Millainen on Puijon seurakunta?

Puijon seurakunnassa on noin 10400 jäsentä. He asuvat Puijonlaakson, Niuvan, Rypysuon, Länsi-Puijon, Julkulan, Päivärannan ja Pihlajalaakson lähiöissä sekä Sorsasalossa ja Ranta-Toivalassa.

Olemme toisiamme varten. Tule siis juuri sellaisena kuin olet, juuri siinä elämäntilanteessa, jossa elät! Haluamme vahvistaa osallisuutta, ja rohkaista ihmisiä ottamaan seurakunta ja Puijon kirkko omakseen. Kirkon ovet ovat auki lukuisiin tilaisuuksiin, mutta myös omaehtoiselle hiljentymiselle tai ystävien kanssa sovituille kohtaamisille. Aulan sohvat kutsuvat levähtämään ostosreissulla. Sadepäivänä voi tehdä retken kirkon lastenpaikkaan leikkimään ja kirkkotilaa ihmettelemään. 

Seurakunnassa toimii suuri eri-ikäisten vapaaehtoisten joukko erilaisissa tehtävissä muun muassa kerhojen ja ryhmien ohjaajina, keittiötehtävissä, kuoroissa, bändissä, messupalvelijoina, diakonian ja lähetystyön tehtävissä, ystäväpalvelussa ja isosina. Teemme yhteistyötä alueen eri toimijoiden kanssa ja haluamme olla osa seurakunnan alueeseen kuuluvien kaupunginosien yhteisöjä. 

Seurakunnassamme arvostetaan monipuolista jumalanpalveluselämää, joka pitää sisällään niin pyhäpäivien messut, viikkotoiminnan hartaudet kuin kotien iltarukoukset ja tavallisen arjen auttamisen. Kohtaamme Jumalan ja kohtaamme toisemme, ja viemme siunauksen mukanamme myös arkeen, kun palvelemme ja huomaamme siellä toinen toisemme.

Puijon kirkko ja seurakuntakeskus on rakennettu 1977 ja kirkko vihittiin käyttöön 3.9.1977. Puijon seurakunta on perustettu 1.1.1979. Kirkkorakennus on peruskorjattu 2019.

Seurakunnan toimintaa on Puijon kirkolla ja Poukaman leirikeskuksessa.

 

Ihmisiä Puijon kirkon kesäisellä pihalla
Ihmisiä Puijon kirkon kesäisellä pihalla

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Puijon seurakunta
Taivaanpankontie 3
70200 Kuopio