Yhteisvastuukeräyksen kohteena ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkoi 7.2.2021. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Nyt sinäkin voit auttaa!

Lahjoita YhteisvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Luodaan toivoa ja valoa yhteisvastuun kautta apua tarvitseville lähmmäisille lähellä ja kaukana!

Tuuli kääntyy -videokonsertti tukee yhteisvastuukeräystä

Tuuli kääntyy -videokonsertti julkaistaan YouTubessa sunnuntaina 7.3. klo 18, Puisto Live järjestää. Konsertissa nähdään neljältä upealta gospelartistilta muutaman kappaleen minikeikat. Artistit ovat Maksetut Viulut, Sami Asp -duo, Juhani Tikkanen sekä Kotiinpalaajat -duo. Juontajana toimii Kotiinpalaajat -yhtyeen laulaja Samuli Luomaranta. Konsertin teema kumpuaa toivosta ja ilosta. Linkki varsinaiseen konserttiin ilmestyy viim. 3.3. Tukijana mm. Järvi-Kuopion seurakunnan musiikkityö.

Tuuli kääntyy -konsertin mainosvideo 

 

Seurakunta kulkee rinnallasi

Koronatilanne aiheuttaa vielä rajoituksia kokoontumisiin. Jumalanpalvelukset järjestetään noudattaen 20 henkilön kokoontumisrajoitusta. Tällä hetkellä kokoontumisrajoitukset jatkuvat 22.2. saakka Aluehallintoviraston suositusten mukaisesti. Päiväkerhot toimivat normaalisti, mutta perhekerhotoiminta on vielä toistaiseksi tauolla. Tapahtumakalenteristamme löydät lisää tietoa. Työntekijämme ovat tavoitettavissa edelleen myös puhelimitse ja sähköisten kanavien kautta, ota rohkeasti yhteyttä!

Lisäksi voit seurata Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

Seurakunnan tilaisuuksissa maskisuositus

Seurakunnan tilaisuudet on pyritty järjestämään koronatilanteessa siten, että turvavälit toteutuvat mahdollisimman hyvin. Tämän lisäksi voi tilaisuuksissa käyttää omia maskeja, joilla estetään virusten leviäminen. Maskeja on saatavilla myös seurakuntien tiloissa. Muistotilaisuuksissa (maksimi 20 henkilöä)  maskien käyttämisestä ja riittävyydestä huolehtii jokainen itse. Seurakunnan eri tiloissa voi olla myös tätä pienemmät osallistujamäärät tilojen koosta johtuen. 

Linkkejä

Seurakunnat rakennemuutoksessaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan facebook -sivuLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion kirkkoherran YouTube -kanavaLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lue lisää Järvi-Kuopion messupalvelija -oppaastaLinkki avautuu uudessa välilehdessä (pdf) (vapaaehtoistehtävät jumalanpalveluksessa)

Seurakunnat suosittelevat maskien käyttöäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Paasikoskentie 1, 73500 Juankoski

Avoinna puhelimitse tai sähköpostitse

arkisin ma-pe klo 9-15 p. 040 4888 602.

Kirkkoherra Juha Määttä p. 040 4888 600.

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 2020Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Järvi-Kuopion pappien ja tilojen varaukset kasteita, vihkimisiä ja muita perhejuhlia sekä kodeissa järjestettäviä seuroja varten seurakunnan toimistosihteeriltä p. 040 4888 602 tai aluepapin kanssa.

Järvi-Kuopion työntekijöiden yhteystiedot

Hautajaisiin liittyvät papin, kanttorin ja muistotilaisuuden tilojen varaukset seurakuntien hauta- ja puistotoimistostaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Siunauskappelintie 3, p. 040 4848 242 tai 040 4848 512 arkisin klo 9 -15.

Virkatodistukset ja sukuselvitykset voi tilata Kuopion ev.lut. seurakuntien aluekeskusreisteristä p. 040 4848 225, kirjeitse, sähköpostilla, virkatodistuslomakkeellaLinkki avautuu uudessa välilehdessä, Suokatu 22, 70100 Kuopio. Arkisin klo 9 -15.

Messu sunnuntaisin klo 10 Riistavesi, Juankoski, Tuusniemi, Nilsiä sekä klo 13 Kaavi, Muuruvesi, Säyneinen, Vehmersalmi.

Ota yhteyttä

Kirkkoherra
Järvi-Kuopion seurakunta
Paasikoskentie 1
73500 Juankoski

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Järvi-Kuopion seurakunnan Facebook-ryhmä

Avoin virsikirja kirkossa.

Lähellä sijaitsevia tiloja ja kohteita

Järvi-Kuopion seurakunnan toimisto

Riistaveden kirkko