Kohti kevättä!

Olen jo pari kertaa löytänyt itseni haaveilemasta kesän auringonpaisteesta ja sen ihoa hivelevästä lämmöstä. Toinen haaveilukerta oli vuoden vaihteessa, kun lunta tuli taivaan täydeltä. Se toinen haaveilukerta oli eilen, kun lunta oli taas tullut taivaan täydeltä.

Tänä talvena lunta on tullut kerralla ihan reilusti. Hiki on valunut selkäpiitä pitkin työntäessäni pihamaata puhtaaksi. Vaikka kuinka yritin kolatessani ajatella, että hyötyliikuntaahan tämä on ja ettei tarvitse lähteä erikseen kuntosalille, silti mielessä vilkkui kesäinen luonto kukkaloistossaan.

Viime päivien kesähaaveista huolimatta pidän jokaisesta vuodenajasta. Mikä onkaan ihanampaa kuin katsoa auringossa hohtavia keväthankia tai myöhemmin keväällä ensimmäisiä leskenlehtiä, jotka pitkän talven jälkeen työntyvät sinnikkäästi esiin!

Jokaisella vuodenajalla on täällä Pohjolan luonnossa tehtävänsä. On aika pimeän ja lumipeitteen, on aika levon. Ennen pitkää tulee aika, kun luonto herää jälleen uuteen kukoistukseensa. Ihmiselämä muistuttaa monin tavoin vaihtuvia vuodenaikoja.

Me täällä seurakunnassa olemme sinua varten. Olemme kulkemassa rinnallasi silloin, kun elämässäsi on pimeä aika surun tai vastoinkäymisten myötä. Ja olemme kulkemassa rinnallasi silloin, kun elät elämäsi myötäistä mäkeä arjesta sekä juhlasta iloiten.

Kaste- ja vihkivaraukset Juankosken alueseurakunnassa hoituvat helposti soittamalla sihteereille, Raija Oksmanille tai Anita Hallikaiselle. Hauta- ja puistotoimisto puolestaan auttaa alkuun järjestelyissä silloin, kun olet menettänyt läheisesi.

Mukavaa toimintaa arkeen sekä hiljentymistä pyhäpäiviin tarjoaa alueseurakunnan viikkotoiminnat sekä jumalanpalvelukset. Ajankohtaiset tiedot tapahtumista löydät Kirkko ja Koti -lehdestä, paikallislehti Koillis-Savosta sekä näiltä nettisivuilta tapahtumat-osiosta.

Siunattua alkanutta vuotta 2019 ja hyvää kevättä!

 

Miia Gabel

Juankosken aluepappi 31.1.2019 saakka

Järvi-Kuopion päivystävän papin tavoittaa numerosta 040 4888 623. 

Juankosken aluepappi päivystää joka toinen maanantai päivärukouksen jälkeen Ylösnousemuksen kirkossa (päivärukous klo 13).  Pappi tavattavissa myös muuna aikana sopimuksen mukaan. 

Aluepapin tavoittaa numerosta 040 4888 601. Juankosken seurakuntatalon tilat  ja seurakunnan toimistot ovat osoitteessa Juankoskentie 13 B, 73500  Juankoski.

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15