Riistaveden alueseurakunta

Riistaveden kuvan kaunis kirkko näkyy monen ihmisen arjessa, vähän huomaamatta. Suuren tien reunalla seisova kirkko on meitä matkalaisia seuraamassa. Mitähän kaikkea onkaan kirkkomme saanut nähdä? Töihin matkaavan aamuisen väsymyksen tai innon uudesta työpäivästä, iltapäivällä päivällistä jo mielessään suunnittelevan autoilijan. Mökille tai kyläilemään matkanneen perheen. Kauppamatkalaisia, kirjastossa kävijöitä, kouluun kulkijoita.

Osa heistä kantaa mukanaan iloa, osa surua, monella mukanaan on molempia. Ilossa ja surussa on saanut myös kirkkomme olla mukana. Vihkikirkkona iloitsemassa rakkaudesta ja perheestä, siunauskirkkona saattelemassa rakkaita viimeiselle matkalle.

Kirkko on kuitenkin vain rakennus, seinät ja katto, ellei seurakunta tee sitä eläväksi paikaksi, josta Jumalan rakkaus meitä kohtaan lähtisi elämään, meidän kauttamme ja meidän kanssamme. Kirkko myös tarjoaa paikan, jonne voit tulla hiljentymään, kuulemaan Jumalan sanaa, nauttimaan ehtoollisen lahjasta, olemaan yhteydessä.

Olet lämpimästi tervetullut Riistaveden alueseurakunnan toimintaan mukaan. Otamme myös ilolla vastaan ehdotukset ja toiveet.

 

Riistaveden aluepappi Matias Koponen

 

Riistaveden alueen toimintaa ja tapahtumia:

*********************************************

Riistaveden alueseurakunnan facebook

 

vs. III kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Keskustie 2
71160 Riistavesi

sij. aj. 1.1.2019-31.5.2020

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

ma-pe klo 9-15 Tuusniemen toimistolla

vt. Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B 2. krs.
73500 Juankoski

ma-ti klo 9-15 Juankosken toimistolla tavoitettavissa 1.1.2020 alkaen 50 % toimistosihteerin tehtäviä ja 50 % diakoniatyön tehtäviä.

Riistaveden kirkko