Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi. Diakonia on silta ihmisen ja Jumalan välillä, kun vaikeudet tuntuvat murtavan ihmisen.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse päivystysaikaan soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla.  Voit varata puhelimitse tapahtuvan kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Taloudellisten asioiden selvittämisessä teemme yhteistyötä mm. kelan, sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa. Taloudellisissa asioissa kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin. Ajat voivat välissä mennä viikon tai pidemmän ajan päähän.

Ensisijainen auttamistaho taloudellisissa asioissa on Kela (toimeentulotuki) ja sosiaalitoimi (harkinnanvarainen). 

Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimeen, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen https://www.kuopio.fi/documents/7369547/7600166/T%C3%A4ydent%C3%A4v%C3%A4n+toimeentulotuen+hakemus.pdf/af97eaae-2841-437a-8636-628fde1d3d0b Huom! Tehdessäsi toimeentulohakemusta voit samalla kirjata hakemuksen lisätietoihin, mikäli haluat, että asiasi käsitellään suoraan sosiaalitoimessa harkinnanvaraisena hakemuksena, tällöin sinun ei tarvitse tehdä uusia hakemuksia erikseen.

Tämän jälkeen kun olet saanut päätöksen kelalta tai sosiaalitoimesta, ja on vielä tarvetta, käsittelemme asiasi diakoniatyössä puhelimitse ja pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi. Tänä poikkeusaikana, joudumme pyytämään sinua mahdollisesti esittämään tulo-ja menotietosi sähköpostin välityksellä. Paikallisseurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, avustaminen on kertaluonteista. Kauttamme on mahdollista saada myös Eu-ruoka -apua. (Eu-ruoka loppu).

Ohjaamme tarvittaessa eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia kriisitilanteissa mm. kirkkohallituksen diakoniarahastoon. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta (kertaluonteinen)Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki , toimeentulotukihakemus https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

Diakoniatyöntekijän puhelinpäivystysajat:

Diakoni Anne-Mari Mertanen p. 040 4848406

Tiistaisin ja torstaisin klo 9-11. (Taloudellisen avustamisen alueet: Männistö, Pappilanmäki, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas ja Kettulanlahti)

Diakoni Paula Vartiainen p. 040 4848407

Tiistaisin ja torstaisin klo 9-11 (Taloudellisen avustamisen alueet: Saarijärvi, Kelloniemi, Linnanpelto ja Itkonniemi)

 

Yhteen kokoontumiset, kuten Elämää etsimässä -kerho ja hartaustilaisuudet, ovat koronarajoitusten vuoksi tältä erää peruttu.

 

 

Tyttö nojaa käsiinsä ja katsoo ulos ikkunasta.

Ota yhteyttä

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio
Vs. diakoniatyöntekijä 1.7.2020 alkaen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio