Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

kuvassa näyttelyn teemakuva

Laura Malmivaaran valokuvanäyttely Kuopiossa

2.9.2019 10.41

Valokuvaaja, näyttelijä Laura Malmivaaran Kuivuudessa kasvaa toivo -valokuvanäyttely on nähtävillä Kuopion pääkirjastossa 16.9.-21.9.2019.

 

Malmivaara tutustui Suomen Lähetysseuran kehitysyhteistyöhön Tansanian Kishapussa syyskuussa 2018 ja kuvasi matkan aikana muotokuvia alueen kylissä kohtaamistaan tytöistä ja naisista. Syntyi näyttely muotokuvia naisista ilmastonmuutoksen vaikutusten keskellä

Kuvausmatka syvensi Malmivaaran käsitystä kehitysyhteistyöstä.

– Näin itse konkreettisesti, miten esimerkiksi vesipumpun kaltaisella yksinkertaisella asialla on iso merkitys. Olen itse metsänomistaja, mutta matkalla tajusin myös metsän arvon uudella tavalla.

– Päällimmäisenä kohtaamisista jäi mieleen toivo. Heillä oli usko parempaan tulevaisuuteen ja sen tuomiin mahdollisuuksiin, Malmivaara kertoo.

Kishapun alue kärsii kuivuudesta, jota ovat pahentaneet ilmastonmuutoksesta johtuvat ennustamattomat sateet. Kuivuus vaikeuttaa ihmisten toimeentuloa, ruuantuotantoa ja veden saantia jo entisestään köyhällä alueella.  Suomen Lähetysseura tukee Kishapun kyläyhteisöjen sopeutumista muuttuvaan ilmastoon mm. tukemalla puiden istutusta kotien ja koulujen pihoille sekä kouluttamalla kyläläisiä kuivuutta kestävien lajikkeiden viljelyssä ja puuta säästävien liesin käyttöönotossa. Kyläläisiä koulutetaan myös pienyrittäjyystaidoissa ja parannetaan vesi- ja sanitaatiojärjestelmiä.

Avajaiset ovat Kuopion pääkirjaston aulassa maanantaina 16.9. klo 18. Tavattavissa on Minna Havunen Suomen Lähetysseurasta, joka oli mukana Tansanian kuvausmatkalla. Näyttely on tämän jälkeen avoinna kirjaston aukioloaikoina 21.9. saakka.