Jumalanpalvelukset Tuusniemellä pyhäpäivisin klo 10

Jumalanpalvelukset pidetään Tuusniemen seurakuntakodin kirkkosalissa Mikkelinpäivästä hiljaiselle viikolle saakka. Kiirastorstaista lähtien jumalanpalvelukset ja toimitukset siirtyvät kirkkoon. Jumalanpalvelukset toteutetaan yhdessä vapaaehtoisten kanssa. Olet lämpimästi tervetullut jumalanpalveluksiin ja muuhun toimintaan Tuusniemen alueseurakuntaan! 

Tarkemmat tiedot jumalanpalveluksista löytyvät tapahtumakalenterista.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko tulla mukaan jumalanpalveluksen palvelutehtäviin?

Jokaisessa jumalanpalveluksessa toimii vapaaehtoisia seurakuntalaisia messupalvelijoina, tekstinlukijoina, esirukoilijoina, ehtoollisen jakajina, virsikirjojen ojentajina ja kolehdin kerääjinä. Myös suntion tehtäviin ja musiikkiin ovat seurakuntalaiset tervetulleita! Ota rohkeasti yhteyttä aluepappiin, kanttoriin tai seurakunnan vapaaehtoistehtävissä toimiviin!  Yhdessä on mukava toimia!

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

VirsikirjaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tuusniemen kirkon alttaripöytä

Kun isät kirkon rakensi...Tuusniemen 150-vuotias kirkko kiittää rakentajiaan

Tuusniemen ensimmäinen kirkko tuhoutui palossa, joten tarvittiin uusi kirkko seurakunnan kokoontumisia varten. Kirkon vieressä oleva kellotapuli säästyi tulipalolta. Se on rakennettu vuonna 1818. Tuhoisan tulipalon jälkeen kirkonkylään päätettiin rakentaa harvinainen pystyhirsikirkko, koska puu oli varsin edullinen rakennusmateriaali. Kirkko valmistui vuonna 1869. Nykyisin kirkkoa käytetään normaalisti keväästä syksyyn. Talvisaikaan kirkkoa ei lämmitetä, ja siksi toiminta tapahtuu seurakuntakodilla. Kesäisin Tuusniemen kirkko on palvellut jo vuosia Tiekirkkona eli avoimena pysähdys- ja hiljentymiskohteena.

Tervetuloa tutustumaan harvinaiseen kirkkorakennukseen!

Lapsukainen istuu kirkon penkissä, seuraa tarkasti.

Ota yhteyttä

II Kappalainen, hallintopappi, pappien lähiesimies
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Alueena: Tuusniemi ja Kaavi. Erityisvastuut: Hallintopappi ja lähiesimies sekä vapaaehtoistyö Järvi-Kuopion seurakunnassa.