Minkä takia sitä seurakunnassa tai kirkossa kannattaisi käydä?

Eikö Jumala ole täällä kotonakin minun kanssani? - Totta, kyllä on! Mutta...

Oletkos miettinyt, että seurakunta - siis me ihan tavalliset tallaajat, kokoonnumme jumalanpalvelukseen pyytämään ja saamaan voimaa elämäämme. Siinä Jumala itse kohtaa ihmisen sanan ja ehtoollisen kautta. On se siis ihan tärkeä juttu! Melkein yhtä tärkeää on se, että me tapaamme toisiamme, vaihdamme kuulumisia kirkkokahveilla tai teemme yhdessä jumalanpalvelusta. Tuusniemen alueseurakunnassa jumalanpalvelukset valmistellaan yhdessä seurakuntalaisten kanssa. Seurakuntalaiset jakavat ovella virsikirjoja, lukevat raamatuntekstejä, laulavat kuoroissa, valmistelevat ja toteuttavat esirukouksen, keräävät kolehdin, toimivat ehtoollisen jakajina ja auttavat kirkkokahveilla. Mukavaa yhdessätekemistä, joka virkistää ja tuo vaihtelua arkiseen aherrukseen! Kirkonpenkissä saa myös istua ja kuunnella ihan rauhassa, mitään tekemättä. Yhdessä Pyhän äärellä oleminen jatkuu kodeissa, viikkotoiminnan hartaushetkissä, kirkollisissa toimituksissa - ja ne kaikki ovat yhteistä jumalanpalvelusta. Tuusniemen seurakuntakodin kirkkosalissa on myös lapsille oma leikkipaikka. Lapset ja perheet ovat tervetulleita muun toiminnan lisäksi myös jumalanpalvelukseen - ääntä ja lasten liikkumista kirkkotilassa ei tarvitse pelätä eikä kieltää.

Jumalanpalvelukset Tuusniemellä kesäaikaan Kiirastorstaista alkaen kirkossa (vanha puukirkko mäellä) ja talviaikaan (Mikkelinpäivästä Palmusunnuntaihin) seurakuntakodin kirkkosalissa. Olet lämpimästi tervetullut mukaan! Kirkossa kannattaa käydä!

Papin päivystys yleensä torstaisin klo 9.30-11.30 seurakuntakodissa, p. 040 4888 614. Järvi-Kuopion päivystävän papin tavoittaa numerosta p. 040  4888 623.

Tuusniemen alueseurakunnan kevätesite 2018

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

Ota yhteyttä

Paula Hagman-Puustinen
vs. Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Ota yhteyttä

Anita Hallikainen
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Raija Oksman
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi:  017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski
Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon!
Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon!