Vihkiminen on rakkauden juhla

"Vaikka minä puhuisin ihmisten ja enkelien kielillä mutta minulta puuttuisi rakkaus, olisin vain kumiseva vaski tai helisevä symbaali. Rakkaus on kärsivällinen, rakkaus on lempeä.

Rakkaus ei kadehdi, ei kersku, ei pöyhkeile, ei käyttäydy sopimattomasti, ei etsi omaa etuaan, ei katkeroidu, ei muistele kärsimäänsä pahaa, ei iloitse vääryydestä vaan iloitsee totuuden voittaessa.

Kaiken se kestää, kaikessa uskoo, kaikessa toivoo, kaiken se kärsii." (1. Kor. 13:1, 4-7)

Avioliitto voidaan solmia joko kirkollisesti tai siviilivihkimisellä. Kirkollisessa vihkimisessä avioliittoon vihittävät rukoilevat yhdessä seurakunnan kanssa Jumalan siunausta liitolle. Kirkollinen avioliittoon vihkiminen on mahdollista rippikoulun käyneille kirkon jäsenille. Heidät voidaan vihkiä kirkollisesti, vaikka toinen kumppaneista ei olisikaan kirkon jäsen, jos hän on kuitenkin jonkin muun kristillisen kirkon tai uskontokunnan jäsen.

Kirkollinen vihkiminen on luonteeltaan seurakunnan jumalanpalvelus, joka etenee papin johdolla. Toimituksessa käytetään siihen sopivaa musiikkia. Vihkipari sopii kanttorin kanssa häämusiikista etukäteen. Toimituksessa tulisi olla ainakin yksi virsi tai vihkilaulu (ks. virsikirjan osaa Lauluja kasuaalitoimituksiin).

Siviilivihkimisellä solmittu avioliitto voidaan siunata.

Suuresti tai pienesti

Häitä voi viettää monella tavalla, suuresti tai pienesti. Myös kirkkohäät voivat olla pienet tai suuret. Vihkiminen on mahdollista toimittaa myös kotona, luonnon keskellä, mökillä tai muussa valitsemassaan paikassa. Papin edessä seurakunnan toimistossa voi myös piipahtaa vaikka lounastauolla.

 

Tutustu kirkkoihin

Tutustu seurakuntakoteihin ja muihin tiloihin

Kirkkohäissä tulevalle avioparille ja heidän liitolleen pyydetään Jumalan siunausta.
.