Diakoniatyö - tueksi ja avuksi koko elämän matkalle

Diakoniatyössä sinä olet meidän keskipisteenämme. Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä.

Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa emme katso henkilöön vaan kaikki ihmiset ovat ainutlaatuisia ja rakastettavia. Jokainen meistä rotuun, uskontoon, sukupuoleen tai ikään katsomatta on sen arvoinen että ansaitsee tulla autetuksi.

Jokainen ihminen on kaunis Jumalan kuva, siis arvokas sellaisenaan kaikkine hyvine ja huonoine ominaisuuksineen. <3

 

"Aamunkoitto ja minä

olemme Jumalan lempeä ihme.

Anteeksiantamus sekä onnistuminen

– kiitos,  Jumalan ihme."


-Riitta Korhonen-

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät puhelimitse soittamalla, tekstiviestillä tai sähköpostilla. Voimme sopia tapaamisen Männistön Pyhän Johanneksen kirkolle tai tarvittaessa myös kotiin. Olemme sinua varten juuri oman elämäsi ilon ja surun hetkinä. Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Talouden ongelmien selvittämiseen käytämme apuna mm. kelan, sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen  ammattiapua.

Omaishoitajille järjestämme myös keskustelu- ja tapaamisapua. Kauttamme toimii myös Ystäväpalvelun vapaaehtoisten koulutus ja organisointi.

Puhelinpäivystys taloudellisissa asioissa on Tiistaisin ja Torstaisin klo 9-11.

Diakoni Anne-Mari Mertanen p. 040 4848406 (alueet: Männistö, Tiihotar (Saarijärvi A), Kuivinniemi, Rahusenkangas, Kettulanlahti ja Pappilanmäki).

Diakonissa Sami Mitsman p. 040 4848405 (alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi B ja Kelloniemi).

Muutoin voit soittaa keskusteluaikoja esim. kahdenkeskisiin sielunhoitokeskusteluihin.

 

Taloudelliseen avustamiseen on monta tietä

Kun elämässä tulee taloudellinen ahdinko, ohjaamme sinua olemaan ensisijaisesti yhteydessä KELA:n toimistoon, siellä voit täyttää toimeentulotukihakemuken https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

Jos toimeentulotukihakemus on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimistoon, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen https://www.kuopio.fi/documents/7369547/7600166/T%C3%A4ydent%C3%A4v%C3%A4n+toimeentulotuen+hakemus.pdf/af97eaae-2841-437a-8636-628fde1d3d0b

Tämän jälkeen käsittelemme asiasi diakonian vastaan otolla, pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi. Paikallis seurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, avustaminen on kertaluonteista. Kauttamme on mahdollista saada myös Eu-ruoka-apua.  Ohjaamme tarvittaessa eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia mm. kirkkohallituksen diakoniarahastoon.

Yhteisvastuukeräys 2019

Yhteisvastuukeräykseen osallistuminen on nyt helppoa, alla oleva linkki johtaa sinut suoraan Männistön seurakunnan lahjoitustilille.

Kesä-ja syyskausi 2019

 

Mäntytupa

Männistön oma asukastupa, jonka avasivat Männistön seurakunta ja Kuopion kaupunki, palvelee jokaista Männistöläistä ja kaikkia ihmisiä joka arkipäivä klo 8-14.

Tervetuloa edulliselle ja maittavalle aamiaiselle joka aamu klo 8.30-11

Aamiainen: puuro, mehu, leipä/sämpylä, kahvileipä ja kahvit 1.70€

Kahvi ja kahvileipä: 0,70€

Kahvikuppi: 0,40€

Mäntytuvalla on paljon toimintaa mm. ystäväkerhoa, neulerengasta, tuolijumppaa, bingoa, askartelua, yhteislaulua, viikottaisia rukous- ja lauluhetkiä ja erilaisia iltaryhmiä johin voi halutessa tulla mukaan.

Tuo- ja vie kirpputori, jossa maksutta tuot hyväkuntoisia tavaroita toisille ja voit ottaa mennessäsi jotakin mitä tarvitset.

Lapsille leikkinurkkaus, jossa voi askarrella, piirtää ja leikkiä

Kutsumme sinua seurakuntamme elävään yhteisöön Mäntytuvan kautta :D

(HEINÄKUUN KIINNI)

 

Hyvänmielen arkinen ateria

Pyhän Johanneksen kirkolla pääsääntöisesti joka toinen torstai klo 11 ateria, klo 12 ohjelma. Huom! Ei linja-autokuljetusta. Hinta 6€. (Voit kulkea rollaattorilla Palin kyydissä ilmaiseksi!)

