Virkeä lähiöseurakunta Puijon ympärillä ja Kuopion pohjoisella maaseudulla

Seurakuntaan kuuluu noin 11.000 Puijonlaakson, Niuvan, Rypysuon, Länsi-Puijon, Julkulan, Päivärannan, Pihlajalaakson, Sorsasalon ja Ranta-Toivalan asukasta. Seurakuntalaisten ikäjakauma on melko tasainen. Siksi seurakunta elää kaikenikäisten keskellä ja tarjoaa toimintaa eri-ikäisille ja erilaisille ihmisille.


Seurakunnan elämän keskus on pyhäpäivien messu, jonka suunnittelemme ja toteutamme työntekijöiden ja seurakuntalaisten yhteistyönä. Pidämme esillä uskon perusasioita ja yhteistä vastuuta lähimmäisistä ja koko maailmasta. Etsimme mielellämme uusia ja tuoreita toimintatapoja.

Seurakunnassa toimii noin 300 vapaaehtoista vastuunkantajaa, joista monet hoitavat useita eri tehtäviä jumalanpalvelusten avustajina, kuoroissa, musiikkiryhmissä, ryhmien ohjaajina, lähimmäispalvelussa sekä diakonian, lähetyksen ja aikuistyön tehtävissä sekä kerhonohjaajina ja isosina.


Kokoavaa toimintaa on Puijon kirkolla ja Poukaman leirikeskuksessa, joka on seurakuntamme alueella. Puijon kirkko on rakennettu 1977, ja seurakunta on perustettu 1.1.1979.

Kohtaamisen yhteisö

Puijon seurakunnan toiminnan suunta vuoteen 2020

 

Missio

Kirkon ja seurakunnan tehtävä perustuu Jeesuksen antamiin lähetys- ja kastekäskyyn sekä rakkauden kaksoiskäskyyn.

Visio

Puijon seurakunta on hengellisesti monipuolinen, erilaisista ja eri-ikäisistä koostuva Jumalan perhe, joka kutsuu Kristuksen yhteyteen ja tukee ihmisen kokonaisvaltaista hyvinvointia.

Toiminnan suuntaviivat

  • Nostamme sanoman esiin
  • Kohtaaminen koskettaa
  • Välitämme lähimmäisistä
  • Arvostamme seurakunnan jäsenyyttä

 

Puijon seurakunnan suunta -asiakirja on hyväksytty seurakuntaneuvoston kokouksessa 19.8.2015.
Sen jälkeen työntekijöiden määrässä tapahtunut muutoksia. Papinvirkoja seurakunnassa on 4.