Nähdään kirkossa!

Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon! Jumalanpalvelus on levähtämisen ja virkistymisen paikka. Siellä voi olla Jumalan edessä omana itsenään yhdessä muiden kanssa. 

Jumalanpalveluksessa ollaan yhdessä, mutta sitä voidaan myös tehdä yhdessä. Tuusniemellä jokaisessa jumalanpalveluksessa seurakuntalaiset palvelevat tekstinluvussa, ehtoollisenjakajina, esirukoilijoina tai kolehdinkantajina.

Käytössämme on  kaksi kirkkoa. Kesäaikaan eli kiirastorstaista Mikkelinpäivään kokoonnumme puukirkossa kirkon mäellä ja talviaikaan Tuusniemen seurakuntakodin kirkkosalissa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10. Kun jumalanpalvelukset ovat syys- ja talvisaikaan seurakuntakodilla, silloin juodaan myös kirkkokahvit ja tavataan toisiamme. Tule mukaan!

 

Kesäaikana Mikkelinpäivään saakka jumalanpalvelukset ja toimitukset pidetään Tuusniemen kirkossa.

Jokaisessa jumalanpalveluksessa palvelevat myös vapaaehtoiset messupalvelijat. Jos olet kiinnostunut messupalvelijatehtävistä, ota yhteyttä Paula-pappiin (p. 040-4888 614)!

TUUSNIEMEN KIRKKO
Keskitie 21

ELOKUU - tapahtumia kirkossa:


Kirkastussunnuntain messu su 4.8. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Joona Ahopelto.
Kaikenikäisten Laulutuuli -yhteislauluilta ke 7.8. klo 18.  Taru Parviainen säestää ja laulattaa lauluja. Tervetuloa laulamaan uusimman Laulutuuli-kirjan lauluja!
Viktor Klimenkon konsertti la 10.8. klo 18. Tilaisuuteen vapaa pääsy. Kolehti Israelin Ystävät ry:lle.
Juhlamessu ja päätösjuhla su 11.8. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Reijo Leino, Taru Parviainen. Saarna Anssi Joutsenlahti. Liittyy Israelin ystävien konferenssiin. Zipporim-kuoro. Ruokailumahdollisuus koulukeskuksella, jonka jälkeen päätösjuhla klo 13 alkaen koululla.
Kirkon 150 -vuotisjuhlamessu su 18.8. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Reijo Leino, Taru Parviainen. Saarna Reijo Leino. Kirkkokahvit ja juhla seurakuntakodissa, esitelmä kirkon rakentamisen historiasta arkkitehti Anssi Junkkari.
Sanajumalanpalvelus su 25.8. klo 10. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen.

SYYSKUU:

Huom. Kaavin kirkossa: Yhteinen messu Kaavin kanssa su 1.9. klo 13. Taru -kanttorin virkaan siunaaminen. Marjaana Mäkinen, Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Saarna, Reijo Leino. Mukana vastuuryhmät ja Tuusniemen kirkkokuoro. Kaavin kirkossa, Kaavintie 24. Juhlakahvit seurakuntatalossa.


Messu, Rauhanyhdistyksen kirkkopyhä su 8.9. klo 10. Saarna Jorma Hoppa. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Messun jälkeen seurat ja kirkkokahvit seurakuntakodissa.
Lähimmäisen sunnuntain kirkko su 15.9. klo 10. Paula Hagman-Puustinen. Kanttorina Hannele Mehtälä.
Kiitosmessu ja sadosta kiittäminen su 22.9. klo 10. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen.


Seurakuntakodin kirkkosalissa:
Koko perheen enkelikirkko su 29.9. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Kahvi- ja mehutarjoilu. 

 

 

 

 

Kun isät kirkon rakensi...Tuusniemen 150-vuotias kirkko kiittää rakentajiaan

 

Tuusniemen kirkon 150-vuotisjuhlaa vietetään tänä vuonna. Edellinen kirkko tuhoutui palossa, joten tarvittiin uusi kirkko seurakunnan kokoontumisia varten. Rakennettiin harvinainen pystyhirsikirkko, koska puu oli varsin edullinen rakennusmateriaali. Kirkko valmistui vuonna 1869. Kirkon vieressä oleva kellotapuli säästyi tulipalolta. Se on rakennettu vuonna 1818. Arkkitehti Anssi Junkkari pitää esitelmän kirkosta ja sen rakentamisesta su 18.8 klo 10 messun jälkeen seurakuntakodilla. Esitelmän nimi on "Kun isät kirkon rakensi".

vs. Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Hallintokappalainen ja lähiesimies Järvi-Kuopion seurakunnassa