Minun kirkkoni - videoklippejä Kuopion seurakunnista

Kantti tuottaa Kuopion seurakunnille lyhyitä videoita, joissa kuvataan seurakuntalaisia, vapaaehtoistyöntekijöitä ja työntekijöitä arjen ja elämän keskellä. Videot jaetaan Kuopion ev.lut. seurakuntien YouTube-kanavalla.

"Ei niinkään minun kirkkoni, vaan kirkko, jossa minullakin on tilaa". Näin miettii nuorisokanttori Jarkko Maukonen. Katso video Jarkko Maukosesta.

Kuopion tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntamestari Jouko Mertanen kuvailee kirkkoa näin: "Kirkkoon voi tulla joka päivä. Kirkko on rauhoittumisen ja hiljentymisen paikka." Katso video Jouko Mertasesta.

"Minun kirkollani on aikaa. Se ei koskaan kysy, miksi olet, kuka olet, vaan se sanoo: Ole. Se ei kiillä, ei pröystäile, vaan se on. Minun kirkkoni muistaa, että puhetta tärkeämpää on kuunnella", pohtii oppilaitospastori Panu Pohjolainen. Katso video Panu Pohjolaisesta.

Some on seurakunnan olohuone, kertoo vahvasti sosiaalisessa mediassa näkyvä ja kuuluva kappalainen Mikko Huhtala Järvi-Kuopion seurakunnasta.  Katso video Mikko Huhtalasta.

Viidennessä videossa jututetaan Alavan seurakunnan nuoria. Omasta kirkostaan kertovat muun muassa Katariina Rytkönen ja Olli Martikainen. Heille kirkko merkitsee kavereita, yhdessäoloa ja hiljentymistä. Katso video Alavan seurakunnan nuorista

Neljännessä videossa seurakuntapastori Sanna Mertanen Männistön seurakunnasta on läsnä seurakuntalaisten arjen iloissa ja suruissa. Katso video Sanna Mertasesta.

Kolmannessa videossa diakonissa Sami Mitsman Männistön seurakunnasta toivoo, että kirkko on tavallisen kansan kirkko, lämminhenkinen ja vastaanottavainen. Hän toivoo, että koko kirkko olisi diakoninen kirkko. Katso video Sami Mitsmanista

Toisessa videossa Karri Koistinen kertoo, mikä onkaan hänen mielestään joulussa tärkeintä. Karri Koistinen on Alavan seurakunnan kirkkokuorolainen ja Nähdään messussa -porukan vakiojäsen. Katso video Karri Koistisesta.

Ensimmäisessä videossa kuvattiin Alavan seurakunnan Anu Kivirantaa kertomassa tiestään papiksi ja työn keskellä muun muassa jakamassa heijastimia näkymistempauksessa. Katso video Anu Kivirannasta.

Tuomiokirkon avoin ovi näkyy oranssien pihlajanlehtien takaa.