Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Uskontojen ja tieteen suhde

Juutalaisuus, kristinusko, islam: Mikä suhde tieteeseen? -keskustelutilaisuus tiistaina 7.2. klo 13–16.30 Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella, Snellmania-rakennus, auditorio SN100, Yliopistonranta 1 E.

 

kuvassa piispa Jari Jolkkonen

Miten juutalaisuus, kristinusko ja islam suhtautuvat tieteeseen? Ovatko ne olleet kehityksen airueita vai tulppia? Millainen uskontojen ja tieteen välinen suhde on ollut historiassa ja millainen se on tänään? Onko uskontojen maailmankatsomukset ja tieteellinen maailmankuva toisensa poissulkevia?  Onko uskontojen ja tieteen näkemys tiedosta ja totuudesta toisistaan erillisiä vai onko niillä yhtymäkohtia?

Itä-Suomen yliopiston Kuopion kampuksella järjestetään 7.2. keskustelutilaisuus, jossa pohditaan juutalaisuuden, kristinuskon ja islamin suhdetta tieteeseen. Tilaisuudessa alustavat piispa Jari Jolkkonen, ylirabbiini Simon Livson, imaami Anas Hajjar, professori Jukka Korpela ja professori Olli-Pekka Ryynänen. Itä-Suomen yliopiston rehtori Jukka Mönkkönen avaa keskustelutilaisuuden ja puheenjohtajana toimii professori Jussi Kauhanen.

2.2.2017 11.05