Tulkaa minun luokseni 

Lokakuussa (23.-30.10.) vietettiin ekumeenista vastuuviikkoa . Vastuuviikon teemana oli kohtuullisuus. Se muistuttaa meitä siitä, miten kohtuullinen elämäntapa on toisten ihmisten huomioimista, tämän maailman huomioimista, Jumalan kunnioittamista ja siitä huolehtimista, että kaikilla on hyvä olla ja kaikilla on tulevaisuus. Vastuuviikon hengessä ollaan myös Hiljaisuuden polulla kohtuullisuuden ajatusten ja rukousten äärellä. Lue lisää vastuuviikosta.

”Tulkaa minun luokseni.” 
(Matteus 11) 

Jeesus sanoo: "Tulkaa minun luokseni te kaikki. Minä annan teille levon." Tärkeiden asioiden puolesta taistelemisen pitäisi olla kristityille iloinen kutsumus. Jumala ei tahdo, että keskitymme itseemme ja mietimme liikaa vaikkapa vain omaa hyvinvointiamme. Tänä päivänä juuri ympäristön puolesta toimiminen on toimimista myös sorrettujen, köyhien ja nälkäisten hyväksi. Vaikka toimiminen ympäristön puolesta voi tuntua raskaalta tai vaikealta, se on myös palkitsevaa. Kun tehdään yhdessä ja nähdään työn edistyvän, ahdistus maailman puolesta helpottaa. Jeesus kehottaa toimintaan, mutta myös armollisuuteen ja lepoon. Itseään ei tarvitse kaiken tämän keskellä uuvuttaa. Kohtuullisuus tulee muistaa myös omissa voimavaroissa.

Jumala, auta minua näkemään, mitä toivon tulevaisuudelta ja mitkä ovat niitä hyviä asioita, joiden toivoisin tapahtuvan.
Auta minua käsittämään, mitä niiden toteutumiseksi pitäisi tehdä ja täyttämään oma osuuteni näissä teoissa omien voimavarojeni puitteissa.
Anna ahdistukseen rauha ja toivottomuuteen toivo.
Kiitos, että tulevaisuus on vielä tapahtumatta ja siksi toivoa on.
Kiitos, että sinun ajatuksesi ovat rauhan ajatuksia ja ne kulkevat rinnallamme silloinkin, kun teemme tulevaisuutta.
Aamen.

Olet myös tervetullut astumaan sisälle Puijon kirkkoon. Levähtämään, rukoilemaan, ottamaan iloiset juoksuaskelet, leikkimään lastenpaikkaan, lukemaan sanomalehden.

Siunatkoon sinua kaikkivaltias ja rakastava Jumala, Isä, Poika ja Pyhä Henki. Aamen.