Muuruveden alueseurakunta

 
Muuruveden graniittinen, vuonna 1904 valmistunut harmaakivikirkko on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa.
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä.

 


 

Kirkolla ja kirkonmäellä tapahtuu:

 

 

 

Ikoneita kaivataan Muuruvedelle kesän näyttelyyn

Oletko maalannut tai tiedätkö ystäviäsi, jotka maalaavat ikoneita? Muuruveden lähes 115-vuotiaaseen kivikirkkoon on tulevana kesänä suunnitteilla ikoninäyttely.  Ensi sijassa näyttelyyn etsitään harrastajamaalareiden tekemiä ikoneita.  Näyttely on avoinna kirkon ollessa tiekirkkona 24.6.-2.8.  Näyttely on jatkoa edellisinä kesinä olleille kastepukujen, hääpukujen ja kirkon yli satavuotisen historian näyttelyille.

Jos haluat lainata ikoneita näyttelyyn, ota yhteyttä Muuruveden pappi Eino Keihäseen, puh. 040-4888 672 tai sähköpostilla eino.keihanen@evl.fi

 


Jumalanpalvelukset viikoittain sunnuntaisin klo 13.00. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista.

 

 


MUURUVEDEN KIRKKO
Kustilankuja 2


 Messu su 19.5. klo 13. Hannu Komulainen, kanttorina Arja Linnea Ahonen.

(26.5. ei ole jumalanpalvelusta, sillä Kuopion seurakuntien yhteinen jumalanpalvelus pidetään torimessuna Kuopion torilla kello 11)

MUURUVEDEN SEURAKUNTATALO
Kustilankuja 1

 Päivä- ja perhekerholaisten kevätjuhla ti 14.5. klo 18. Lala Maukonen, Jenni Tabell.

MUURUVEDEN SEUTU - MUUT


Toukosiunaus Topin maatilamyymälällä ke 29.5. klo 10. Eino Keihänen, Matti Saarela. Mukana Eläkeliiton jäsenet ja Muuruveden koulun oppilaat
Maakirkko to 30.5. klo 13. Eino Keihänen, Matti Saarela. Toisen kontin kodalla,Kolmen Konttimäentie 134. Yhdessä juankoskelaisten kanssa. Kahvitarjoilu.

  


 

 

 

 

 


 


 


Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta
Kustilankuja 1
73460 Muuruvesi
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

Työvapaalla