Järvi-Kuopion adventti ja joulunaika

Joulukirkot ja hartaudet sekä kauneimmat joululaulut ja konsertit 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Kauneimmat joululaulut 2021Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Tiedotus- ja keskustelutilaisuudet: Järvi-Kuopion seurakunnan rakenneuudistuksesta kohti osallistavampaa seurakuntaa

Järvi-Kuopion seurakunnan kaikilla kahdeksalla alueella järjestetään marras-joulukuussa tiedotus- ja keskustelutilaisuudet suunnitteilla olevasta seurakunnan rakenneuudistuksesta teemalla: Matalampi kynnys seurakunnan toimintaan.

Kuopion seurakuntayhtymän seurakunnista Järvi-Kuopion seurakunta pienenee nopeiten ennen kaikkea syntyvyyttä suuremman kuolleisuuden johdosta. Pienenevä seurakuntalaisten määrä tarkoittaa väheneviä verotuloja ja vähenevää henkilöstöä, mutta ei välttämättä kuihtuvaa toimintaa ja osallistumista. Nyt on aika pohtia, millainen olisi nykyaikana alueemme ihmiselle merkityksellinen seurakunta — sellainen seurakunta, johon kuuluisi mieluusti. Uskon, että seurakunta tuntuu oman elämän kannalta merkitykselliseltä, kun seurakuntayhteydestä saa jotakin merkittävää sisältöä omaan elämäänsä. Jollekin tuota merkityksellisyyttä voi tuoda uusiin ihmisiin tutustuminen ja yhteiset jutut heidän kanssaan. Toiselle on tärkeää mahdollisuus olla omalta osaltaan mukana hyvän tekemisessä, toteuttamassa rippikoulussa tutuksi tullutta Jeesuksen antamaa rakkauden kaksoiskäskyä. Kolmas ehkä etsii seurakunnasta mielen rauhaa ja hyvän Jumalan hoidossa olemista kiireisen elämän keskellä.

Jumalanpalvelukset, kirkolliset toimitukset, diakonia, musiikki ja monenlainen ryhmätoiminta ovat tärkeä osa seurakuntamme toimintaa. Kaikki eivät kuitenkaan koe näitä omikseen. Hyvä sanoma rakastavasta Jumalasta on kuitenkin meitä jokaista varten. Visioni onkin, että tulevaisuudessa seurakuntamme tarjoaisi nykyistä monipuolisemman ja värikkäämmän kattauksen erilaisia mahdollisuuksia olla mukana seurakunnan toiminnassa kukin omalta tuntuvalla paikallaan. Seurakunnan työntekijöiden tärkeänä tehtävä on olla tekemässä tätä mahdolliseksi.

Jotta muutos kohti nykyistä osallistavampaa seurakuntaa onnistuisi, siihen tarvitaan uusien käytäntöjen ja mahdollisuuksien luomista, mikä puolestaan vaatii tekemistä ja aikaa. Tällä hetkellä seurakuntamme käytettävissä olevista resursseista leijonan osan vie kahdeksan viikoittaisen jumalanpalveluksen järjestäminen. Keventämällä hieman Järvi-Kuopion seurakunnan jumalanpalvelusmäärää, eli nykyisestä kahdeksasta viikoittaisesta viiteen/kuuteen, saataisiin vapautettua tarvittavaa työntekijäresurssia toteuttamaan tärkeää muutosta kohti elävämpää ja osallistavampaa seurakuntaa. Jumalanpalvelusmäärän vähennys toteutettaisiin mahdollisimman tasaisesti ja tasapuolisesti Järvi-Kuopion seurakunnan alueella. Samalla luotaisiin jumalanpalveluskierto, joka varmistaisi säännöllisten jumalanpalvelusten toteuttamisen pitkälle tulevaisuuteen työntekijämäärän laskiessakin.

Tule kuulemaan ja keskustelemaan seurakuntamme nyky- ja tulevaisuuden näkymistä kaikille avoimiin tilaisuuksiin:

  • 8.11. Riistaveden seurakuntatalo klo 18
  • 14.11. Kaavin seurakuntatalo klo 15
  • 16.11. Juankosken Ylösnousemuksen kirkko klo 18
  • 17.11. Säyneisen kirkko klo 18
  • 18.11. Vehmersalmen seurakuntakoti klo 18
  • 23.11. Tuusniemen seurakuntakoti klo 18
  • 30.11. Muuruveden kirkko klo 18
  • 8.12. Nilsiän seurakuntakoti klo 18

Juha Hagman, kirkkoherra, Järvi-Kuopion seurakunta

 

Tule meille töihin! Seurakuntapastorin virkaLinkki avautuu uudessa välilehdessä on avoinna Järvi-Kuopion seurakunnassa, virkapaikkana Riistavesi.  Lisätietoja löydät linkistä tai kirkkoherra Juha Hagmanilta p.040 4888600. 

Vuoden pimein aika

Tänä syksynä on ollut pimeitä päiviä ja vielä pimeämpiä iltoja ja öitä. Työn puolesta ajelen autolla usein varhain aamulla ja myöhään illalla ja samalla katselen ihmisten pihavaloja, jotka lisääntyvät kohti joulua. Joitakin ne marraskuussa ärsyttävät, minua ne ilahduttavat.

Jokainen pienikin valo on erävoitto pimeästä. Kirkkovuoden loppuaika puhuu vaikeista ja synkistäkin asioista. Viimeisestä tuomiosta ja kadotuksesta. Mutta ei yksin niistä, vaan myös vapahduksesta ja taivaasta. Tuomiopäivä ei ole siksi vain pimeä päivä, vaan myös valon ja kirkkauden voiton päivä. Silloin Kristukseen turvautuva ihminen saa kuulla vapautuksen sanan ja pääsee Jumalan luo taivaaseen.

Tien varren pienet valot ovat siis muistuttamassa tässä. Valo voittaa pimeyden, Kristus voittaa synnin ja kuoleman. Tuomiosunnuntain kautta kuljetaan kohti adventtia, valon juhlaa.

Raili Pursiainen

Haluatko, että puolestasi rukoillaan seurakunnan jumalanpalveluksessa?

Jätä esirukouspyyntö verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunta netissä

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tule vapaaehtoiseksi jumalanpalveluksiin

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Hagman p. 040 4888 600.

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Punaiset joulutähdet.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko