Kokoontumisrajoitukset lievenivät. Muuruveden kirkkoon voidaan ottaa jopa 100 henkilöä, alakertaan 50 ja lehtereille 50.

 

Vielä ennen äitienpäivää on juhlahetki Juankoskella. Juankosken Ylösnousemuksen kirkko vihittiin 31 vuotta sitten. TORSTAINA 6.5. on kirkon vihkiäispäivän viikkomessu klo 19. Rovasti Hannu Komulainen, Eino Keihänen ja Matti Saarela.  Tilaisuudessa näytetään kuvia vuonna 1990 olleesta vihkiäisjuhlasta.  Kirkkoon voidaan ottaa sisälle 50 henkilöä.

Katso lisätiedot Juankosken alueseurakunnan etusivulta.

Ylösnousemuksen kirkon vihkimisen 31-vuotispäivä 6.5.

Järvi-Kuopion etusivulla on aluepapin kirjoitus:

Eino Keihäsen keväinen tervehdyskirjoitus "Uudistumisen aika" luettavissa täältä

Äitienpäivä 9.5. Tätä pyhäpäivää kutsutaan myös rukoussunnuntaiksi.

Messu kirkossa kello 13. Eino Keihänen ja Matti Saarela.

Äitienpäivän vietto on saanut alkunsa Yhdysvalloista, ja sen alkuunpanijana pidetään neiti Ann Jarvista. Hän järjesti äitinsä muistopäivän tämän kuolinpäivänä vuonna 1907. Hänen äitinsä oli kuollut kaksi vuotta aikaisemmin toukokuun 9. päivänä. Samalla hän aloitti määrätietoisen työn äitienpäiväaatteen eteenpäin viemiseksi.

Vuonna 1914 USA:n presidentti Wilson allekirjoitti paperin, jolla äitienpäivästä tehtiin kansallinen juhlapäivä. Se sijoitettiin toukokuun toiseksi sunnuntaiksi eli Ann Jarvisin äidin kuolinpäivän tienoille.

Yhdysvalloista äitienpäiväaate levisi nopeasti aluksi Australiaan ja Kanadaan. Euroopassa ensimmäistä äitienpäivää vietettiin Belgiassa vuonna 1913.

Suomessa äitienpäivää vietettiin ensimmäisen kerran vuonna 1918, tosin vain yhdellä paikkakunnalla, Alavieskassa. Mutta jo seuraavana vuonna juhlaa vietettiin jo useilla paikkakunnilla. Vuonna 1927 äitienpäiväksi vakiintui nykyinen ajankohta, toukokuun toinen sunnuntai.  Virallisen liputuspäivän aseman äitienpäivä sai vuonna 1947.

Rukoussunnnuntain 9.5. kirkollisena aiheena on "Sydämen puhetta Jumalan kanssa"

Rogate (= anokaa, rukoilkaa) poikkeaa muiden pääsiäisen jälkeisten sunnuntaiden latinalaisista nimityksistä sikäli, ettei sitä ole saatu päivän antifonista vaan rukouskulkueista, joita Roomassa järjestettiin 300-luvulta alkaen. Ne korvasivat keväisin pelloille suuntautuneet pakanalliset kulkueet. 400-luvun lopulta lähtien kirkolliset rukouskulkueet sijoittuivat rukoussunnuntain ja helatorstain välisiin arkipäiviin, mistä johtuu niiden myöhempi nimi käyntipäivät (ruotsin gångdagar).

Rukoussunnuntain tekstit puhuvat siitä, mitä rukoileminen on ja mitä lupauksia siihen sisältyy. Teksteissä kerrotaan myös Kristuksesta suurena esirukoilijana ja rukoilemisen opettajana.

Äitienpäivä ja rukoussunnuntai sopivat hyvin yhteen, sillä äidit ovat usein hartaita esirukoilijoita.

Ruusuja ja teksti: Äidille

Nilsiän Pussihousukerhon striimattu äitienpäiväkonsertti

su 9.5. kello 14.00

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube-kanavalla suorana lähetyksenä. Ensimmäinen srtriimaus Järvi-Kuopiossa!

Äitienpäiväkonsertti Yhteisvastuun hyväksi.

