Tuomiokirkkoseurakunta

Tuomiokirkkoseurakunta muodostuu Kuopion kaupungin ydinkeskustasta, Inkilänmäen, Peipposenrinteen, Rönön ja uuden Haapaniemen alueista.
 
Seurakunnan sydän on Tuomiokirkko. Sen välittömässä läheisyydessä sijaitsevat monet kaupungin ja aluehallinnon toiminnot. Kirkon ympärillä sykkii myös rikas kulttuuri-, yritys- ja järjestötoiminta.
 
Yhteys tähän kenttään on yksi tuomiokirkkoseurakunnan toiminnan erityispiirteistä. Haluamme olla luonteva yhteistyökumppani ja palvella sen kautta laajasti kansankirkkomme jäseniä.
 
Monipuolinen jumalanpalveluselämä, mittava kirkkomusiikkitoiminta sekä erilaiset paikalliset, hiippakunnalliset ja valtakunnalliset juhlat leimaavat seurakuntamme elämää. Uskomme perinteiden voimaan, mutta tahdomme olla avaamassa myös uusia ovia. Eri työalat tarjoavat seurakuntalaisille mahdollisuuksia omaehtoiseen ja luovaan vastuunottoon seurakuntaelämästä.
 
Meillä on parin kymmenen hengen työhönsä motivoitunut työntekijäjoukko. Haluamme kulkea ihmisten rinnalla elämän iloissa ja suruissa silmiemme edessä Tuomiokirkon alttariin kirjoitettu uskon totuus
 
AVE CRUX SPES UNICA
"Ole tervehditty, risti, ainoa toivomme."
 
Ilpo Rannankari
Tuomiorovasti                                                                                   

Kesäinen puisto, jonka takana mäellä näkyy Kuopion tuomiokirkko.
Kuva Hannu Korhonen