Yhteisvastuukeräys

Yhteisvastuu on välittämisen kansanliike ja evankelis-luterilaisen kirkon vuosittainen suurkeräys, joka auttaa hädänalaisia syntyperään, uskontoon tai poliittiseen vakaumukseen katsomatta Suomessa ja kehitysmaissa.

Yhteisvastuukeräys 2023 kerää nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn

Vuoden 2023 Yhteisvastuukeräys alkaa 5. helmikuuta. Tänä vuonna Yhteisvastuukeräys kerää varoja nuorten väkivallan ja konfliktien ratkaisuun ja ennaltaehkäisyyn teemalla ”Nuoret väkivaltaisessa maailmassa”. Keräys jatkuu vuoden 2023 loppuun asti. Yhteisvastuu-piispana 2023 toimii Oulun hiippakunnan piispa Jukka Keskitalo ja keräyksen suojelijana tasavallan presidentti Sauli Niinistö.

Lue lisää Yhteisvastuukeräyksen verkkosivuiltaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tule mukaan kerääjäksi!

Kanna kortesi kekoon yhteisvastuukerääjänä tai avusta seurakuntien Yhteisvastuu-tapahtumien järjestelyissä. Jos haluat lähteä kerääjäksi, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin. Lue lisää Yhteisvastuukeräyksestä Kuopion seurakunnissa:

Lipaskeräys on yhä suositumpaa etenkin kaupungeissa. Lipaskerääjänä saat seurakunnastasi Yhteisvastuun virallisilla tunnuksilla ja keräysluvalla varustetun rahalippaan, jonka kanssa lähdet kiertelemään kaupungille ja nappaat ohikulkijoita hihasta. Lipaskeräykset järjestetään usein kauppojen ja ostoskeskusten edustoilla tiettyinä päivinä. Voit itse valita, kuinka paljon ajastasi haluat antaa keräykselle.

Listakerääjänä saat seurakunnastasi virallisen, keräysluvalla varustetun Yhteisvastuukeräyslistan. Ota lista mukaasi keväiselle lenkille ja kilauttele ohikulkiessasi naapuruston ovikelloja. Ihmiset lahjoittavat haluamansa summan Yhteisvastuulle ja kirjoittavat nimensä listaan. Sinä puolestasi huolehdit rahojen tilittämisestä seurakunnan nimeämälle henkilölle.

Osallistu Yhteisvastuukeräykseen seurakunnissamme

Kun lahjoitat paikallisseurakunnan viitteellä, keräyksen paikallinen osuus eli 20 % keräystuotosta käytetään kyseisen seurakunnan diakoniatyöhön.

Tuomiokirkkoseurakunnan keräystiedot

Alavan seurakunnan keräystiedot

Kallaveden seurakunnan keräystiedot

Männistön seurakunnan keräystiedot

Puijon seurakunnan keräystiedot

Järvi-Kuopion seurakunnan keräystiedot (tarkemmin kunkin alueseurakunnan sivuilta)

Nuori yhteisvastuukerääjä lippaan kanssa.