen kaikki menivät saunomaan ja uimaan, jonka perään oli tuttuun tapaan iltajumis. Iltajumiksessa jaettiin kaikille salaisen kirjekaverin kirje. Sen jälkeen menimme kaikki nukkumaan. Ekan oppitunnin jälkeen Suomen lähetysseuran kuoro Cumina tuli esittämään hienon esityksen meille. Tähän mennessä tämän päivän paras asia on ollut aamupala, Cuminan esitys sekä yhdessäolo.

-Sammakot

 

SU


Tänään saimme herätä pirteänä sunnuntaiaamun brunssille. Jotkut saivat heti aamuksi suolaisen yllätyksen aamupalastaan.
Kuitenkin hauskuus loppui, kun Jarkko pisti kaikki töihin liian aikaisessa jumiksessa.
Kurjuus jatkui ja jouduimme oppitunnille, jossa käsiteltiin kastetta ja kummeja.
Tämänkin jälkeen suunta oli vain alaspäin, kun ryhmämme epäonnistui totaalisesti PP:n keksimässä skabassa. Kaikille tuli lopulta hieman parempi mieli päästessämme kahvittelemaan.
Tauko oli kaikkien mielestä hauska, mutta joidenkin leiriläisten vapaus riistettiin törkeästi, kun heidät pakotettiin seuraamaan videolta aiempaa konfirmaatiota.
Huikean raamiksen jälkeen elämä alkoi taas hymyillä.
Jasper kommentoi: -Iha jees

 

Mämmi

 

MA

Tänään päivän aiheena oli toisten auttaminen ja maailman ruoka tilanne. Aamulla isoset ja ohjaajat järjestivät auttamispisteitä. Alkuun se oli hieman vaikeaa mutta lopulta harjoitus onnistui hyvin. Sen jälkeen vietimmekin hieman erilaisen ruokailun, jossa osa sai enemmän ruokaa ja osa vain riisiä tai näkkäriä. Joillekin saattoi jäädä vielä nälkä, mutta suurin osa tajusi harjoituksen idean. Illalla pidämme vielä huutokaupan hyväntekeväisyyden puolesta.

Rautakanget

 

TI:
Tänään aiheena on ollu rakkaus. Aamulla osa isosista toi muutamille aamupalan sänkyyn( lahjakortti huutokaupasta ) Oppitunneilla keskustelimme seurustelemisesta  ja myös vähän kaikesta. Ruokana tänään oli kanakeittoa. Päivä on mennyt kaikilla hyvin, päivän skabana oli vähän erillainen viesti. Viestin lopussa Arttu meinasi luovuttaa koska hänen mukaansa ” Ranteisiini koskee en pysty tekemää” mutta isopaha Topias patisti Arttua loppuun mutta hän luovutti kun oli mennyt puolet matkasta. Skaban voitti tänään Sammakot. illalla vuorostaan on leirinotski. Myös Topias teki Pyrylle hienot tatuoinnit ( toivottavasti et kuole verenmyrkytykseen ) ja hän kuulema tykkäsi. Kaikilla on ollut tosi pirteä ja positiivinen leiri vähän ehkä saatan vääristää asioita mutta ei siitä sen enempää. ilalla on myös saunapoikien konsertti joihin sai ostettua lipun huutokaupasta.

- Jaa