Hei Rippikoululainen ja perheesi!

Koronavirus-pandemia ja sen aiheuttamat kokoontumisrajoitukset laittoivat valitettavasti uusiksi myös rippikoulukeväämme ja kesämme. Leirimuotoisia rippikouluja Kuopion seurakunnissa ei 15.4.2020 tehdyn päätöksen mukaan voida järjestää kesä- ja heinäkuussa. Rippikoulut kuitenkin pidetään ja kaikki konfirmoidaan tänäkin vuonna! Selaamalla tätä sivua alaspäin löydät uudet ryhmäkohtaiset aikataulut. Siunattua kevättä ja voimia kaikkiin koteihin tänä poikkeuksellisena aikana ja hyvää tulevaa kesää!

Olemme kaikkien rippikoululaisten koteihin puhelimitse yhteydessä huhtikuun viimeisellä viikolla!

 

Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on hyvä ajankohta miettiä omaa tapaansa olla osana ryhmää, tutustua kotiseurakunnan toimintaan, pohtia omia ajatuksia uskosta ja ottaa vastuuta rippikouluun liittyvistä asioista. Yhdessä pelaaminen, leikkiminen, laulaminen ja hiljentyminen ovat osa hyvää rippikoulukokemusta.

Jokaiselle 15 vuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan leiririppikouluryhmistä. Perustellusta syystä (esim. koulukaverit tai toive talvilomariparista) voit hakea myös jonkun muun, kuin oman seurakuntasi riparille, mutta paikkoja ei välttämättä riitä muille kuin oman seurakunnan jäsenille. Mikäli mikään oman seurakuntasi vaihtoehdoista ei sovi sinulle tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään. 

Hyvää rippikouluaikaa!

Katso tietoja Kuopion ev.-lut. seurakuntayhtymän rippikouluista.

 

Männistön seurakunnan rippikoulut 2020 

Kevään ennakkojakso suoritetaan loppuun annetuin ennakkotehtävin. 

 

UUDET RIPPIKOULUJEN AJANKOHDAT  2020:

(päivitetty 23.4.2020)

Kuopion ev.lut. seurakunnat ovat päättäneet yhteisesti, ettei kesä- ja heinäkuussa voida turvallisesti toteuttaa leirimuotoisia rippileirejä.

Alkuperäiset leirijaksot korvataan yhdistelmällä, jossa opiskellaan ensin 5 päivää kaupungissa kokoontuen (mikäli kokoontumisrajoitukset sallivat) ja 3 päivää vietetään yhdessä leirillä elokuussa. Alla ovat ryhmäkohtaiset päivämäärät.

Rippikoulun hinta on 57 euroa. Hintaan kuuluvat kaikki ruokailut kaupunkiopetusjaksolla ja leirin kaikki kulut. Leirille menemme yhteiskuljetuksella. 

Mikäli perheellänne on taloudellisia vaikeuksia, voitte anoa vapautusta rippikoulumaksusta ottamalla yhteyttä diakoniatyöntekijöihimme.

RYTKY 1 

Kaupunkiopetus 20.-24.7. ma-pe Pyhän Johanneksen kirkolla (päivien tarkemmat aikataulut ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä)

Leiri 5.-7.8 Rytkyn leirikeskuksessa

Konfirmaatio 16.8.2020 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

RYTKY 3

Kaupunkiopetus 27.-31.7. ma-pe Pyhän Johanneksen kirkolla (päivien tarkemmat aikataulut ilmoitetaan toukokuun loppuun mennessä)

Leiri 9.-11.8 Rytkyn leirikeskuksessa

Konfirmaatio 23.8.2020 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

 

Työntekijöinä molemmilla leireillä ovat pappi Sanna Mertanen (p.0404848398), nuorisotyönohjaajat Timo Manninen ja Anu Viippola, kanttori Tintti Tinkala ja kesätyöntekijät Tuhto Eskelinen ja Sofia Ikkala.

 

Aikuisrippikoulut

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä oman seurakunnan pappiin ja sopimalla yksityisrippikoulusta. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia, itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa
Nuorisotyönohjaaja, diakoniatyöntekijä
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio

Keskustelu, sielunhoito ja EU-ruoka-asiat

Seurakuntapastori
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio