Lapset ja perheet

Lapsi- ja perhetyö kulkevat meidän seurakunnassamme käsi kädessä. Olemme halunneet nostaa koko perhettä yhä enemmän keskiöön ja tähän liittyen olemme viime vuosina lisänneet erilaisia tilaisuuksia koko perheelle. Haluamme myös mahdollistaa vanhempien lepoa ja jaksamista arjen kiireissä tarjoamalla erilaisia toimintamuotoja, kuten pariskuntien iltoja ja lasteniltoja. Kaikesta tästä uudesta iloitsemme ja toivotamme perheitä lämpimästi tervetulleiksi osallistumaan ja toimimaan yhteisössämme.

Perhetyön lisäksi teemme aktiivisesti yhteistyötä alueemme päiväkotien kanssa. Päiväkodit vierailevat kirkossa pääsiäis- ja joulukirkoissa sekä kevätlaulajaisissa. Me vuorostamme vierailemme päiväkodilla kaksi kertaa vuodessa eri teemojen puitteissa. Mentorointia toteutamme yhden päiväkodin kanssa vuorollaan. Yhdessä suunnittelemme kolmivuotisen kauden päiväkodin näköisesti.

TULEVIA TAPAHTUMIA

Sunnuntaina 26.5. Kuopion kauppatorilla klo 11.00 perhemessu ja klo 13.00-16.00 lasten ja perheiden Riemu-festari. "Tuomiokirkkoseurakuntaan on kirmannut neljä kepparia. Tule keksimään keppareille parhaat nimet, sekä ratsastamaan ja kouluttamaan uusia heppaystäviämme."

 

Lastenilta

kokoontuu vielä kerran kevään aikana: 28.5. klo 16-19.

Ilmoittautuminen iltaan tapahtuu edelliseen päivään klo 12 mennessä. Ryhmä täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä ja paikka varmistuu ilmoittautumisen yhteydessä. Lapsi voi olla illassa koko ajan tai osan aikaa. Paikalla on ryhmän tarpeen mukaan työntekijöitä ja kerhonohjaajia. Lapsi tarvitsee mukaansa omat eväät ja tossut/jarrusukat. Illat keskusseurakuntatalolla, E-ovi. Ilmoittautumiset ja lisätiedot paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266

 

Perheillat

kokoontuvat jälleen syksyllä.

 

Pariskuntien illat

ovat hetkiä jolloin on aikaa hengähtää oman puolison kanssa. Seuraavat illat ovat syksyllä 2019. 

Ilta koostuu ruokailusta, ohjelmasta ja hetkestä oman rakkaan kanssa. Iltaan on järjestetty lastenhoito itsenäisesti pärjääville lapsille. Lapsille myös ruokailumahdollisuus ja mukavaa puuhaa aikuisten illan ajan. Hoidosta vastaavat reippaat kerhonohjaajanuoret.

Ilmoittautuminen pariskuntien iltaan sekä lastenhoitoon viimeistään viikkoa ennen kokoontumista paula.raatikainen@evl.fi / 040 4848 266.

PERHEKIRKOT

Perhekirkoissa musiikki, puheet ja liturgia toteutetaan kaikenikäisille sopivalla tavalla.

Perhekirkoissa ei pelätä elämän väriä ja ääniä – eikä vilkkaita pikkujalkoja. Sinne ovat kaikenikäiset lapset tervetulleita oman tärkeän aikuisensa kanssa: vanhempien, isovanhempien tai vaikka kummien kanssa.

Perhemessuissa vietetään ehtoollista. Jokainen kastettu lapsi on tervetullut ehtoollispöytään yhdessä oman aikuisensa kanssa.

Lasten kirkkonurkkaus ja kirkkokassi

Tuomiokirkossa on lasten kirkkonurkkaus Minna Canthin kadun puoleisen oven lähellä. Lasten kirkkonurkkauksen luota löytyvät myös lasten kirkkokassit, joissa on mukavaa puuhastelua jumalanpalveluksen ajaksi. Nurkkauksessa lapset voi leikkiä ja viettää aikaa jumalanpalveluksen aikana oman aikuisen valvonnassa.


Perhetyön kevät 2019 toimintaesite

Muuta toimintaa perheille

Päiväkerhon (3-5 -vuotiaille) vapaita paikkoja voi tiedustella lastenohjaaja Paula Raatikaiselta paula.raatikainen@evl.fi tai 040 4848 266.

 

Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
Lapset tutustumassa kirkkoon ohjaajien kanssa.
lastenohjaaja
Tuomiokirkkoseurakunta
Suokatu 22 A
70100 KUOPIO