Lisätietoa kerhoista

Alla on kuvailtu Alavan kerhojen sisältöä. Samannimiset kerhot toimivat samalla periaatteella paikasta riippumatta. Lisätietoa saa ottamalla yhteyttä sivulla mainittuihin henkilöihin.

Kokkikerho

Kerran viikossa kokoontuvassa kokkikerhossa pääsee kokkaamaan, pelailemaan sekä leikkimään yhdessä kerhonohjaajien ja muiden kerholaisten kanssa. Kerhohetket päätetään syömällä yhdessä tehtyä pientä purtavaa ja hiljentymällä hartauteen. Kokkailut ovat vuoroviikoin suolaista ja makeaa, usein välipalatyyppisiä. Kerhoa ohjaa noin neljä koulutettua nuorta. Huom! Kokkikerhoihin voidaan ottaa enintään 15 kerholaista/kerho. Kerhoihin ilmoittaudutaan viikolla 37 verkossa. Kauden aikana vapaita kerhopaikkoja voi kysyä työntekijöiltä. Kokkikerhoja kokoontuu Alavalla, Neulamäessä ja Lehtoniemessä.

Sähly- ja liikuntakerho

Kerran viikossa kokoontuva kerho tarjoaa toimintaa ja tekemistä sählyn ja liikunnallisten pelien merkeissä. Kerhohetket aloitetaan lyhyellä hartaudella, jonka jälkeen on ohjattua harjoittelua/pelaamista. Omia lajiehdotuksia voi esittää kerhokerroilla ja mielellään niitä vastaanotamme. Omia varusteita ei välttämättä tarvitse olla, koska kerhosta voi lainata esimerkiksi salibandymailan. Sisäpelikengät ja suojalasit ovat suositeltavia, muttei pakollisia.  Kerhoa ohjaa kaksi tai kolme koulutettua nuorta. Sählykerhoja on Alavalla, Särkiniemessä ja Lehtoniemessä. Neulamäessä kokoontuu liikuntakerho.

Pehmomiekkailu 

Pehmomiekkailussa miekkaillaan pehmomiekoilla kivassa porukassa. Kerran viikossa kokoontuvassa kerhossa pääsee liikkumaan toden teolla.  Kerhohetket aloitetaan lyhyellä hartaudella, jonka jälkeen on ohjattua miekkailua. Kerholla on omat miekat, mutta jos omistat oman pehmomiekan, voit ottaa sen mukaan kerhoon. Kerhoa ohjaa kaksi-kolme koulutettua nuorta. Kerho toimii Alavan kirkolla.

Tanssikerho

Kerran viikossa kokoontuvassa tanssikerhossa pääsee tutustumaan tanssitaitoon. Kerhon aikana harjoitellaan erilaisia tekniikoita ja myös koreografiaa. Kerho alkaa lyhyellä hartaushetkellä, jonka jälkeen siirrytään tanssin saloihin. Kerhoa ohjaa kaksi tanssin taitavaa nuorta. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita, vaan tanssia harjoitellaan kerholaisten taitojen mukaisesti. Kerho toimii Alavan kirkolla.

Haluaisitko seurakuntaan jonkun uuden kerhon?

Kerhoehdotuksia voi esittää työntekijöille. Mahdollisuuksien mukaan uusia kerhoja voidaan aloittaa syys- ja kevätkausien alussa.

Ota yhteyttä

Nuorisotyönohjaaja/kansainvälisentyön sihteeri
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

Kouluikäiset ja lähetystyö

Nuorisotyönohjaaja, ympäristövastaava
Alavan seurakunta
Vesurikuja 4
70150 Kuopio

Kouluikäiset ja partio. Varhaisnuorisotyö, koulutyö, nuorisotyö ja rippikoulutyö.

Virkavapaalla Maaningan nuorisotyön tehtävistä.