Uutisia Kuopion seurakunnista

Uutislistaukseen

kuvassa Postitalo Kuninkaankadulla

Uusien toimitilojen osto etenee

11.10.2021 17.32

Kuopion ev.lut. seurakuntien yhteinen kirkkoneuvosto esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että uudet toimitilat ostetaan Postin entisestä rakennuksesta Kuninkaankadulta. Yhteisen kirkkovaltuuston seuraava kokous on 26.10. 

Kuopion keskusseurakuntatalon toiminnoille on etsitty korvaavia tiloja pidemmän aikaa. Viimeksi tarjolla on ollut kolme erilaista vaihtoehtoa. Yhtenä vaihtoehtona ovat entisen Postin tilat Kuninkaankadulla. Kaksi muuta harkittua vaihtoehtoa ovat niin sanottu Koparitalo (uudiskohde Lapinlinnankadulla) ja Kirkonmäki (Tuomiokirkon ympäristössä), joissa kummassakin tarvittaisiin lisäksi muualta vuokratiloja yhtymän yksiköille. 

Postin tiloihin muuttaisivat tuomiokirkkoseurakunnan lisäksi yhtymän hallinto ja kiinteistöpalvelut, aluekeskusrekisteri, viestintä ja perheneuvonta. Yhtymän yhteinen nuoriso- ja oppilaitostyö jatkaisi toimintaansa Vanhassa Pappilassa.  

Koska kyse on tuomiokirkkoseurakunnan tilaratkaisusta, yhteinen kirkkoneuvosto pyysi asiasta lausunnon tuomiokirkkoseurakunnan seurakuntaneuvostolta.

Tuomiokirkkoseurakunta antoi asiasta lausuntonsa 28.9.2021. Kirkonmäen rakentaminen olisi seurakuntatoiminnan näkökulmasta paras vaihtoehto. Tuomiokirkkoseurakunta hyväksyy myös toimintojen toteuttamisen entisiin Postin tiloihin.  Lausunnossaan tuomiokirkkoseurakunta edellyttää, että Postin tilojen kunto sekä seurakunnallisen toiminnan tilojen sijoittelu ja mitoitus selvitetään huolella ennen lopullista ratkaisua. 

Yhteinen kirkkoneuvosto päätti 11.10. kokouksessaan esittää yhteiselle kirkkovaltuustolle, että seurakuntayhtymä ostaa Stockpos Oy:ltä perustettavan Kiinteistö Oy Kuopion Postitalon tarvittavat osakkeet. Kauppahinta on noin 6,3 miljoonaa euroa.