maalaus ja kuva: Paula Hagman-Puustinen

100 % pelastusta tarjolla

Paastonaika kutsuu meitä seuraamaan Jeesuksen kärsimystietä. Virressä 54 sanotaan: Käykäämme nyt Jerusalemiin ja yhdessä paastotkaamme, ja Jeesusta kärsimystiellänsä nyt nöyrästi seuratkaamme.

Evankeliumien kertomuksissa Jeesuksen kärsimyshistoria on vain pieni osa kokonaisuutta. Markuksen evankeliumissa tätä aihetta käsittelee vain kolme lukua, joka on alle viidennes kokonaisuudesta. Matteuksen luku on 11 %, Luukkaalla 12,5 % ja Johanneksen osuus on suurin eli runsas 26 %.

Sen sijaan kirkkotaiteessa Jeesuksen kärsimyshistorian osuus on paljon keskeisempi. Kirkoissa on haluttu korostaa näitä tapahtumia Jeesuksen pelastustyön pääasioina. Tuusniemen kirkon  alttaritaulussakin kuvataan Pitkäperjantain tapahtumaa, Jeesus ristillä ja hänen läheisensä kauhuissaan ja peloissaan ristin juurella. Liekö kukaan selvittänyt kuinka monta prosenttia Suomen tai peräti koko maailman kirkkotaiteesta kuvaa Kristuksen kärsimystietä?

Paastonajan sanoma kutsuu meitä pelastuksen tielle, sille tielle, jonka Jeesus on valmistanut. Hän kutsuu meitä tuolle tielle sadalla prosentilla, ei osa-aikaisesti tai osa-sydämisesti. Ei, vaan kokonaan. Miksi näin?

Jeesus täytti lain 100 prosenttisesti. Hän sovitti syntimme 100 prosenttisesti. Hän antoi itsensä 100 prosenttisesti. Ja Hän tahtoo pelastaa meidät 100 prosenttisesti. Ja siksi kuolema jää häviölle 100 prosenttisesti ja Jumalan valtakunta voittaa 100 prosenttisesti. Näiden lukujen valossa voi turvallisin mielin lähteä yhdessä paastoamaan ja tutkiskella Vapahtajan kärsimystietä.

Siunattua paastonaikaa!

Paula Hagman-Puustinen

Tuusniemen aluepappi

IDEOITA JUMALANPALVELUKSEN VAPAAEHTOISTEHTÄVIIN - MESSUPALVELIJA-OPAS LÖYTYY LINKISTÄ: Messupalvelijaopas

Tuusniemen alueseurakunnan kevätesite 2019

****************************************

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

vs. Kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15

Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon! Kirkko täyttää tänä vuonna 150 vuotta.
Tervetuloa Tuusniemen kirkkoon! Kirkko täyttää tänä vuonna 150 vuotta.