Kaavin alueseurakunta

Paastosta positiivisuutta?

Viime sunnuntaina kotona kotiasioita puuhaillessani kuuntelin toisella korvalla radiosta ohjelmaa. Radiossa haastateltava kertoi innostuneena, kuinka kulttuuri tekee ihmiselle hyvää ja kertoili tutkimustuloksesta, että usein ihmiset kokevat itsensä onnellisemmaksi kulttuuritapahtuman jälkeen.

Vietämme kirkossa paaston aikaa, paasto on hiljentämistä ja vähentämistä. Mietin, että tuota paaston merkitystä voisi verrata tuohon kulttuurikäynnin merkitykseen, myös paastolla tavoitellaan jotain hyvää elämään. Paastoaminen -  Jumalan kasvojen eteen asettuminen, oman ihmisyyden tunnustaminen, elämän suunnan ja elämäntien kyseleminen rukouksessa auttaa tutkimaan omia valintoja, auttaa pohtimaan omaa paikkaa yhteisössä ja ennenkaikkea Jumalan luotuna ja arvokkaana ihmisenä. Katumuksen ja hiljentymisen tarkoitus ei ole kääntyä sisäänpäin vaan nähdä kirkkaammin maailman hätä ja rukoilla maailman puolesta. Kun paasto on ohi, on valmiimpi vastaanottamaan pääsiäisjuhlan sanoman. Pääsiäisen sanoma ristillä kärsivästä, mutta kuoleman voittavasta Jumalasta on sanomaa, joka tuo armon, rakkauden ja toivon yhä uudelleen ja uudelleen elämämme voimavaraksi. Paastonaikaan säteilee siis jo pääsiäisen valo!

Toivotan sinulle Siunattua paastonaikaa, mutta toivotan myös tervetulleeksi kirkkoon ja seurakuntaan. Kirkko on myös kulttuuria, mutta myös elävää yhteyttä, joka kannattelee niin tässä ajassa kuin iankaikkisuudessa.

 

P.S. Kevään toimintaesitteen löydät tästä.

 

Marjaana Mäkinen

Kaavin pappi

Kaavilla tapahtuu:

 

 

Messu su 7.4. klo 13. Kaavin kirkossa. Paula Hagman-Puustinen. Kanttorina Pauliina Vuorinen.

Neulepiiri ti 9.4 klo 11.30-14. Srk-kodilla. Marjaana Mäkinen
Nuortenilta ti 9.4. klo 16.30–18. Olli Inkinen. Seurakuntakodilla.
Palmusunnuntain sanajumalanpalvelus su 14.4. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Pirjo Sonninen, Olli Inkinen ja Taru Parviainen. Kaavin alueseurakunnan vapaaehtoistenvastuunkantajien, vastuuryhmäläisten ja isosten tehtävään siunaaminen. Tervetuloa yhdessä siunaamaan palvelutehtävissä toimivia. Kahvit.

 

Elsan kerho to 18.4. klo 14. Maarianvaarassa Hilma Räsäsellä, Polvijärventie 434.

Kiirastorstain messu to 18.4. klo 18. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen,Pirjo Sonninen, Olli Inkinen. Alttarin verhoaminen mustaan.
Pitkäperjantain hiljainen sanajp pe 19.4. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen. Lauluryhmä Säde.

”Matkalla” la 20.4 klo 18 Kirkossa. Runo-musiikkihetki. Anu Parhamaa runonlausunta, Markku Heikkinen laulu ja Petri Herranen piano.
Pääsiäismessu su 21.4. klo 13. Kaavin kirkossa. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen.
2. pääsiäispäivän maakirkko ma 22.4. klo 10. Marjaana Mäkinen, Taru Parviainen. Haurangin nuorisoseuran talossa.

 

 

Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta
Kirkkorannantie 1
73600 Kaavi

Kasvatuksen pappi

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B
73500 Juankoski

ma-pe 9-15