Muuruveden alueseurakunta

 
Muuruveden graniittinen, vuonna 1904 valmistunut harmaakivikirkko on yksi arkkitehti Josef Stenbäckin hienoimmista töistä. Stenbäckin suunnitelman mukaisesti kirkon seinäpintoihin on maalattu useita Raamatun lauseita. Alttarin yläpuolella ovat sanat: Teidän edestänne annettu syntien anteeksi antamiseksi. Tätä viestiä varten Muuruveden kirkko ja alueseurakunta on tänäkin päivänä olemassa.
 
Asutus levittäytyy Muuruvedellä neljän Kallaveden ylävesistön: Muuruveden, Akonveden, Karhonveden ja Vuotjärven rantamille, ja alueseurakuntaan kuuluu noin 800 jäsentä.
 

Muuruvedellä kerätään muistoja papeista ja seurakunnan elämästä
 
Onko sinulla muistoja, juttuja tai valokuvia Muuruveden seurakunnan entisistä papeista ja kanttoreista?  Tai omistatko kirkkoa esittävän taulun, jonka voisit lainata kesäksi?
 
Muuruvedellä kerätään talteen kirkollista perinnettä.  Tarkoituksena on, että vanhoja valokuvia ja perinnettä on esillä ensi kesänä Muuruveden kirkkoon rakennettavassa näyttelyssä.  Näyttely on avoinna tiekirkkoaikaan kesä-heinäkuussa.  Tuleva näyttely on jatkoa suosituille kastepukunäyttelylle (2016) ja hääpukunäyttelylle (2017).  On myös mahdollista, että ensi kesäksi koottavista muistoista ja kuvista tehdään pieni kirja.
 
Muistoja, juttuja ja valokuvia voi tuoda "kirkolle". Laita kaikkeen tuomaasi materiaaliin nimesi ja yhteystietosi, ota varmuuden vuoksi kopiot itsellesi.  Aineistoa toivotaan 30.4. mennessä. Lisätietoja pastori Eino Keihäseltä, puh 040-4888672 tai eino.keihanen@evl.fi

 

Kirkolla ja kirkonmäellä tapahtuu

Lapsille ja perheille on omia kerhoja viikoittain. Katso lisää Lapset ja perheet -otsikon alta!

MUURUVEDEN KIRKKO
Kustilankuja 2


Jumalanpalvelukset viikoittain sunnuntaisin klo 13.00. Katso tarkemmat tiedot tapahtumista.

 

HUHTIKUU

Palmusunnuntaina ollut kakkuhuutokauppa tuotti 343 euroa Yhteisvastuukeräykselle. Kiitokset kakkujen lahjoittajille ja ostajille!

26.4. kello 10 seurakuntakerho, jossa mukana Hanna Kokkonen.

27.4. Kansallisen veteraanipäivän seppeleenlasku sankarihaudalla klo 12.00. Miia Gabel ja Taru Parviainen.

29.4. kello 13 sanajumalanpalvelus, palveluvuorossa pappina Miia Gabel ja kanttorina Arja Linnea Ahonen.

 

TOUKOKUU

6.5. kello 13 messu ja seniorisynttärit.  Eino Keihänen, Matti Saarela. Kirkkokahvit, lauluhetki ja yhteinen syntymäpäiväjuhla. Tarjoilua hoitaa palveluvuorossa Tuula Asikainen.

10.5. kello 13 helatorstain messu, Eino Keihänen, Arja Linnea Ahonen.

11.5. kello 9 alkaen Muuruveden hautausmaan kevätsiivoustalkoot, kello 12 seurakuntakodilla keittolounas ja kahvit talkoolaisille.

13.5. kello 13 äitienpäivän sanajumalanpalvelus, Eino Keihänen, Matti Saarela.

20.5. kello 13 helluntain messu, jossa pappina on Eino Keihänen ja kanttorina Arja Linnea Ahonen.

27.5. ei jumalanpalvelusta Muuruvedellä eikä muuallakaan Järvi-Kuopion kirkoissa. Kuopion kaikkien seurakuntien yhteinen jumalanpalvelus pidetään Kuopion torilla kello 11 Lähetysjuhlien yhteydessä.


MUURUVEDEN SEURAKUNTATALO
Kustilankuja 1

 

Seurakuntakerho kokoontuu torstaisin parittomina viikkoina kello 10.  Ei kuitenkaan kiirastorstaina eikä helatorstaina!


Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta
Kustilankuja 2
73460 Muuruvesi
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15