Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Maaningan kirkko monitoimikirkoksi

Maaningan tuleva monitoimikirkko palvelee alueen nykyisiä ja tulevia seurakunnallisia toimintoja. Hanke yhdistää v. 1845 valmistuneen kirkon sekä nykyään eri toimipisteissä olevat seurakunnan tilat siten, että ratkaisulla edistetään seurakunnan yhteisöllisyyttä ja toimintojen saavutettavuutta. Kaikki toiminnot tuodaan Maaningan kirkkoon. Seurakunta luopuu Maaninkatalon vuokratiloista. 

Maaningan kirkko

Maaningan kirkko on luokiteltu Kuopion seurakuntayhtymän kiinteistöstrategiassa luokkaan “kehitettävä”. 
Kirkko on peruskorjattu 2000-luvun alussa, ja sen koko ja nykyinen käyttöaste mahdollistavat uusien toimintojen sijoittamisen rakennukseen. Sijoittamalla tilat kirkkoon seurakunta pitää päätäntävallan omien tilojen osalta itsellään, eikä ole sidoksissa vuokratiloihin tai hajallaan oleviin osaomistuksiin.

Muutos on merkittävä investointi, ja sen tavoitteena on tilaratkaisu, jonka tulee palvella seurakunnan Maaningan alueen tarpeita pitkälle tulevaisuuteen.

Kohteen suunnittelussa ja toteutuksessa on tehtävä tiivistä yhteistyötä Museoviraston kanssa. 

Tavoitehinta hankkeelle on kiinteistöstrategian mukaan 1,25 miljoonaa euroa. 

Kirkkojärjestyksen mukaan seurakuntaneuvostolle on varattava tilaisuus antaa lausunto ennen kuin yhteinen kirkkovaltuusto tekee päätöksen asiassa, joka koskee rakennusta, jota käytetään seurakunnan toiminnassa.

Kallaveden seurakunnan seurakuntaneuvostolta pyydetään lausunto Maaningan kirkon muuttamisesta monitoimikirkoksi. 


 

18.9.2023 16.44