Lapset ja perheet

 

"Lapsi on monien mahdollisuuksien lapsi, ja aikuisen tehtävänä on turvata nämä mahdollisuudet"
– Maija-Liisa Linnilä

Pienten ihmisten päiväkerho

Päiväkerho on tarkoitettu 3–5 vuotiaille lapsille. Kerho on lapsen oma harrastus kerran viikossa ja samalla irtautumista kotoa. Kerho kestää 2,5 tuntia ja on maksuton.

Kerho tarjoaa lapselle virikkeellistä toimintaa ikätovereiden seurassa. Siellä opitaan sosiaalisia taitoja, itsenäistymistä, tapakasvatusta ja kristillisiä arvoja. Liikkuminen, käsillä tekeminen, taide, sadut, musiikki ja leikki ovat kerhojen sisältöjä.

Kerhohartauksissa kirkkovuosi johdattaa kerholaiset lasten tavalla tutustumaan Pyhään, hiljentymään ja miettimään elämän peruskysymyksiä. Kerhossa lapsi on arvokas. Kerhopäivän huippuhetki on evästauko, jolloin lapset syövät omia eväitään.

Päiväkerhossa toimitaan lasten, vanhempien ja lastenohjaajan välisessä kasvatuskumppanuudessa. Lastenohjaaja rakentaa toiminnan tukemaan lasten kehityshaasteita. Iloitaan yhdessä kasvupolulla, kerhossa nähdään!

Sari Huttunen, lastenohjaaja

Päiväkerhojen vuosisuunnitelma 2019-2020

Lastenkirkko

Perhekerhossa puuhaa pienille ja juttuseuraa aikuisille

 

Perhekerhossa on hartaus, jossa tutkaillaan päivän aihetta, lauletaan ja hiljennytään rukoukseen. Välipalan jälkeen on aikaa leikille, askartelulle ja aikuisten jutuille.

Perhekerhosta ovat monet ystävyyssuhteet saaneet alkunsa, kaikilla kun on sama elämäntilanne pienten ihmisten kanssa.)

Lapsi- ja perhetyön esite syksy 2020 (pdf, linkki avautuu 20.8.)

 

Nalle
Lastenohjaaja
Järvi-Kuopion seurakunta
Keskustie 2
71160 Riistavesi