Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

Koronaviruksen kuva sinisellä taustalla, kuvan päällä teksti korona.

Seurakuntien toimintaan uusia rajoituksia 

2.12.2020 10.40

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta keskeytetään ja pidetään tauolla 1.1.2021 saakka.

Kuopion seurakuntien toiminnassa toimitaan Aluehallintoviraston ja Kuopion hiippakunnan tuomiokapitulin määräysten ja suositusten mukaisesti ajalla 2.12.2020-1.1.2021.  

Jumalanpalveluksia lukuun ottamatta seurakuntien kokoava toiminta keskeytetään ja pidetään tauolla 1.1.2021 saakka. 

Seurakuntien lakisääteiset jumalanpalvelukset ja kirkolliset toimitukset toteutetaan kaikissa tilanteissa. Niihin voi kuitenkin osallistua korkeintaan 50 henkilöä. Luku sisältää myös toimituksessa palvelevat. Niissä otetaan huomioon Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden- ja hyvinvoinnin laitoksen antamat turvaohjeet. Jumalanpalveluksissa voidaan viettää ehtoollista.  

Jumalanpalvelukset lähetetään suoratoistona Tuomiokirkosta Virtuaalikirkko.fi -sivulla Linkki avautuu uudessa välilehdessäja tallenteen voi katsoa myös jälkikäteen verkosta.  

Kauneimmat joululaulut tilaisuudet perutaan, mikäli ne eivät ole jumalanpalvelusten yhteydessä. 

Kirkollisiin toimituksiin otetaan korkeintaan 50 henkilöä. Hautajaiset pyritään toimittamaan kaikissa tilanteissa. Muiden kirkollisten toimitusten osalta voidaan sopia myös toimitusten siirtämisestä yli vuoden vaihteen. Toimituksissa tulee välttää pieniä tiloja (esimerkiksi kotikasteet) ja suosia väljiä tiloja (esimerkiksi kirkkotila) ja pientä osallistujajoukkoa. 

Alakoululaisten iltapäiväkerhot jatkavat toimintaansa kaupunkien ja kuntien perusopetusta koskevien linjausten ja ohjeiden mukaisesti. 

Seurakuntien toiminnassa suositellaan kasvomaskin käyttöä.