Tavaroita

Tavaroita kertyy kaappeihin ja nurkkiin vuosien myötä. Aina tulee ostettua jotain kivaa uutta – ainakin, jos siihen on varaa. Jotkut esineet kantavat mukanaan muistoja. Jotkut muistuttavat meitä rakkaista ihmisistä ja hetkistä. Niitä katsellessamme lävitsemme kulkee lämmin ilahdus. Ja jotkut ovat hamstraajaluonteita muuten vaan. Mitään ei oikein raaski heittää pois.

Hyvään elämään tarvitaan lopulta aika vähän tavaraa. Ja kun käy tavaroita läpi ja laittaa niitä pois, voi taakseen jättää myös muita asioita. Niin koko kuorma keventyy.

Kun asioita riisutaan yksi kerrallaan, mikä jää sinulle viimeisenä ja tärkeimpänä?

Jeesus kysyy sydämemme aarteista. Se mitä me kaipaamme ja jonka eteen olemme valmiita tekemään mitä tahansa, siellä on myös sydämemme. Aarteemme on siellä, mille sydämemme sykkii ja lyö. Jeesus muistuttaa meitä siitä, että elämämme aarrearkkuun ei kannata laittaa tavaraa ja varallisuutta enempää kuin tarvitsemme.

Mieti, mikä aarrearkussasi on kestävää ja hyvää, mistä olisi jo aika luopua, ja luota siihen, että Jumala on siellä, missä asioista on aika luopua ja siellä, missä uusia aarteita ilmaantuu esiin.

Uwe Mäkinen, Vehmersalmen pappi

Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherran sukunimi vaihtui

Kirkkoherran sukunimi vaihtui avioliiton solmimisen myötä 26.8.2021. Taivaan Isän siunausta yhteiseen elämään, Juha ja Paula Hagman! 

Turvallisesti jumalanpalveluksissa ja toimituksissa

Kirkot ovat pääsääntöisesti suuria tiloja, mutta turvallisuuden vuoksi Järvi-Kuopion seurakunnan kirkoissa on edelleen käytössä vain joka toinen penkkirivi. Näin varmistetaan turvavälit ja riittävä väljyys. Väen kannattaa levittäytyä mahdollisimman laajasti koko kirkkotilaan. Maskien ja käsidesin käyttöä suositellaan edelleen. Kussakin kirkkotilassa on omat erityispiirteensä ja siksi jokaisessa kirkossa on omat ohjeensa ja käytäntönsä turvallisesta ehtoollisen vietosta.  Kuopion seurakuntien toiminta koronatilanteessa. Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Haluatko, että puolestasi rukoillaan seurakunnan jumalanpalveluksessa?

Jätä esirukouspyyntö verkossaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Seurakunta netissä

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä.

Tule vapaaehtoiseksi jumalanpalveluksiin

Pieni opas messupalvelijatehtäviin vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Hagman p. 040 4888 600.

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristäLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Enkeli ja kukkaruukku

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko