Seurakunta kulkee rinnallasi

Koronatilanne aiheuttaa vielä rajoituksia kokoontumisiin. Jumalanpalvelukset järjestetään noudattaen 20 henkilön kokoontumisrajoitusta. Tällä hetkellä kokoontumisrajoitukset jatkuvat 22.2. saakka Aluehallintoviraston suositusten mukaisesti. Päiväkerhot toimivat normaalisti, mutta perhekerhotoiminta on vielä toistaiseksi tauolla. Tapahtumakalenteristamme löydät lisää tietoa. Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisäksi voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivulla. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

 

 

Hyvää ja siunattua uutta vuotta!

Hyvän uuden vuoden toivotus sisältää jo lähtökohtaisesti ajatuksen, että alkanut vuosi olisi vähintään yhtä hyvä, jollei parempikin kuin päättynyt vuosi.

Vuosi 2020 tullaan muistamaan pitkään maailmanlaajuisesta koronavirusepidemiasta. Onneksi rokotteiden kehittämisen myötä vuoden 2021 alku on toivoa täynnä. Ei ole vaikea kuvitella, että olisimme monossa ainakin koronan suhteen vähitellen parempaan suuntaan.

Meidän on kuitenkin myönnettävä, että elämä täällä maailmassa ei tule olemaan jatkossakaan helppoa. Entisten vaikeuksien jälkeen tulee aina uusia vaikeuksia, vastoinkäymisiä ja uhkia.

Onneksi on kuitenkin yksi, joka tietää varmasti jo nyt, mitä kuuluu meidän ihmisten elämään vuonna 2021. Ja onneksi tuo yksi, eli Jumala, rakastaa meitä.

Raamatussa sanotaan: ”Herran siunaus menestyksen antaa, omin voimin sitä ei lisätä.” (Sananl. 10:22)

On hyvä ja oikein toivottaa jokaiselle lähimmäiselle hyvää uutta vuotta. On hyvä toivottaa sitä, että tästä vuodesta tulisi hänelle hyvä ja onnellinen vuosi elää. On myös hyvä ja oikein toivottaa hänelle Jumalan siunausta. Toivottaa sitä, että kaikkivaltias Jumala pitäisi hänestä huolta, antaisi hänelle lahjojaan ja rakkauttaan sekä Jumalan anteeksiantoa ja läsnäoloa elämään.

Tuota Jumalan siunausta haluan minäkin toivottaa sinulle vuoden ensimmäisenä päivänä. Antakoon hyvä Jumala sinulle hänen siunauksensa alkaneeseen vuoteen! Tehköön hän sinut läsnäolollaan rikkaaksi ja olkoon hän sinun turvasi vuonna 2021!

Kirkkoherra Juha Määttä

 

Seurakuntamme joulutervehdys on katsottavissa tästä:

Kirkkoherran ja Lakesingersin joulutervehdys

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuille, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskisuositus

Seurakunnan tilaisuudet on pyritty järjestämään koronatilanteessa siten, että turvavälit toteutuvat mahdollisimman hyvin. Tämän lisäksi voi tilaisuuksissa käyttää omia maskeja, joilla estetään virusten leviäminen. Maskeja on saatavilla myös seurakuntien tiloissa. Muistotilaisuuksissa (maksimi 20 henkilöä)  maskien käyttämisestä ja riittävyydestä huolehtii jokainen itse. Seurakunnan eri tiloissa voi olla myös tätä pienemmät osallistujamäärät tilojen koosta johtuen. Jumalanpalvelukset pidetään nyt siten, että ne toimitetaan ilman läsnäolevaa seurakuntaa 22.1.2021 saakka. 

Linkkejä

Seurakunnat rakennemuutoksessa

Järvi-Kuopion seurakunnan facebook -sivu

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanava

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanava

Lue lisää Järvi-Kuopion messupalvelija -oppaasta (pdf) (vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa)

Seurakunnat suosittelevat maskien käyttöä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Määttä p. 040 4888 600.

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 2020

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristä p. 040 4848 225, kirjeitse, sähköpostilla, virkatodistuslomakkeella, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Messu sunnuntaisin klo 10 Riistavesi, Juankoski, Tuusniemi, Nilsiä sekä klo 13 Kaavi, Muuruvesi, Säyneinen, Vehmersalmi.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä

Avoin virsikirja kirkossa.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko