Kallaveden seurakunnan nimikkolähetit ja -kohteet

Suomen Lähetysseura

Thaimaan kirkon työ, Thaimaa

Thaimaan ev.lut. kirkko on pieni, mutta kasvava kirkko. Suomen Lähetysseuran kautta tuemme ja vahvistamme uusien kirkon työntekijöiden koulutusta, ja olemme mukan kehittämässä kirkon seurakuntatyötä.

Sari-Johanna Kuittilo, diakoniatyö, Israel

Uudestakaupungista kotoisin oleva diakoni Sari-Johanna Kuittilo on ollut lähetystyössä Israelissa Suomen Lähetysseuran kautta vuodesta 2005 lähtien. Sari-Johanna aloitti uuden työkauden kesällä 2016. Hän työskentelee Jerusalemissa Suomen Lähetysseuran keskuksella työalueinaan diakonia, työnohjaus ja dialogityö. 

Shalhevetyah-keskus (Felm-keskus), Israel

Jerusalemin Felm-keskus on avoinna kaikille kansallisesta identiteetistä sekä uskonnollisesta ja etnisestä taustasta riippumatta. Keskuksessa järjestetään muun muassa keskusteluryhmiä, kielten opiskelua, raamattuopetusta, jumalanpalveluksia, lauluryhmien harjoituksia, leirejä ja erilaisia kerhotapahtumia. Keskuksesta käsin tehdään myös diakoniatyötä, kriisi- ja sielunhoitotyötä sekä työnohjausta.

Onnellinen lapsi -projekti, Angola

Onnellinen Lapsi -ohjelmassa mahdollistetaan Lubangossa köyhällä alueella asuville lapsille koulupohja, hyvä terveys ja yleissivistys, jotta heillä olisi pääsy parempaan ammattiin. Onnellinen lapsi -ohjelman työ tähtää tulevaisuuteen ja mahdollistaa katkaisemaan köyhyyden kierrettä.

Evankelisluterilainen Lähetysyhdistys Kylväjä

Anna Maija ja Matti Kaipainen, diasporatyö, Kreikka

Pappi Matti ja laboratoriohoitaja Anna Maija työskentelevät Pohjois-Kreikassa Keski-Aasiasta tulleiden pakolaisten parissa. He tukevat pakolaisia Kreikkaan kotoutumisessa, kulkevat rinnalla ja auttavat arjessa. Työtä tehdään yhteistyössä evankelisen seurakunnan sekä paikallisen persiankielisen seurakunnan kanssa.

Voit seurata Kylväjän pakolaistyötä Kreikassa lähetysrenkaan ja ystäväkirjeen kautta. Liity lähetysrenkaaseen ja tilaa Anna Maija ja Matti Kaipaisen ystäväkirje tästä linkistä.  

Suomen evankelisluterilainen Kansanlähetys

Saara Mrčela, nuorisotyö, Venäjä

Sosionomi (AMK) ja kirkon nuorisotyönohjaaja Saara Mrčela on kotoisin Slavonski Brodista, Kroatiasta, jossa hän on viettänyt lapsuutensa lähetyslapsena. Kutsun lähetystyöhön Saara sai ollessaan 12-vuotias, ja samalla hän sai sydämelleen nuoret. Peruskoulun jälkeen Saara muutti perheensä mukana Suomeen, ja lukion käytyään hän suuntasi Diakiin opiskelemaan nuorisotyötä.

Saara opiskelee venäjän kieltä ennenkuin aloittaa nuorisotyössä Inkerin kirkon työyhteydessä jossakin Siperian paikallisseurakunnassa.

Seurakuntatyö, Etu-Aasia

Veijo ja Anna-Maija ovat asuneet Pohjois-Savossa vuodesta 1988. Veijo on koulutukseltaan koneteknikko ja työskennellyt viimeiset kymmenen vuotta Kansanlähetyksen radiotyön koordinaattorina. Anna-Maija on sairaanhoitaja ja työskennellyt ammatissaan yli 30 vuoden ajan. Veijo ja Anna-Maija lähtivät Etu-Aasiaan elokuussa 2021. Etu-Aasiassa heitä odottaa ensin kielikoulu, minkä jälkeen he toimivat seurakuntaa tukevissa ja kehittävissä tehtävissä yhteistyökirkkomme palveluksessa.

