Tervetuloa rippikouluun!

Rippikoulu on hyvä ajankohta miettiä omaa tapaansa olla osana ryhmää, tutustua kotiseurakunnan toimintaan, pohtia omia ajatuksia uskosta ja ottaa vastuuta rippikouluun liittyvistä asioista. Yhdessä pelaaminen, leikkiminen, laulaminen ja hiljentyminen ovat osa hyvää rippikoulukokemusta.

Jokaiselle 15 vuotta täyttävälle on varattuna paikka oman seurakunnan leiririppikouluryhmistä. Perustellusta syystä (esim. koulukaverit tai toive talvilomariparista) voit hakea myös jonkun muun, kuin oman seurakuntasi riparille, mutta paikkoja ei välttämättä riitä muille kuin oman seurakunnan jäsenille. Mikäli mikään oman seurakuntasi vaihtoehdoista ei sovi sinulle tai jos et koe leirimuotoista riparia omaksesi, voit hakeutua myös Kuopion seurakuntien yhteisesti järjestämiin rippikouluihin kuten vaellus-, pienryhmä-, päivä- tai iltarippikouluihin. Myös monet kirkkomme järjestöt järjestävät omia leirejään. 

Hyvää rippikouluaikaa!

 

Rippikoulujen infotilaisuudet järjestetään kouluissa viikoilla 38 ja 39. Seuraile ilmoittelua!

Tietoa Kuopion ev.-lut. seurakuntayhtymän rippikouluista: http://www.kuopionseurakunnat.fi/osallistu/nuoret-ja-opiskelijat/rippikoulut

 

Männistön seurakunnan leiririppikoulut 2019  

Rytky 1  

26.6.-3.7.2019 leiri Rytkyn leirikeskuksessa Karttulassa
Konfirmaatio 7.7.2019 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

Rytky 2

31.7.-7.8.2019 leiri Rytkyn leirikeskuksessa Karttulassa
Konfirmaatio 11.8.2019 klo 10 Pyhän Johanneksen kirkossa

Aikuisrippikoulut

Mikäli haluat käydä aikuisena rippikoulun, järjestyy se ottamalla yhteyttä oman seurakunnan pappiin ja sopimalla yksityisrippikoulusta. Yksityisrippikouluun kuuluu muutamia tapaamisia, itsenäistä opiskelua ja tutustumista seurakunnan elämään.

Rippikoulun käyminen antaa oikeuden käydä ehtoollisella, toimia kummina, avioitua kirkollisesti ja äänestää ja asettua ehdolle kirkollisissa vaaleissa.

 

Kuva: Kirkon kuvapankki / Jussi Vierimaa
Nuorisotyönohjaaja
Männistön seurakunta
Ampujanpolku 2
70460 Kuopio