Tervetuloa Järvi-Kuopion seurakuntaan 

"Jeesus Kristus on sama eilen, tänään ja ikuisesti." Hepr.13:8. Tähän Jumalan lupaukseen voimme luottaa elämämme jokaisena päivänä. Hän on  luvannut kuulla rukouksemme. Seurakuntamme jumalanpalveluksissa rukoilemme erityisesti nyt maailman rauhan puolesta, mutta myös yksittäisten ihmisten ja esirukouspyyntöjen puolesta. Oman esirukouspyyntösi voit jättää alla olevan linkin kautta.

Haluatko, että puolestasi rukoillaan seurakunnan jumalanpalveluksessa? Jätä esirukouspyyntö verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

JoulusivustoLinkki avautuu uudessa välilehdessä Tästä löydät Kuopion ev.lut.seurakuntien yhteisen joulusivuston. Katsele ja kuuntele!

Ensimmäisen adventin ajatuksia

Oletko koskaan nähnyt kuningasta? Minä en ole, presidentin olen nähnyt ja ollut sellaisen hautajaisissakin. Ensimmäisen adventin teemana on: Kuninkaasi tulee nöyränä. Joulun odotus alkaa siis kuninkaallisesti. Miksi näin? Eka adventin evankeliumi on sama kuin palmusunnuntain. Jeesus tulee Jerusalemiin aasilla ratsastaen. Kansa hurraa hänelle kuin uudelle kuninkaalle ja huutaa hänelle: Hoosianna! Se on avunhuuto, oi auta – pelasta! Miksi joulun odotuksen alkaessa on tämä Raamatun kohta? Yhtymäkohta pääsiäiseen on tarkoituksellinen. Jeesus näytti, ettei hän ole tavallinen kuningas, vaikka niin moni luuli ja odotti. Ensimmäisen adventin teemasta löytyy selkeä viittaus pitkäperjantaihin tuskiin ja hautaamiseen sekä pääisäisaamun tyhjään hautaan. Hoosianna!

Rukous: Rakas Jumala, opeta minua ymmärtämään sinun kuninkaallisuutta, sinä olet kaikkivaltias ja armahtava Isä, Poika ja Pyhä Henki. Arkana tänä adventtina sinun puoleesi käännyn, olen toiminut monella tavalla sinua vastaan, en ole luottanut ja uskonut sinuun. Kiitos siitä, että sinä olet huomannut minut ja opettanut elämään ihmisenä. Tänään huudan sinua avukseni, Hoosianna! Sinä et etsinyt mainetta ja kunniaa, vaan ratsastit Jerusalemiin aasin selässä. Opeta meille nöyryyttä ja löytämään sairaat sekä masentuneet. Ole luonani, kun minua pelottaa tai epäilen, anna minun tuntea sinun armosi ja rakkautesi. Sinun käsiisi jätän tämän päivän ja tulevatkin. Kiitän sinua näistä.

Tiitus Lahti Nuorisotyönohjaaja Järvi-Kuopion seurakunta

Seurakuntavaalien tulokset selvillä

Kiitos kaikille seurakuntavaaleissa äänestäneille ja onnittelut valituille! Tästä voit katsoa sekä seurakuntaneuvostoon että yhteiseen kirkkovaltuustoon valitut Järvi-Kuopion seurakunnasta: Vaalitulokset Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messut Nilsiän kirkosta suoratoistona Youtube-kanavalla

Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanava - Tästä linkistä voit seurata Nilsiästä suoratoistettavaa jumalanpalvelusta aina silloin, kun jumalanpalvelus pidetään Nilsiän kirkossa. Kanavalla julkaistaan myös muita ajankohtaisia tiedotteita, musiikkia ja hartauksia.

Tapahtumatiedot löytyvät verkosta 

Seurakunta netissä

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanava

Järvi-Kuopion kirkkoherran Youtube-kanava

Voit seurata myös Kuopion Tuomiokirkosta lähetettäviä jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tule vapaaehtoiseksi jumalanpalveluksiin

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski
Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse
arkisin ma–pe klo 9–15 p. 040 4888 602
Kirkkoherra Juha Hagman p. 040 4888 600

Kasteet, vihkimiset ja muut perhejuhlat

Järvi-Kuopion seurakunnan pappeja ja tiloja voi varata esimerkiksi kirkollisia toimituksia ja perhejuhlia varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 arkisin klo 9 - 15.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusrekisteristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Kaavin kirkon alttari hämärällä, alttarilla kaksi kynttilää ja kukkia. Taustalla talvinen maisema.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko