Lämmin syystervehdys seurakunnasta!

Vuodenaika on vaihtunut. Kesä on jäänyt taakse ja kääntyy syksyn kautta talveksi. Viilentynyt sää pakottaa meitä luopumaan kesävaatetuksesta. Tilalle on etsittävä jotakin lämpimämpää päällepantavaa; takki, käsineet ja päähine, kumisaappaat ja villasukat, neuleet ja huivit. Säänmukainen pukeutuminen auttaa osaltaan nauttimaan raikkaista syksyn säistä.

Sopivan vaatetuksen lisäksi on hyvä ottaa heijastimet esille. Pieni ja halpa henkivakuutus, heijastin, tekee meidät pimeällä näkyviksi vilkkuessaan autojen valokeilassa.

Jeesus sanoi kerran puhuessaan kansanjoukolle: ”Minä olen maailman valo. Se, joka seuraa minua, ei kulje pimeässä, vaan hänellä on elämän valo” (Joh.8:12). Tie Jumalan taivaalliseen valtakuntaan kulkee Pojan, Jeesuksen Kristuksen, kautta. Kristus on valo matkallamme taivaan tiellä.  

Elämän valon, Jeesuksen seuraaminen, johdattaa meidät Jumalan luo. Mutta Jeesuksen seuraaminen on myös sitä, että pyrimme sanoin ja teoin noudattamaan hänen käskyjään ja neuvojaan. Jeesus antaa armon ja rakkauden valon loistaa meille. Jeesuksen elämän valoa ei ole tarkoitettu piilotettavaksi vaan jaettavaksi kaikkialle maailmaan. Meidän tehtävänämme on siis säteillä Jeesukselta saamaamme valoa ympärillemme. Voimme olla kuin heijastimet, jotka näkyvät pimeässä valon osuessa niihin.

 

Rukous voimaksi matkallemme:

Taivaallinen Isä.

Kiitämme sinua valosta,

joka loistaa Kristuksessa kaikkeen maailmaan.

Auta meitä pysymään yhteydessäsi niin,

että voisimme heijastaa Kristuksen valoa ja

julistaa evankeliumin ilosanomaa lähellä ja kaukana. 

Säilytä rakkautesi liekki sisimmässämme

ja suo meidän jakaa rakkautesi lahjoja. Aamen.   

 

Olet sydämellisesti tervetullut seurakuntamme jumalanpalveluksiin, tilaisuuksiin ja eri toimintoihin!

 

Miia Gabel

Juankosken aluepappi

Papin päivystys Juankosken virastotalolla maanantaisin klo 12 - 14. Tapaaminen mahdollista sovitusti myös muuna aikana. Aluepapin tavoittaa numerosta 040 - 4888 601. Järvi-Kuopion päivystävän papin tavoittaa numerosta 040 - 4888 623.

Ota yhteyttä

Miia Gabel
vs. kappalainen
Juankoski
Järvi-Kuopion seurakunta
Tehtaankirkontie 5
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Anita Hallikainen
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Raija Oksman
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Tehtaankirkontie 5
73500 Juankoski