 

12.9 Yhteislaulutilaisuus

26.9 

10.10

24.10 

7.11 

21.11 

5.12

 

Ystäväkerho 65+

Männistön torilla, Mäntytuvan asukastuvalla joka toinen maanantai klo 13.30-15.

2.9., 16.9., 30.9., 14.10., 28.10., 11.11., 25.11., 9.12. 2019

Työntekijöinä diakoniatyöntekijät Anne-Mari Mertanen ja Sami Mitsman.

 

Elämää etsimässä -kerho

Seurakunnan ja Kynnys ry:n yhteinen Elämää etsimässä -kerho on kokoontunut Pyhän Johanneksen kirkolla vuosien ajan. Yleensä olemme saaneet mielenkiintoisen vieraan alustamaan ja keskusteluttamaan jostakin kristinuskoon enemmän tai vähemmän liittyvästä aiheesta. Kokoontumiset ovat kuukauden viimeisenä torstaina klo 14.30-16. Tilaisuus alkaa seurakunan tarjoamilla kahveilla.

Piiri kokoontuu keväällä 26.9.; 31.10. ja 28.11. Tervetuloa mukaan!

Männistön seurakunnan ystäväpalvelu

Ystäväpalvelu on tavallisen ihmisen taidoin tehtävää auttamista. Tule vapaaehtoiseksi-iloksi-avuksi-tueksi-seuraksi yksinäisille! Kysy lisää!  Ystäväpalvelua koordinoi diakoni Anne-Mari Mertanen 040-4848406. Ystäväpalvelun kautta voit saada itsellesi uuden ystävän, älä epäröi soittaa!

 

Haluaisitko rikkoa rajojasi ja opetella jotakin ihan uutta?

Jos olet esimerkiksi työttömänä tai olet eläkkeelle jäänyt ammattilainen, tai sinulla on muuten vain aikaa ja halua palvella seurakunnassa erilaisissa tehtävissä, meillä diakoniatyössä olisi tarjolla monenlaista avustustyötä jossa voisit toteuttaa itseäsi ja palvella lähimmäistäsi. Tämä on hieno mahdollisuus olla auttamassa diakoniatyön eri alueilla toimien kokemusasiantuntijana esim. talousneuvojana, tukihenkilönä tai ryhmänvetäjänä. Kevätkaudella 2018 sinulla on siihen mahdollisuus. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä seurakuntasi diakoniatyöntekijöihin.

 

Palvelut

Diakoniassa palvelemme lähimmäistämme niin aidosti kuin osaamme. Emme ole taikureita taikomaan ongelmiasi pois, mutta katsomme yhdessä elämäsi palapeliä, josko voisimme koota sitä yhdessä. Mottomme on saattaen matkaa. Teemme yhteistyötä eri järjestöjen ja kaupungin organisaatioiden kanssa tarkoituksenamme edistää sinun oikeuksiasi ja hyvinvointiasi.

Kauttamme on mahdollisuus tiukassa elämäntilanteessa selvitellä myös talousasioista. Teemme yhteistyötä Kuopion velkaneuvonnan, kriisikeskuksen, sosiaalitoimen ja Kelan kanssa.  Emme ole sosiaalitoimisto, mutta autamme tilapäisesti tarvittaessa esim. EU-ruokakassin muodossa. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta (kertaluonteinen)Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

https://www.viikkosavo.fi/ruoka-apujarjestot-yhteistyohon/

Virvatulen ruokajakelu joka tiistai ja perjantai klo 9.30-  entinen sokeain koulu Vuorelankatu 7-9, 70500 Kuopio

EU-ruokakasseja Männistön diakoniatyöntekijöiltä sovitusti

 

Älä epäröi kääntyä puoleemme.

Meille voit varata keskustelu- ja sielunhoitoaikoja, varaamme sinulle runsaasti aikaa elämääsi askarruttaviin kysymyksiin.

Tarvittaessa teemme myös kotikäyntejä (myös työpareittain).  Kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin. Ajat voivat välillä mennä viikon tai pidemmän ajan päähän.

Sinua siunaten Anne- Mari ja  Sami sekä diakoniapastori Heikki

 

 

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio

Alueet: Männistö, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas, Pappilanmäki ja Kettulanlahti

Diakonissa
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Alueet: Linnanpelto, Itkonniemi, Saarijärvi ja Kelloniemi