Nähdään ja kuullaan kirkossa!

Olet lämpimästi tervetullut kirkkoon! Jumalanpalvelus on levähtämisen ja virkistymisen paikka. Siellä voi olla Jumalan edessä omana itsenään yhdessä muiden kanssa. 

Jumalanpalveluksessa ollaan yhdessä, mutta sitä voidaan myös tehdä yhdessä. Tuusniemellä jokaisessa jumalanpalveluksessa seurakuntalaiset palvelevat tekstinluvussa, ehtoollisenjakajina, esirukoilijoina tai kolehdinkantajina.

Käytössämme on kaksi kirkkoa. Kesäaikaan eli kiirastorstaista Mikkelinpäivään kokoonnumme puukirkossa kirkon mäellä ja talviaikaan Tuusniemen seurakuntakodin kirkkosalissa sunnuntaisin ja pyhäpäivisin klo 10. Kun jumalanpalvelukset ovat syys- ja talvisaikaan seurakuntakodilla, silloin juodaan myös kirkkokahvit ja tavataan toisiamme. Tule mukaan!

Kesäaikana Mikkelinpäivään saakka jumalanpalvelukset ja toimitukset pidetään Tuusniemen kirkossa. Mikkelinpäivästä lähtien kiirastorstaihin saakka nämä pidetään seurakuntakodilla. Vain suurimpia joulun ajan tapahtumia vietetään kirkossa (itsenäisyyspäivä, kauneimmat joululaulut, jouluaaton hartaus).

Jokaisessa jumalanpalveluksessa palvelevat myös vapaaehtoiset messupalvelijat. Jos olet kiinnostunut messupalvelijatehtävistä, ota yhteyttä Paula-pappiin (p. 040-4888 614)!

Lokakuu – 2019 (seurakuntakodissa, Koivukuja 2):


Messu su 6.10. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Jenni Tabell. Gideonien kirkkopyhä, kirkkokahvit.

Messu ja syöpäyhdistyksen kirkkopyhä su 13.10. klo 10. Reijo Leino. Aino Nissinen. Yhdistyksen 60 -vuotisjuhla ja kahvit.

Messu su 20.10. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Reijo Leino, Taru Parviainen. Saarna Esko Taskinen. Messun jälkeen kirkkokahvit ja Esko Taskisen 70 -vuotissyntymäpäiväseurat.
 

Laulumessu su 27.10. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Laulut Viisikielisestä. Veteraanien lauluryhmä. Kirkkokahvit.

Marraskuu

Pyhäinpäivän iltakirkko la 2.11 klo 18 huom. paikka! kirkossa. Sytytetään kynttilät vuoden aikana kuolleiden lähimmäisten muistolle. Diakonissa Minna Puustinen, Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen.

Raamattua sanoin, kuvin ja rukouksin su 3.11 klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Kirkkokahvit.

Isänpäivän sanajumalanpalvelus su 10.11. klo 10. Saarna Minna Puustinen, Paula Hagman-Puustinen liturgina. Kirkkokahvit.

Valvomisen sunnuntain kynttilämessu su 17.11. klo 10. Saarna Vuokko Vänskä. Jouko Ikola liturgina, Taru Parviainen. Kirkkokahvit.

Tuomiosunnuntain messu su 24.11. klo 10. Paula Hagman-Puustinen, Taru Parviainen. Kirkkokahvit.

 


 


 

 

Kun isät kirkon rakensi...Tuusniemen 150-vuotias kirkko kiittää rakentajiaan

 

Tuusniemen kirkon 150-vuotisjuhlaa vietetään tänä vuonna. Edellinen kirkko tuhoutui palossa, joten tarvittiin uusi kirkko seurakunnan kokoontumisia varten. Rakennettiin harvinainen pystyhirsikirkko, koska puu oli varsin edullinen rakennusmateriaali. Kirkko valmistui vuonna 1869. Kirkon vieressä oleva kellotapuli säästyi tulipalolta. Se on rakennettu vuonna 1818. Arkkitehti Anssi Junkkari pitää esitelmän kirkosta ja sen rakentamisesta su 18.8 klo 10 messun jälkeen seurakuntakodilla. Esitelmän nimi on "Kun isät kirkon rakensi".

vs. Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Hallintokappalainen ja lähiesimies Järvi-Kuopion seurakunnassa