Lauri ja Asako Palmu, Japani

Palmut asuvat Koben kaupungissa ja työskentelevät Länsi-Japanin ev.lut. kirkon Kita-Suzurandain seurakunnassa, jonka seurakunta- ja tavoittavaa evankelioimistyötä he ovat innokkasti tekemässä. Kokeneina lähetteinä Palmuilla tulee olemaan tärkeä rooli lähetyksen hallinnollisissa tehtävissä Japanissa, erityisesti kirkkosuhteiden hoitamisessa. Lauri toimii seurakunnassa pastorina ja sekatyömiehenä, Asako puolestaan tekee erityisesti diakoniatyötä.

Medialähetys Sanansaattajat (Sansa)

Radiolähetystyö Kroatia

Medialähetys Sanansaattajat on tehnyt työtä jugoslaavien parissa koko toimintansa ajan. Kroatiankielinen radiotyö alkoi vuonna 1974. Sansalla on pitkä yhteistyöhistoria Kroatian evankelisen kirkon kanssa. Vuosikymmenten varrella moni Sansan lähettämä työntekijä on toiminut kirkon työyhteydessä. Tällä hetkellä lähetystyöntekijä Elina Braz de Almeida toimii Kutinan seurakunnan johtajana ja kansallinen työntekijä Nenad Hadžihajdić evankelisen kirkon radiotyössä. Kirkko tekee myös tv-työtä.

Sateliitti-tv-työ, Pohjois-Afrikka ja Lähi-itä

Televisio-ohjelmalla päästään lähelle ihmistä, joka on kaukana. Medialähetystyö tavoittaa television kautta miljoonia ihmisiä kerrallaan, mutta kuitenkin henkilökohtaisesti. Satelliittitelevisiolähetykset ovat kustannustehokkaita: yhdellä eurolla saadaan vuoden ohjelmat yhdelle ihmiselle.

Sansa tukee kristillisen satelliittitelevisio SAT-7:n arabian-, persian- ja turkinkielistä työtä. Ohjelmia lähetetään ympäri vuorokauden neljällä kanavalla ja neljän satelliitin kautta. Netin kautta ohjelmat ovat katsottavissa kaikkialla maailmassa. Myös Suomessa moni maahanmuuttaja katsoo ohjelmia omalla äidinkielellään. Esimerkiksi virtuaalinen kotikirkko-ohjelma antaa hajallaan eläville arabikristityille mahdollisuuden kokoontua jumalanpalvelukseen tv-ruudun ääreen. 

Suomen Pipliaseura

Intia, käännöstyö

Suomen Pipliaseura toimii Intiassa tekemällä työtä leskien ja syrjäytettyjen naisten keskuudessa sekä näkövammaisten parissa. Vastauksena heikoimmassa asemassa elävien naisten vaikeaan elämäntilanteeseen Intian Pipliaseura yhdessä kirkkojen ja muiden järjestöjen kanssa on toteuttanut ohjelmaa, jolla näiden naisten asemaan vaikutetaan. Ohjelman tavoitteena on tukea naisia löytämään elämälleen merkityksen ja itselleen ihmisarvon. Ohjelma käsittää mm. seminaareja, pienryhmiä, Raamatun opetusta, henkilökohtaista ohjausta, terveysneuvontaa, ammatillista koulutusta, avioliittoneuvontaa ja lakimiespalveluja. Ohjelman tavoitteena on myös muuttaa intialaista yhteiskuntaa.

Suomen Pipliaseura tukee Raamatun käyttöä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin yhteistyössä muiden pipliaseurojen, paikallisten kirkkojen ja järjestöjen kanssa. Ulkomailla painopistealueina ovat mm. Intia, Kiina ja Lähi-Itä.

Angolan Onnellinen lapsi -projekti
Maria 3v. on päässyt Lähetysseuran tukemaan päiväkotiin Angolassa. Siellä hän saa aterian kahdesti päivässä.