Uuden kirkkoherran kesäterveiset

Siunauksen toivotukset uudelta Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherralta kaikille alueen ihmisille — niin seurakuntalaisille, seurakunnan työntekijöille kuin myös alueen muulle väelle, kesäasukkaat tietysti mukaan lukien! Aloitin uudessa tehtävässäni 1.7., joten joitakin työpäiviä on jo nyt takana.

Alkukesään sijoittuneella kesälomallani panin kasvamaan kotipihani entiselle hiekka-alueelle uutta nurmikkoa. Kasvun alulle saaminen vaati paitsi ravinteikasta multaa ja valoa, myös runsasta kastelua kesäkuun hellejakson aikana. Onneksi heinäkuun alku toi sateita. Nyt nurmikko vihertää jo todella hyvin!

Kasvuun ja elämään tarvitaan aina tiettyjä perusasioita. Me ihmisetkin tarvitsemme ravintoa, lämpöä, valoa ja läheisyyttä elämäämme. Sitä me saamme toinen toisiltamme ja myös Jumalalta.

Raamatussa Hesekielin kirjassa sanotaan: ”Minä annan heille siunaukseni ja siunaan maan, joka ympäröi pyhää vuortani. Minä annan sateet ajallaan, ja ne ovat siunauksen sateet.” (Hes. 34:26)

Jumala haluaa todella siunata meitä ihmisiä ja olla lähellä meitä meidän elämässämme. Hän on luvannut antaa kasvun kaikelle sille työlle, mitä me teemme täällä maailmassa hänen tahtoaan kuunnellen. Hän on myös antanut meille seurakuntayhteyden, ehtoollisen ja Raamatun sanan elämämme evääksi ja virvoitukseksi.

Olet aina tervetullut jumalanpalvelukseen kuulemaan armon ja anteeksiannon sanomaa Jumalan rakkaudesta kaikkia meitä ihmisiä kohtaan — myös juuri sinua kohtaan!

Rakastettuna on hyvä elää. Ja erityisen hyvä on elää, kun tietää, että myös Jumala rakastaa.

Nähdään kylillä ja kirkossa ja tehdään tuttavuutta sopivan harkitusti näin korona-aikana!

Perustin juuri nettiin oman YouTube-kanavan, josta voit myös käydä kuuntelemassa saarnojani ja opiskelemassa Raamattua nettiraamattutunneillani. Kanavalle pääsee tästä linkistä:

Linkki kirkkoherran YouTube-kanavalle

Lisään materiaalia kanavalle säännöllisesti. Olkoon nämäkin videot tuomassa siunausta mahdollisimman monelle.

Hyvää ja Jumalan siunaamaa kesää kaikille toivottaen,

kirkkoherra Juha Määttä

 

Kuva: Juha Määttä

 

Lue lisää Järvi-Kuopion messupalvelija -oppaasta (pdf)

Järvi-Kuopion seurakunta

Seurakunnan toimisto
Juankoskentie 13 B, 2. krs
73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15, paitsi loma-aikana 29.6.-31.7. toimisto avoinna ma-pe klo 9-12 (paitsi 10.7. kiinni).

Tila- ja ajanvaraukset puh. 040 4888 602 ja 040 4888 611.

Kirkkoherra Juha Määttä puh. 040 4888 600

Jumalanpalvelukset

Yhteiseen jumalanpalvelukseen kokoonnumme viikoittain kunkin alueseurakunnan kirkkoon. Koronavirusepidenmian vuoksi jumalanpalvelukset olivat tauolla, mutta jatkuvat nyt kesäkuun alusta lähtien. Koronarajoitusten vuoksi niihin voi 1.6. lähtien osallistua kirkoissamme enintään 50 henkeä, edellyttäen, että niissä noudatetaan viranomaisohjeita tilaisuuksien turvallisesta järjestämisestä. Järvi-Kuopion kirkkojen henkilömäärät ovat suhteutettu turvavälein sopivaksi henkilömäärältään seuraavasti:

  • Juankosken Ylösnousemuksen kirkko, 50 henkilöä,
  • Juankosken Tehtaankirkko, 50 henkilöä,
  • Kaavin kirkko 140 henkilöä,
  • Muuruveden, kirkko, 150 henkilöä,
  • Nilsiän kirkko, 150 henkilöä,
  • Riistaveden kirkko, 50 henkilöä,
  • Säyneisen kirkko, 60 henkilöä,
  • Tuusniemen kirkko 150 henkilöä,
  • Vehmersalmen kirkko, 100 henkilöä.

Ehtoollista voidaan viettää. Turvaetäisyyksistä ja hygieniasta tulee huolehtia hyvin. Seurakuntalaisia kehotetaan ottamaan mukaan omat virsikirjat. Jumalanpalvelusten välittämistä verkkoon jatketaan edelleen. 

Kasteet ja vihkimiset

Kasteista ja vihkimisistä voi sopia toimistosihteerien, puh. 040 4888 602 ja 040 4888 611 tai aluepapin kanssa.

Hautajaiset

Hautajaisten järjestäminen aloitetaan seurakuntien hauta-ja puistotoimistosta, Siunauskappelintie 3. Puhelin 040 4848 242. Sieltä varataan siunausaika ja -paikka, pappi ja kanttori sekä paikka muistotilaisuudelle. Samalla kertaa varataan myös hautapaikka sekä varmistetaan hautapaikan haltija ja mahdollinen haudan hoitaminen.

Ohjeita hautajaisten järjestämiseen (pdf)

Seurat ja tilaisuudet

Kodeissa järjestettävistä tilaisuuksista voi sopia toimistosihteerin, puh. 040 4888 602 ja 040 4888 611 tai aluepapin kanssa.

Virkatodistukset

Kuopion ev.lut. seurakuntien keskusrekisteri palvelee virkatodistusasioissa. Todistuksia voi tilata puhelimitse puh. 040 4848 225, kirjeitse, sähköpostilla, virkatodistuslomakkeella internetin kautta tai asioimalla henkilökohtaisesti seurakuntien keskusrekisterissä, Suokatu 22, 70100 Kuopio.

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski
Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

vt. Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B 2. krs.
73500 Juankoski

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä

Juha Määttä, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra
Kirkkoherra Juha Määttä