Tien me sinne käymme

Laskiainen lasketaan. Paastonaika alkaa.
Messias on matkalla. Paastonaika alkaa.
Tien me sinne tiedämme. Tien me sinne käymme.”   

Näin alkaa Pirkko Arolan sanoittama ja Pekka Björnisen säveltämä Kohti pääsiäistä –laulu Lasten virsi –kirjassa.
40 arkipäivää ennen pääsiäistä ovat paastonaikaa. Paasto on valmistautumista pääsiäisen suureen juhlaan karsimalla ja vähentämällä elämästä niitä asioita, jotka arkena tuntuvat vievän tilaa merkityksellisemmiltä asioilta. Paastoon perinteisesti ajatellaan kuuluvan ruokavalion yksinkertaistamista ja hiljentymistä. Kun häly omassa sisimmässä vaimenee, voi se lisästä kykyämme kuulostella oman sydämemme kuiskauksia ja Kristuksen ääntä. Vaikka paastoon kuuluu oman elämän tutkiminen ja mielenmuutos, niin suunta on kuitenkin toisaalla kuin vain omassa itsessämme. Paasto kutsuu kulkemaan tietä pääsiäiseen yhdessä lähimmäistemme kanssa. Paaston aikana 7.3.-12.4. tuomiokirkossa hiljennytään yhdessä hartaushetkeen arkipäivisin klo 12.00-12.15. Vuodesta 2012 järjestetty Ekopaasto taas kutsuu liittymään yhdessä kristilliseen paastoon muistuttamalla luomakunnan haavoittuvaisuudesta ja valinnoista, joilla voimme hillitä ilmastonmuutosta. Meneillään oleva Yhteisvastuu-keräys muistuttaa lähimmäisistä, jotka tarvitsevat apuamme.  

Paasto avaa meille tien, tiedämme minne. Paastonaika kutsuu meitä kulkemaan Jeesuksen seurassa. Tuolla tiellä kohtaamme oman elämämme kysymyksiä, lähimmäisiämme, ehkä myös hiljaisuutta ja lepoa, Jumalan läsnäoloa, matkalla kohti ristin ja ylösnousemuksen pääsiäistä.

Kirsi Perämaa
2. kappalainen

Osta liput ennakkoon J.S.Bach Johannes-Passio 14.4.2019 klo 18 Kuopion Tuomiokirkossa

Tuomiokirkkoseurakunnan toimisto

Pappien ja tilojen varaukset perhejuhliin. Puh. 040 4848 248 arkisin klo 9-15 (loma-aikoina puh. 017 158 111).

Vihkiajan varauksia kesälle 2021 voi esittää tammikuusta 2020 alkaen loppiaisen jälkeen.

Tuomiokirkkoseurakunnan henkilökunnan yhteystiedot

Kuopion ev.lut.seurakuntayhtymän hautausmaille tulevien hautausten kaikki käytännön järjestelyt hoidetaan Hauta- ja Puistotoimistossa.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset