Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon Ulkomaanavun välityksellä katastrofiapuun, 20 % Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa ja 20 % paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.

Tule mukaan kerääjäksi!

Kanna kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä tai avusta seurakuntien Yhteisvastuu-tapahtumien järjestelyissä. Jos haluat lähteä kerääjäksi, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Kuopion seurakunnissa:

Katso myös vapaaehtoistyo.fi:nLinkki avautuu uudessa välilehdessä sivuilta, olisiko siellä jotain tehtävää juuri Sinulle tarjolla.

Lipaskeräys

Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin suurissa kaupungeissa. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakeräys

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Yhteisvastuukeräys 2022 kerää lasten ja nuorten auttamiseen

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys alkaa 6. helmikuuta. Tänä vuonna keräyksen teema on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Keräys jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen seurakunnissa

Kun lahjoitat paikallisseurakunnan viitteellä, keräyksen paikallinen osuus käytetään kyseisen seurakunnan diakoniatyöhön.

Tuomiokirkkoseurakunnan keräystiedot

Alavan seurakunnan keräystiedot

Kallaveden seurakunnan keräystiedot

Männistön seurakunnan keräystiedot

Puijon seurakunnan keräystiedot

Järvi-Kuopion seurakunnan keräystiedot

Kerääjiä rajatussa kuvassa, näkyy keräyslivit ja keräysastiat käsissä.