Diakoniatyö - tueksi ja avuksi 

Jos tunnet että tarvitset kuuntelijaa tai taloudelliset huolet painavat tai olet yksinäinen, ota meihin yhteyttä. Työntekijöitä sitoo vaitiolovelvollisuus. Diakonia perustuu Raamattuun ja kristilliseen rakkauteen. Diakoniassa kaikki ihmiset ovat tasavertaisia, ainutlaatuisia ja rakastettavia.

Diakoniatyöntekijä tavattavissa – sinua varten

Tavoitat meidät parhaiten puhelimitse päivystysaikaan soittamalla tai sähköpostilla.  Reagoimme viesteihin pääsääntöisesti päivystyspäivänä!

Voit varata kahdenkeskisen keskustelunajan sielunhoitoon tai talousasioiden selvittelyyn. Taloudellisten asioiden selvittämisessä teemme yhteistyötä mm. Kelan, sosiaalitoimen, velkaneuvonnan ja kriisikeskuksen kanssa. Taloudellisissa asioissa kannattaa soittaa ja varata aika hyvissä ajoin. Ajat voivat välissä mennä viikon tai pidemmän ajan päähän. Diakoniatoimisto on päihteetön tila.

Ensisijainen auttamistaho taloudellisissa asioissa on Kela (toimeentulotuki) ja sosiaalitoimi (harkinnanvarainen). 

Jos toimeentulotukihakemusLinkki avautuu uudessa välilehdessä on kielteinen, voi ottaa yhteyttä Kuopion kaupungin sosiaalitoimeen, jossa voit täyttää harkinnanvaraisen toimeentulotukihakemuksen. Tämä hakemus on mahdollista tehdä myös myönteisen perustoimeentulotuen jälkeen.  Huom! Tehdessäsi toimeentulohakemusta voit samalla kirjata hakemuksen lisätietoihin, mikäli haluat, että asiasi käsitellään suoraan sosiaalitoimessa harkinnanvaraisena hakemuksena, tällöin sinun ei tarvitse tehdä uusia hakemuksia erikseen.

Tämän jälkeen kun olet saanut päätöksen kelalta tai sosiaalitoimesta, ja on vielä tarvetta, käsittelemme asiasi ja pyrimme löytämään erilaisia ratkaisuja talousahdinkoosi.

Paikallisseurakunnan diakonia ei voi valitettavasti tehdä suuria avustuksia, avustaminen on kertaluonteista.

Ohjaamme sinua tarvittaessa eteenpäin ja teemme jatkohakemuksia kriisitilanteissa mm. avustustyöryhmään, kirkkohallituksen diakoniarahastoon. Lasten harrastuksiin haemme kirkon diakoniarahastolta (kertaluonteinen)Tukikummit Ry:n avustuksia.

https://www.kuopio.fi/talous-ja-velkaneuvonta

http://www.mielenterveysseurat.fi/kuopio/

http://www.tukikummit.fi/

https://www.kela.fi/toimeentulotuki , toimeentulotukihakemus https://www.kela.fi/documents/10192/3861304/TO1.pdf.

https://fi-fi.facebook.com/KuopionRuokaApuRy/

DIAKONIAN PUHELINPÄIVYSTYS: 

HUOM! Puhelinpäivystysajat voivat olla välillä poikkeuksellisesti toisena ajankohtana muiden työtehtävien, vapaapäivien tai virkavapaiden vuoksi!

  • Diakoni Anne-Mari Mertanen p. 040 4848406 Huom! Joulukuussa ei päivystystä. Vapaita aikoja ei ole. Seuraava puhelinpäivystys to 28.12. 2023 klo 9-11.

         (Taloudellisen avustamisen alueet: Männistö, Pappilanmäki, Tiihotar, Kuivinniemi, Rahusenkangas ja Kettulanlahti)

  • Diakoni Paula Vartiainen p. 040 4848407 

         Torstaisin klo 9-11 (Taloudellisen avustamisen alueet: Saarijärvi B, Kelloniemi, Linnanpelto ja Itkonniemi)

 

 

 

Tyttö nojaa käsiinsä ja katsoo ulos ikkunasta.

Ota yhteyttä

Kappalainen
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
7060 Kuopio
Diakoni
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio