Keväisiä kukkia

Sinä olet tärkeä

Vanha tarina kertoo miehestä, jonka tehtävänä oli kantaa vettä isäntänsä viljelysmaille. Hänellä oli kaksi ruukkua, joista toinen oli rikkinäinen. Siitä tihkui hiljalleen ulos vettä, jota ei juuri ollut enää ruukussa miehen päästyä pellolle. Ruukku valitti surullisena rikkinäisyyttään ja sitä, että vesi valuu halkeamista. Se kysyi: Miksi et heitä minua pois ja hanki ehjää tilalleni? 

Vedenkantaja vastasi: Hupsu ruukku. Et sinä ole huono. Sinä olet tärkeä. Etkö huomaa, että vedenkantopolulleni on kasvanut kesän aikana hieno kukkarivi siihen, mihin olet valuttanut vettä. Se on kokonaan sinun ansiotasi. Olet tärkeä ja tarpeellinen juuri tuollaisena!

Tämä tarina muistuttakoon meitä siitä, että Jumalan silmissä jokainen on tärkeä!

 

Katso ja kuuntele tästä hiljaisen viikon ja pääsiäisen musiikkia Lakesingersin toteuttamana:  Hiljaisen viikon ja pääsiäisen ajan musiikkihetkiLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Sektorimalli jumalanpalveluksissa

Kaavin, Tuusniemen, Muuruveden ja Nilsiän jumalanpalveluksissa on käytössä ns. sektorimalli. (Säyneisen kirkossa mallia käytetään pääsiäisviikonloppuna 1.4.- 4.4.) Sektorimalli mahdollistaa yhteensä 40 henkilön osallistumisen jumalanpalveluksiin. Kirkoissa istutaan eri sektoreissa (20 henkilöä/sektori) ja huolehditaan turvaväleistä ja siitä, etteivät sektorit kohtaa. Tuusniemellä, Kaavilla, Muuruvedellä ja Nilsiässä sektorit sijaitsevat alakerrassa ja lehterillä (ja Säyneisessä kirkkosalissa ja seurakuntasalissa). Kirkon ovilla annetaan ohjeet sisäänkäyntiin ja ohjataan istumapaikoille. Ehtoollinen jaetaan kahdessa pisteessä. Papit antavat käytännön ohjeet jumalanpalvelusten alussa. Sektorimallin ja annettavien ohjeiden avulla mahdollistetaan turvallinen kirkossakäynti.

Yhteisvastuukeräyksen kohteena ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkoi 7.2.2021. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Nyt sinäkin voit auttaa!

Lahjoita YhteisvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Luodaan toivoa ja valoa yhteisvastuun kautta apua tarvitseville lähmmäisille lähellä ja kaukana!

Seurakunta kulkee rinnallasi

Koronatilanne aiheuttaa vielä rajoituksia kokoontumisiin. Jumalanpalvelukset järjestetään noudattaen 20 henkilön kokoontumisrajoitusta, mutta joissakin suurimmissa kirkkotiloissa voidaan toimia sektorimallin mukaisesti, joka mahdollistaa 40 henkilön kokoontumisen eri sektoreissa. Päiväkerhot ja perhekerhot toimivat normaalisti, niin myös jotkut muut pienpiirit. Tapahtumakalenteristamme löydät lisää tietoa. Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisäksi voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaista hartaus- ja musiikkimateriaalia, joista linkkejä alla.

Järvi-Kuopion seurakunnan facebook -sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule vapaaehtoiseksi jumalanpalveluksiin:

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakunnat suosittelevat maskien käyttöäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnat rakennemuutoksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Määttä p. 040 4888 600.

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Messu sunnuntaisin klo 10 Riistavesi, Juankoski, Tuusniemi, Nilsiä sekä klo 13 Kaavi, Muuruvesi, Säyneinen, Vehmersalmi.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä

Avoin virsikirja kirkossa.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko