Vireä ja ihmisläheinen Tuusniemen alueseurakunta 

Tuusniemen luonnonkaunis kunta sijaitsee Itä-Suomen keskipisteessä, Kuopion ja Joensuun puolivälissä. Keskellä kirkonkylää sijaitsee myös Tuusniemen alueseurakunnan yli 150-vuotias harvinainen pystyhirsikirkko ja seurakuntakoti. Kirkko on käytössä helatorstaista syyskuun loppuun, ja muu aika toimituksineen ja toimintoineen pidetään nykyaikaisen seurakuntakodin kirkkosalissa ja muissa tiloissa. Jumalanpalvelusaika on pyhäpäivisin klo 13. Alueseurakunta on kuuluisa vireästä ja monipuolisesta vapaaehtoistoiminnastaan. Jumalanpalvelukset toimitetaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa ja muutenkin toimintaa leimaa leppoisa ihmisläheisyys.

Tuusniemi tunnetaan oikeitten immeisten pitäjänä sekä leppoisana kesämökki- ja asuinkuntana. Järvi-Kuopion seurakunta Tuusniemellä lisää asumismukavuutta ja viihtyvyyttä järjestämällä toimintaa vauvasta mummoon ja vaariin. Tule mukaan - sinulle on oma paikka!

Tuusniemen kirkko tiekirkkona

ajalla 24.6.-26.7.2024 ma-pe klo 11-16. Kirkkoon on pystytetty Ristin tie-näyttely, jonka ovat koonneet erilaisista risteistä, kuvista ja teksteistä Lea Mustonen ja Leila Jolkkonen. Tervetuloa kirkkoon!


 

Tule meille töihin

Järvi-Kuopion seurakunnan V seurakuntapastorin virka on haettavana. Virka täytetään ilmoittautumismenettelyllä 4.11.2024 lukien tai sopimuksen mukaan. Viran hakuaika alkaa 13.6.2024 ja päättyy 31.7.2024 klo 15. Virka pyritään täyttämään 4.11.2024 lukien tai mahdollisimman pian tämän jälkeen. V seurakuntapastorin viran erityistarpeiksi seurakuntaneuvosto mainitsee papin perustehtävät (erityisesti kirkolliset toimitukset ja jumalanpalvelukset), vapaaehtoisten innostamisen, tiimityöskentelytaidot ja innokkuuden seurakuntatyön kehittämiseen. Hakijalla tulee olla ajokortti. Oman auton käyttö on viran hoidossa välttämätöntä. Seurakuntapastorin virkaan valitun virkapaikka on Tuusniemellä, josta käsin hän toimii aluepappina Tuusniemi-Kaavi -alueella. Virkaan kuuluvia tehtäviä on ajoittain myös koko Järvi-Kuopion seurakunnan alueella. Lisätiedot kirkkoherra Juha Hagman, 040-4888 600, tai pastori Eino Keihänen 040-4888672 (kirkkoherran loman sijaisena).

Arvostamme palautettasi. Voit jättää palautteesi seurakunnan toiminnasta tästä linkistä.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä Järvi-Kuopion seurakunta

FacebookLinkki avautuu uudessa välilehdessä Tuusniemen alueseurakunta

Aluepapin tiedot

Vt. seurakuntapastorina toimii 3.6. - 3.11.2024 välisen ajan Pauli Kivioja 040-4888 605. Hän toimii sekä Tuusniemen että Kaavin alueilla yhdessä seurakuntapastori Marjaana Savolaisen kanssa. 

Ovi auki Jumalan luo - seurakunnan strategia vuosille 2023–2026Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messut Nilsiän kirkosta suoratoistona Youtube-kanavalla 

Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä - tästä linkistä pääset seuraamaan Nilsiästä suoratoistettavaa oman seurakunnan jumalanpalvelusta aina silloin, kun jumalanpalvelus pidetään kirkossa.     

Tuusniemen kirkon alttari ja hiekkaristi kynttilöinTuusniemen kirkon alttari Kirkkohallituksen väki vierailulla Tuusniemen kirkossa. Arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Seppo Häkkinen, piispa Mari Leppänen ja kirkkoherra Juha Hagman.

 

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori, diakoniapappi
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
Kirkkorannantie 1
73600 Kaavi

Alueena Kaavi, Tuusniemi Erityisvastuu: diakoniapappi

vt. seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

vt. seurakuntapastori aj. 3.6.-3.11.2024

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Tuusniemen kirkon heijastuma muistomerkissä. Kuva Topi Junkkari.
Tuusniemen kirkon heijastuma muistomerkissä. Kuva Topi Junkkari.