Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

korona kuvituskuva

Seurakuntien toiminnan rajoitukset jatkuvat

4.1.2021 12.07

Jumalanpalvelukset toimitetaan ilman läsnä olevaa seurakuntaa 22.1.2021 saakka. Kuopion seurakuntien yhteiset striimatut jumalanpalvelukset lähetetään Tuomiokirkosta. Osa kirkoista on auki keskustelua ja hiljentymistä varten.

Kuopion seurakuntien yhteiset striimatut jumalanpalvelukset lähetetään Tuomiokirkosta. Seurakunnat julkaisevat verkkosivuilla ja sosiaalisen median kanavillaan muuta ohjelmaa ja hartauksia sekä muutamia striimattuja jumalanpalveluksia. Seuraamme tilannetta ja ilmoitamme muutoksista mahdollisimman pian.

Viikkotoiminta ja tapahtumat

Seurakuntien kokoava toiminta pidetään tauolla 21.1.2021 saakka. Poikkeuksena päiväkerhot aloittavat toimintansa. 

Kirkkojen aukioloajat

Tuomiokirkko on avoinna omatoimista tutustumista tai henkilökohtaista hiljentymistä varten maanantaista lauantaihin klo 10-15 ja sunnuntaisin ja juhlapyhinä klo 11.30-15, lisäksi perjantaisin klo 18-22 vapaaehtoisten Kirkonvartijoiden toimesta. Kirkossa ei ole opastusta, mutta seurakunnan työntekijä on paikalla joka päivä klo 12-14. 

Alavan, Neulamäen, Männistön Pyhän Johanneksen ja Puijon kirkot ovat avoinna keskustelua ja hiljentymistä varten 5.1. alkaen arkisin klo 12-14, jolloin myös seurakunnan työntekijä on paikalla. 

Petosen seurakuntatalolla on työntekijä paikalla arkisin klo 12-14. Seurakuntatalolla voi hiljentyä arkisin klo 9-15. 
Järvi-Kuopion kirkot (Tuusniemellä seurakuntakoti) ovat avoinna hiljentymistä ja keskustelua varten torstaisin klo 12-14. Seurakunnan työntekijä on paikalla.  

Kirkolliset toimitukset ja perhejuhlat

Kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia voidaan järjestää seurakunnan tiloissa, kun osallistujien kokonaismäärä ei ylitä 20 henkeä.