Lisää musiikkiuutisia:

Lakesingers julkistaa toukokuun loppupuolella uuden musiikkivideon Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.  Yhteisvastuukeräys on edelleen menossa jatkuen tänä vuonna syksyyn saakka.  Videolla diakoni Leena Vartiainen kertoo keräyksestä.  Lakesingers esittää keväisiä lauluja, negrospirituaaleja ja Taize-lauluja.

Lakesingersin  hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan musiikkivideo on edelleen  Youtube-kanavalla.  

Videota on katsottu jo yli 1100 kertaa!

Palmusunnuntaina julkaistiin Lakesingersin uusin musiikkivideo Youtube-kanavalla.  Video sisältää hiljaisen viikon ja pääsiäisen musiikkia. Lakesingerissä laulavat kaikki Järvi-Kuopion seurakunnan kanttorit Annette, Lala, Taru ja Matti sekä Eino-pappi.

Katso ja kuuntele tästä:  Hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan musiikkihetki - Lauluyhtye LakesingersLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Videon tarkoituksena on tuoda Kristuksen kärsimyksen viikon harrasta sanomaa ja pääsiäisen iloa kuulijoille. Kirkkoihin kun ei voida nyt kokoontua suurin joukoin kuuntelemaan musiikkia.  Videon musiikki on nauhoitettu Muuruveden ja Juankosken kirkoissa.

Muusikot myös hartaasti toivovat, että video herkistäisi kuulijoita tekemään lahjoituksen Yhteisvastuukeräykseen tällaisena aikana, jolloin lipaskeräys ja ovelta ovelle suuntautuvat käynnit ovat harvinaisia.  

Lahjoittaa voi helposti netin kautta.  Alla olevasta Yhteisvastuukeräyksen linkistä avautuu lahjoituskanava, jonka kautta tehdyistä lahjoituksista osa palautuu tukemaan nimenomaan myös Järvi-Kuopion alueella tehtävää diakoniatyötä.  Saakoon musiikki puhutella sinua! Kiitos myös lahjoituksestasi!

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Aikaisempia Lakesingersin tänä vuonna julkaistuja videoita voit katsella ja kuunnella tästä:

Paastonajan iltavesper - Lakesingers ja Simo Korkalainen - YouTubeLinkki avautuu uudessa välilehdessä   Julkaistu 21.2.

Ystävänpäiväksi 14.2. julkaistu video "Olkoon ylläsi kirkas taivas"Linkki avautuu uudessa välilehdessä -YouTube

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

Lakesingersin laulajat Muuruveden kirkon lehterillä. Oikealta Matti Saarela, basso, Taru Parviainen, altto, Annette Kärppä-Leskinen, sopraano, Lala Maukonen, sopraano ja Eino Keihänen, tenori.  Valokuva: Tiitus Lahti.

 

Miesten raamattupiiri kokoontuu Juankoskella! Myös Muuruveden miehet, tervetuloa joukkoon!

Piiri kokoontuu maanantaisin kello 18 Tehtaankirkon vintissä.   12.4. 19.4. 26.4. 3.5. ja 10.5. mahdollisesti ihan toukokuun loppuun asti.  Käynti kokoontumiseen Tehtaankirkon oikealta sivustalta.  Lisätietoja piirin vetäjä Heikki Haliselta, puh. 044-285 0027.

 

Muuruvedellä on upea kivikirkko  

Se on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa.
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä.

Alueseurakunnan kokoava toiminta on jälleen mahdollista. Toukokuun alusta alkaen tilaisuuksiin voi osallistua maksimissaan 50 henkilöä turvavälit ja käsihygienia huomioiden. 

Yhteisvastuukeräys alkoi 7. helmikuuta.  Lahjoita keräykseen:  Yhteisvastuukeräys

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan YhteysvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

 

Noudatamme kaikissa tilaisuuksissa ja tapahtumissa poikkeusolojen rajoituksia.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Pidä etäisyyttä toisiin ihmisiin!  Hakeudu lähemmäksi Jumalaa!

Ota yhteyttä

Seurakuntapastori
Juankoski Järvi-Kuopion seurakunta Muuruvesi
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Alueena: Muuruvesi ja Juankoski.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Muurveden graniittinen, harmaakivikirkko ulkoa kuvattuna.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Muuruveden kirkko

Muuruveden seurakuntatalo