Nilsiän alueseurakunta

Nilsiän alueseurakunta liittyi Järvi-Kuopion seurakuntaan 1.1.2013. Samalla päivämäärällä Nilsiän kaupunki liittyi Kuopioon. Ennen nyt tapahtunutta muutosta Nilsiän seurakunta oli itsenäinen aina vuodesta 1816 asti. Alueseurakunnassa on noin 6000 jäsentä.
 
Nilsiässä on kautta vuosisatojen elänyt vahva hengellinen perintö, herännäisyys. Paavo Ruotsalaisen entinen kotipaikka, Aholansaari, sijaitsee Nilsiässä Tahkon monipuolisen matkailukeskuksen ja vapaa-ajanviettoalueen vieressä. Nilsiässä eletään perinteitä arvostaen ja kunnioittaen, mutta myös luottavaisesti eteenpäin katsoen ja uutta luoden.
 
Nilsiän nykyinen kirkko on vihitty käyttöön vuonna 1906. Tahkovuoresta louhitusta Nilsiän kvartsiitista rakennettu kirkko julistaa ylväällä olemuksellaan ja siinä kokoontuva seurakunta toiminnallaan ikiaikaisen Jumalan hyvyyttä. Ajat vaihtuvat ja sukupolvet seuraavat toinen toistaan. Mutta Jumalan armo pysyy iankaikkisesti.

Nilsiän sankarihautausmaalle sytytettiin kynttilät 4.12.2017. Jokaisen sankarivainajan haudalle oli etukäteen pystytetty lyhdylle oma paikka. Lyhdyt lahjoittivat Nilsiän alueseurakunnalle Nilsiän maanpuollustusnaiset, Lions club Nilsiä ja Lions club Syvärin seutu. Nilsiän alakoulun neljäs- ja viidesluokkalaiset kantoivat kynttilälyhdyt paikoilleen. Hartaushetkessä oli runsaasti mukana runsaasti.
 

 

Aluepapin päivystys ma klo 9-11 Isossa pappilassa, muulloin Raili Pursiainen puh. 040 4888 609

Nilsiän seurakuntakoti on remontissa 7.8. 2017 alkaen. Remontin toivotaan valmistuvan niin, että toukokuussa  2018 tilat voitaisiin saada taas käyttöön.  Pienryhmät ja piirit kokoontuvat osittain Vanhassa pappilassa, Pappilankuja 7. 

Ota yhteyttä

Raili Pursiainen
Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Pappilankuja 7
73300 NIlsiä

Ota yhteyttä

Anita Hallikainen
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Raija Oksman
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi:  017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski