Musiikki rikastuttaa seurakunnan elämää

Hengellinen musiikki on rukousta, kiitosta ja ylistystä. Se on olennainen osa seurakunnan elämää. Se rikastuttaa ja syventää jumalanpalveluselämän, kirkollisten toimitusten ja seurakunnan elämän sanallista antia. 

"Runsaasti asukoon teissä Kristuksen sana; opettakaa ja neuvokaa toinen toistanne kaikessa viisaudessa, psalmeilla, kiitosvirsillä ja hengellisillä lauluilla, veisaten kiitollisesti Jumalalle sydämissänne." Kol. 3: 16.

Järvi-Kuopion seurakunnan vauvamuskariperiodit keskiviikkoisin 26.1. + 2.2. ja 23.2.

Nilsiässä seurakuntakodin alasalissa klo 10 - 10.45 ja sekä Riistaveden seurakuntakodin takkahuoneessa klo 14 - 14.45 yllä mainittuina päivinä järjestetään vauvamuskari. Muskarissa käydään läpi vauvan hoivahetkiin sopivia lauluja leikkien, liikkuen ja lorutellen. Ryhmiä vetää kanttori Annette Kärppä-Leskinen p. 040 4888673. Tervetuloa kaikki vauvat huoltajineen, vähän kauempaakin. Vapaa pääsy!

Uusi matalankynnyksen laulupiiri aloittaa toimintansa (joka toinen viikko) srk-kodilla

Uusi matalan kynnyksen laulupiiri aloittaa toimintansa srk-kodilla to 3.2. (Huom! Siirtynyt aika) klo 9.30 -10.30. Laulupiiri on tarkoitettu kaikille yhdessä laulamisesta pitäville, eikä toiminta vaadi sitoutumista. Tule laulamaan yhdessä hyvää mieltä!

Lakesingers

on Järvi-Kuopion seurakunnan kanttoreiden ja yhden papin muodostama lauluyhtye. Yhtye on perustettu vuonna 2020. Lakesingers on julkaissut Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavalla musiikkia ja hartauksia. Katso ja kuuntele tästä:  Lauluyhtye LakesingersLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä.  Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Kuva: Tiitus Lahti.

Häämusiikkia

Elämänne suuren juhlan lähestyessä on hyvä miettiä myös musiikkivalintoja yhdessä kanttorin kanssa. Avioliiton vihkimisen musiikki tekee juhlasta vielä erityisemmän, kun musiikit on tarkkaan mietitty jo etukäteen ennen tilaisuutta. Musiikkeja voi kuunnella ja asiaa miettiä mm. seuraavien linkkien avulla:

Kanttorit esittelevät häämusiikkia (You tube) Linkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Marko Hakanpään häämusiikkisivutLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

VirsikirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Laulattaako? 

Musiikin ja kuorojen tärkeimpänä tehtävänä on rikastuttaa seurakunnan jumalanpalveluselämää, mutta ohjelmaan kuuluu myös retkiä, konsertteja ja muuta mukavaa yhdessäoloa. Nilsiän alueseurakunnan kuoroihin kaivataan jatkuvasti uusia laulajia mukaan – tule rohkeasti mukaan! Uusi kuorokausi aloitetaan jälleen tammikuussa 27.1.22. (Huom! Siirtynyt aika). Keväällä -22 kirkkokuoro ja Vox Pulina harjoittelevat yhdessä srk-kodilla torstaisin klo 16.30 - 18.

Kirkkokuoro

Kirkkokuoro kokoontuu Nilsiän seurakuntatalolla (os. Nilsiäntie 59). Tavoitteena on, että jokainen kuoroon tullut pääsee kokemaan moniäänisyyden rikkauden, löytää paikkansa kuorossa ja seurakunnassa yhdessä laulamisen kautta. 

Gospelkuoro Vox Pulina

Gospelkuoro kokoontuu Nilsiän seurakuntakodilla (os. Nilsiäntie 59). Kuoro laulaa yksi- ja kaksiäänisesti rytmillistä ohjelmistoa lähinnä pianosäestyksellä. 

Toiminnallinen musakerho Onnenhippuset

Onnenhippuset on yhteiskristillinen ja toiminnallinen MUSAKERHO, jossa musisoimme ja vietämme yhteistä aikaa erilaisten tekemisten muodossa (esim. pelit, leikit ja kädentaidot). Kerho on ilmainen ja sisältää välipalan. Tärkeintä on yhdessä olemisen ilo! Onnenhippuset kokoontuu torstaisin klo 15 - 15:45 Helluntaiseurakunnan tiloissa (os. Nilsiäntie 62) alkaen 27.1.22. Kerho on tarkoitettu alle 13-vuotiaille lapsille.

Haluatko tulla vapaaehtoiseksi musisoijaksi?

Osaatko laulaa tai soittaa jotakin soitinta? Haluaisitko silloin tälloin osallistua jumalanpalveluksen tekoon? Jumalanpalvelus on koko seurakunnan juhla, joten kutsun sinua osallistumaan. Jos innostuit, ota yhteyttä kanttoriin. 

 

Nilsiän kirkon urut v. 1971

I HW

Borduna 16′, Principal 8’Δ, Rohrflöte 8′, Oktava 4′, Spitzflöte 4′, Oktava 2′, Kornett 3x

c1–, Mixtur 4x, Trompete 8′, II/I.

II BW<

Gedackt 8′, Principal 4′, Rohrflöte 4′, Nasat 2⅔′, Blockflöte 2′, Terz 1⅗′, Sifflöte 1′,

Scharf 3x, Regal 8′, Tremolo.

P

Subbass 16′, Principal 8’Δ, Gedackt 8′, Oktava 4′, Nachthorn 2′ (Rieger 1940), Mixtur

3x, Fagott 16′, I/P, II/P.

Lisätietoa:

Dispositio, julkisivu ja huulipillien mensuurit: Asko Rautioaho (prinsipaaliäänikertojen mensuurit

Gottfried Silbermannin mukaan). Äänitys: Juhani Tuomi. Urkufasadin ”elämän puu”-aiheiset koristeet

teki Juhani Tuomi lehtisahaustekniikalla.25 Vihitty 21.2.1971.

Laulukuoro laulaa portailla.

Ota yhteyttä

Kanttori
Järvi-Kuopion seurakunta Nilsiä Säyneinen
Nilsiäntie 59
73300 Nilsiä