Kirkkohallituksen täysistunto vieraili Järvi-Kuopion seurakunnassa

Järvi-Kuopion seurakunta sai harvinaisia vieraita, kun kirkkohallituksen täysistunnon väki vieraili toukokuun lopulla tutustumassa seurakuntaamme. Delegaatio vieraili aluksi Riistaveden kirkossa, jossa hiljennyttiin aamurukoukseen ja kuultiin LakeSingersin laulua. Niilo Lintunen esitteli kirkon rakentamisen historiaa. Matka jatkui Tuusniemelle, jossa kuultiin seurakunnan yleisesittely kirkkoherra Juha Määtän ja työalojen lähiesimiesten pitämänä. Esko Taskinen esitteli Tuusniemen kirkkoa ja erilaisissa tehtävissä toimivat seurakuntalaiset kertoivat vapaaehtoistyöstä. Vieraat olivat kiitollisia ja iloisia vieraanvaraisuudesta ja päivän ohjelmasta. 

Piispat Seppo Häkkinen, arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Mari Leppänen ja ja kirkkoherra Juha Määttä Tuusniemen kirkossa. Tuusniemen kirkossa.
Piispa Seppo Häkkinen, arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Mari Leppänen ja kirkkoherra Juha Määttä Tuusniemen kirkossa.
Vapaaehtoisia seurakuntalaisia arkkipiispan kanssa Tuusniemen kirkossa.
Vapaaehtoisina toimivat seurakuntalaiset Tuusniemen alueseurakunnasta saivat kiitoksen arkkipiispalta. 

Armosta arjen askareissa 

Kävellessäni ja nähdessäni roskan useimmiten poimin sen. Tässä minä toimin armollisesti sekä luontoa että muita polulla kulkijoita kohtaan. Kuitenkin on päiviä, jolloin näen roskan ja en vain jaksa nostaa ja kantaa sitä lähimpään roskikseen. Silloin, mielessäni käy ajatus: ’olenpa välinpitämätön’, mutta heti sen jälkeen ajattelen: ’armo on juuri sitä, että minun ei ole pakko, vaikka saatan nähdä saman roskan huomenna’.  

Entä miten armo näkyy sinun elämässäsi? Ennen kaikkea, miten sinä näytät armoa itsellesi ja toisillesi, entä luomakuntaa kohtaan?  

Ehkä suurin armo on sitä, että saamme välittää ja tuntea, vaikka välillä kirpaisee. Ehkä armoa on se, että saamme tuntea kaikkia epäonnistumisen ja onnistumisen tunteita. Olemme Jumalalle hyväksyttyjä, sillä hän tietää tarkalleen, että juuri epätäydellisinä olemme täydellisiä. Suurimman armon saamme omistaa siinä, että Kristus tuntee koko ihmisyyden kirjon. Ylösnousseena Hän on kanssamme, aina. 

Saara Roto, vs. II kappalainen, Nilsiä - Säyneinen

 

Katso ja kuuntele tästä  musiikkia Järvi-Kuopion omalta lauluyhtyeeltä: Lakesingers esittää kevätlaulujaLinkki avautuu uudessa välilehdessä Yhteisvastuukeräyksen hyväksi.

Turvallisesti jumalanpalveluksissa

Kirkot ovat pääsääntöisesti suuria tiloja, mutta turvallisuuden vuoksi Järvi-Kuopion seurakunnan kirkoissa on käytössä vain joka toinen penkkirivi. Näin varmistetaan turvavälit ja riittävä väljyys. Väen kannattaa levitttäytyä mahdollisimman laajasti koko kirkkotilaan. Maskien ja käsidesin käyttöä suositellaan edelleen. Kussakin kirkkotilassa on omat erityispiirteensä ja siksi kunkin tilaisuuden alussa annetaan ohjeet liikkumisesta ja  turvallisesta ehtoollisen vietosta. Suurimmissa kirkoissa ehtoollinen voidaan jakaa useammassa pisteessä, esimerkiksi alttarilla, sivuilla sekä lehterillä. Myös kirkollisissa toimituksissa käytetään vain joka toista penkkiriviä. 

Yhteisvastuukeräyksen kohteena ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkoi 7.2.2021. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Nyt sinäkin voit auttaa!

Lahjoita YhteisvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Luodaan toivoa ja valoa yhteisvastuun kautta apua tarvitseville lähmmäisille lähellä ja kaukana!

Seurakunta kulkee rinnallasi

Seurakunnan toimintaa järjestetään eri alueseurakunnissa kulloinkin voimassa olevien koronarajoitusten sallimissa rajoissa. Tapahtumakalenteristamme löydät lisää tietoa. Työntekijämme ovat tavoitettavissa myös puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisäksi voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaista hartaus- ja musiikkimateriaalia, joista linkkejä alla.

Järvi-Kuopion seurakunnan facebook -sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Tule vapaaehtoiseksi jumalanpalveluksiin:

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakunnat suosittelevat maskien käyttöäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunnat rakennemuutoksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Määttä p. 040 4888 600.

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Messu sunnuntaisin klo 10 Riistavesi, Juankoski, Tuusniemi, Nilsiä sekä klo 13 Kaavi, Muuruvesi, Säyneinen, Vehmersalmi.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä

Miehiä kohentamassa sankarihautausmaata Nilsiässä.
Nilsiän sankarihautausmaa kohennettiin talkoilla.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko