Lähetys ja kansainvälinen työ

Osallistu!

Tutustu seurakuntasi lähetystyöhön

Tuomiokirkkoseurakunta

Alavan seurakunta

Järvi-Kuopion seurakunta

Kallaveden seurakunta

Männistön seurakunta

Puijon seurakunta


 

 

 

 

Nepalilaisia naisia rakentamassa yhteyttä.
Kuva: Kirsti Kirjavainen

Lähetys

Lähetystyö on seurakunnan perustehtävä. Jeesuksen esimerkin mukaisesti se on kaikkein heikoimpien auttamista ja paremman elämän puolesta toimimista kaikkialla maailmassa.

Lähetystyön tuloksena on syntynyt itsenäisiä kansallisia kirkkoja, jotka sekä kutsuvat että itse lähettävät lähetystyöntekijöitä. Lähetystyössä tarvitaan lähettäjiä ja lähtijöitä.
Seuraa nimikkolähettiperhe Palmujen elämää Japanissa

Kansainvälinen diakonia

Kansainvälinen diakonia on työtä maailman köyhimpien ihmisten elämän ja ihmisarvon puolesta. Kansainvälisen diakonian tehtävä on herättää, vaikuttaa, tiedottaa ja kouluttaa seurakuntalaisia vastuuseen sorrettujen ja vähäosaisten asiassa. Tehtävänä on myös etsiä ja tuoda esiin näiden ihmisryhmien kysymyksiä, jotka muuten voisivat jäädä huomiotta. Kansainvälistä diakoniaa toteutetaan seurakuntien diakoniatyön kautta. 

Yksi tapa on osallistua Yhteisvastuukeräykseen.

Maahanmuuttajatyö

Kuopiossa asuu noin 2 000 ulkomaan kansalaista (1,9 % väestöstä). Kansalaisuuksia on noin 90. Kuopioon muuttaa noin 20 ulkomaalaista kuukaudessa.

Pakolaistaustaisia maahanmuuttajia Kuopioon on otettu 20 vuoden ajan. Suurimmat kansanryhmät Kuopiossa ovat venäläiset, mynamarilaiset, virolaiset ja sudanilaiset.

Kuopion seurakuntayhtymässä maahanmuuttajatyöstä vastaa diakoniajohtaja Seppo Marjanen. Hän osallistuu maahanmuuttajaverkoston toimintaan ja on mukana viranomaisyhteistyössä.

Maahanmuuttajatyö kuuluu paikallisseurakuntien tehtäviin, jossa he huolehtivat omalla alueellaan asuvien maahanmuuttajataustaisten ihmisten kohtaamisesta, kotouttamisen tukemisesta, kutsumisesta seurakuntayhteyteen ja osallistavaan toimintaan.

Kirkon lähetystä ja kansainvälistä vastuuta toteuttavia järjestöjä: