Uutisia Kuopion seurakunnista

 

Uutislistaukseen

HeikkiSarmanto_L.jpg

Seurakunnat juhlistavat reformaation juhlavuotta 2017

24.5.2016 19.25

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi avustuksia kirkko-oopperalle ja oratoriolle. Tukea myönnettiin myös kristillisille järjestöille ja partiolaisille.

Luterilaisen Kulttuurin säätiölle avustus kirkko-oopperaan

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi Luterilaisen Kulttuurin Säätiölle 20.000 euron avustuksen kirkko-oopperan tuotantokuluihin.            

Ooppera-hankkeen kokonaiskustannuksiksi on arvioitu 104.800 euroa. Säätiö toteuttaa yhteistyössä Suomalaisen Kamarioopperan kanssa Rakkauden ateria -kirkko-oopperan vuonna 2017. Teos juhlistaa reformaation eli uskonpuhdistuksen merkkivuotta sekä Suomen itsenäisyyden juhlavuotta 2017. Teoksen taiteellisena johtajana ja kertojana toimii professori Jorma Hynninen.  

Kirkko-ooppera on kuopiolainen hanke ja samalla laaja-alaisen yhteistyön tulos. Se edustaa opiskelijoiden ja nuorten taiteilijoiden kuopiolaista, maakunnallista ja valtakunnallista osaamista. Rakkauden ateria -kirkko-oopperan ensiesitys on Tuomiokirkossa 10.4.2017. 

Johannes Kastaja -oratorio Kuopion tuomiokirkkoon

Yhteinen kirkkoneuvosto myönsi 14.4.2015 Johannes Kastaja -oratorion toteuttamiseen 10.000 euron määrärahan sekä vuoden 2016 että vuoden 2017 talousarvioon edellyttäen, että Kuopiossa on kaksi esitystä. Yhteinen kirkkoneuvosto hyväksyi 25.4.2016 kokouksessaan, että kaksi esitystä ovat marraskuussa 2017 Tuomiokirkossa. Pääsylippujen hinta on 15 euroa ja niillä katetaan lisäkulut.

Projektia ovat Kuopion seurakuntayhtymän lisäksi tukemassa suuret seurakuntayhtymät, kirkkohallitus ja Helsingin diakonissalaitos. Oratorion säveltää yksi tunnetuimmista nykysäveltäjistämme, Heikki Sarmanto.                              

Oratorion esitysten painopiste on Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuonna ja reformaation 500-vuotisjuhlavuonna 2017.

Kristillisille järjestöille ja partiolippukunnille toiminta-avustuksia

Vuoden 2016 talousarviossa on varattu 19.800 euron suuruinen määräraha kristillisten järjestöjen avustamiseen. Avustusta on myönnetty harkinnan mukaan järjestöille, jotka ovat toimittaneet yhteiselle kirkkoneuvostolle edellisen vuoden toimintakertomuksen ja tilinpäätöksen, ja joita ei ole jo avustettu muilla budjettivaroilla. Suurimmat avustukset yhteinen kirkkoneuvosto myönsi Aholansaarisäätiölle ja Herättäjä-Yhdistykselle.                              

Seurakuntayhtymä avustaa lisäksi partiolippukuntia, joiden taustayhteisönä on jokin seurakuntayhtymän seurakunnista. Avustusten määrä on yhteensä 13.400 euroa.

Yhteisen kirkkoneuvoston pöytäkirjat