Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Diakoniatyöntekijät Maarit Kirkinen ja Riitta Murtorinne vastaanottavat diplomin. Diakoniatyöntekijät Maarit Kirkinen ja Riitta Murtorinne vastaanottavat diplomin.

Lapsellinen teko -palkinto diakoniatyölle

18.11.2020 09.59

Kuopion Pelastakaa Lapset ry on myöntänyt vuoden 2020 Lapsellinen teko -diplomin Kuopion seurakuntien diakoniatyölle. 

Lapsellinen teko -diplomi voidaan myöntää henkilölle tai taholle, joka on teollaan tai toiminnallaan nostanut esille muun muassa lapsen oikeuksia, lasten ja nuorten hyvinvointia sekä lasten ja nuorten osallisuutta. 

Koronakriisi toi suuria haasteita vähävaraisille kuopiolaisille lapsiperheille. Moni perhe joutui ahdinkoon, koska heidän taloudellinen tilanteensa kiristyi vanhempien lomautusten ja irtisanomisten vuoksi.  

Palkintoperusteluissa todetaan: ”Kuopion evankelis-luterilaisten seurakuntien diakoniatyö on esimerkillisesti auttanut vähävaraisia lapsiperheitä Kuopiossa jakamalla Pelastakaa Lapset ry:n myöntämiä ruokalahjakortteja kaikkien seurakuntien alueella, yhteensä 305 kappaletta. 

Diakoniatyön johtaja Seppo Marjanen oli valmis yhteistyöhön Kuopion Pelastakaa Lapset ry:n kanssa maaliskuussa 2020 koronakriisin alkaessa Suomessa. Hän lupasi huolehtia, että kaikki Kuopion kuusi seurakuntaa saavat ruoka- lahjakortteja tasapuolisesti jakoon vähävaraisille lapsiperheille. 

Diplomin saajan toiminta on mahdollistanut lapsen oikeudet hyvään hoitoon ja huolenpitoon. Toiminta on auttanut lapsia ja lapsiperheitä saamaan heille kuuluvan oikeuden ja osallisuuden yhteiskunnan tarjoamasta hyvinvoinnista. Toiminta on vaatinut tekijöiltään ymmärrystä ja osaamista tukea juuri niitä lapsia ja lapsiperheitä, jotka ovat apua eniten tarvinneet.” 

Kuopion Pelastakaa Lapset ry myönsi diplomin nyt toista kertaa.