Lapset ja perheet

 

"Lapsi on monien mahdollisuuksien lapsi, ja aikuisen tehtävänä on turvata nämä mahdollisuudet"
– Maija-Liisa Linnilä

Pienten ihmisten päiväkerho

Päiväkerho on tarkoitettu 3–5 vuotiaille lapsille. Kerho on lapsen oma harrastus kerran viikossa ja samalla irtautumista kotoa. Kerho kestää 2,5 tuntia ja on maksuton.

Kerho tarjoaa lapselle virikkeellistä toimintaa ikätovereiden seurassa. Siellä opitaan sosiaalisia taitoja, itsenäistymistä, tapakasvatusta ja kristillisiä arvoja. Liikkuminen, käsillä tekeminen, taide, sadut, musiikki ja leikki ovat kerhojen sisältöjä.

Kerhohartauksissa kirkkovuosi johdattaa kerholaiset lasten tavalla tutustumaan Pyhään, hiljentymään ja miettimään elämän peruskysymyksiä. Kerhossa lapsi on arvokas. Kerhopäivän huippuhetki on evästauko, jolloin lapset syövät omia eväitään.

Päiväkerhossa toimitaan lasten, vanhempien ja lastenohjaajan välisessä kasvatuskumppanuudessa. Lastenohjaaja rakentaa toiminnan tukemaan lasten kehityshaasteita. Iloitaan yhdessä kasvupolulla, kerhossa nähdään!

Sari Huttunen, lastenohjaaja

Päiväkerhojen 2020-2021 vuosisuunnitelmassa huomioidaan vuodenajat ja kirkkovuoden juhlat. Syystoimintakaudella on kolme teemaa.

”Sinun kanssas käsitysten”-teema aloittaa toimintakauden.  Tutustutaan lähialueen luontoon ja leikitään syksyisiä leikkejä.   Millaiset olivat pienen pojan eväät ja kuka oli Nikodeemus?  Pohditaan yhdessä lastan kanssa kiitollisuuden aiheita ja tehdään kiitollisuuden puu.

”Enkeleitä, onko heitä? ” -teeman aikana tutustutaan raamatun enkeleihin. Toiminnassa ovat mukana enkelilaulut ja askartelut.    Tämän teeman aikana on pyhäinpäivä ja isänpäivä. Pieniä yllätyksiä saattaa olla kerhorepuissa. Lapsen oikeuksien viikolla kerholaiset saavat tehdä mieleisensä kerhon.

”Pienen aasin askeleissa” -teema on adventtiaikana.  Tutustutaan joulun tärkeisiin henkilöihin Mariaan, Joosefiin ja Jeesus-lapseen.  Joululaulut, runot ja kädentyöt tuovat jouluista tunnelmaa kerhoihin. 

Lastenkirkko

Perhekerhossa puuhaa pienille ja juttuseuraa aikuisille

Perhekerhossa on hartaus, jossa tutkaillaan päivän aihetta, lauletaan ja hiljennytään rukoukseen. Välipalan jälkeen on aikaa leikille, askartelulle ja aikuisten jutuille.

Perhekerhosta ovat monet ystävyyssuhteet saaneet alkunsa, kaikilla kun on sama elämäntilanne pienten ihmisten kanssa.

Perhekerho on tiistaisin klo 9.30-11.00 Riistaveden seurakuntatalossa 25.8. alkaen.

Tervetuloa!

Lapsi- ja perhetyön esite syksy 2020 (pdf)

Leikkinalle istuu puupenkillä.

Ota yhteyttä

Lastenohjaaja
Järvi-Kuopion seurakunta
Keskustie 2
71160 Riistavesi