Kesällä paistaa aina aurinko?

Sanonnan mukaan voi olla iloinen, kun "risukasaan sattuu kerrankin aurinko paistamaan". Tällä on kuvattu sitä tunnetta, kun asiat onnistuvat ja menevät yllättäin hyvällä tavalla eteenpäin. Mutta entäs jos ei sujukaan? Eikä aurinko paistakaan risukasoihin? Kesälläkin sattuu ja tapahtuu, niin pahoja kuin hyviä asioita. Lomasuunnitelmat eivät onnistu, sairaus iskee tai onnettomuus kohtaa. Välit katkeavat ja avioeroja haetaan... Elämän valot ja varjot vaihtelevat. Kesällä sitä toivoisi, että elämä olisi mukavaa ja rauhallista. Mutta eihän se niin aina mene. Myrskytuuli riepottaa pyykkinarulle ripustetut pyykit ja järven selkä keikuttaa venettä vaarallisesti. Ja joskus salamakin tuntuu iskevän kuin kirkkaalta taivaalta.

Pilviverhon, sen synkänkin, takana on aina aurinko. Se paistaa aina. Aina sen valo ei yllä risukasoihin saakka, mutta siellä se on. Niin on Jumalankin armon aurinko. Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja iankaikkisesti. Siksi olemme turvassa kaikesta huolimatta. Pimeinkään pilviverho ei peitä Kristuksen silmiä.

Nilsiän nuorisotyönohjaaja Tiitus Lahti kirjoitti rippileirin aikana runon, jonka syvä sanoma koskettaa. Hänen luvallaan sen tässä julkaisen:

Vaikka olisi jo lähtöhetki, en silti pelkäisi, enkä väistelisi vaikeita sivuja tässä elämäni kirjassa.

Miksipä huolehtisin? Sanoisin vain; Sinä olet läsnä, vaikken aina Sinua näe.

Tiedän sen, jokaisessa hetkessäni, jonka elän ja tunnen vahvasti; Sinä seuraat minua silloinkin, kun en itse siihen pysty.

 

Herra kanssasi! Pilvisenäkin päivänä!

Paula Hagman-Puustinen

Tuusniemen aluepappi

Henkilön Paula Hagman-Puustinen kuva.

 

Papin päivystystä ei kesäaikaan Tuusniemellä. Yhteispäivystys Juankoskella keskiviikkoisin klo 9-11 kesä-elokuun aikana.  Järvi-Kuopion päivystävän papin tavoittaa numerosta p. 040  4888 623.

Tuusniemen alueseurakunnan kesäesite 2018

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

vs. Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15

Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon!
Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon!