Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on lähimmäisenrakkauden kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräys 2022 kerää lasten ja nuorten auttamiseen

Vuoden 2022 Yhteisvastuukeräys alkaa 6. helmikuuta. Tänä vuonna keräyksen teema on koronapandemian seurauksista kärsivien lasten ja nuorten auttaminen niin Suomessa kuin maailmallakin. Keräys jatkuu vuoden 2022 loppuun asti.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

  • 60 % tuotosta ohjataan vuosittain Kirkon UlkomaanavunLinkki avautuu uudessa välilehdessä katastrofirahastoon, joka reagoi pandemian kaltaisten pitkittyneiden katastrofien lisäksi myös ennakoimattomiin kriiseihin. Apua voidaan antaa välittömästi katastrofin tapahduttua sekä kriisin jälkeen toipumiseen ja jälleenrakennukseen.
  • 20 % tuotosta käytetään Kirkon diakoniarahaston kautta myönnettävään taloudelliseen apuun hädässä oleville Suomessa. Vuonna 2022 Yhteisvastuun kotimaisena kumppanina on Lasten ja nuorten keskusLinkki avautuu uudessa välilehdessä.
  • 20 % tuotosta käytetään paikallisseurakuntien tekemään avustustyöhön.  

Tule mukaan kerääjäksi!

Kanna kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä tai avusta seurakuntien Yhteisvastuu-tapahtumien järjestelyissä. Jos haluat lähteä kerääjäksi, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Kuopion seurakunnissa:

Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin kaupungeissa. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen seurakunnissa

Kun lahjoitat paikallisseurakunnan viitteellä, keräyksen paikallinen osuus eli 20 % keräystuotosta käytetään kyseisen seurakunnan diakoniatyöhön.

Tuomiokirkkoseurakunnan keräystiedot

Alavan seurakunnan keräystiedot

Kallaveden seurakunnan keräystiedot

Männistön seurakunnan keräystiedot

Puijon seurakunnan keräystiedot

Järvi-Kuopion seurakunnan keräystiedot

Kerääjiä rajatussa kuvassa, näkyy keräyslivit ja keräysastiat käsissä.