Riistaveden alueseurakunta

Suomen senaatti teki päätöksen Riistaveden seurakunnan perustamisesta 6.3.1917. Itsenäisen seurakunnan toiminta käynnistyi 1.1.1923 eli 100 vuotta sitten. Kuntaliitoksen seurauksena sen talous ja kiinteistöt liitettiin 50 vuotta sitten Kuopion ev.lut. seurakuntayhtymään. Itsenäinen seurakunta muuttui yhdeksi alueseurakunnaksi 2011, kun perustettiin Järvi-Kuopion seurakunta.

Juhlavuosi huipentuu messuun 17.9. Samalla siunataan virkaansa aluepappi Oona Leiviskä. Piispa Jari Jolkkonen saarnaa. Voimme samalla kiittää pitkäaikaista diakoniaviranhaltijaa Leena Vartiaista.

Riistaveden kirkon ovat suunnitelleet arkkitehdit Eino Pitkänen ja Harry W. Schreck. Kirkko valmistui vuonna 1934. Alttariseinää koristaa eläinlääkäri V. Reinilän veistämä krusifiksi. Kirkonmäellä, pääoven edessä on nähtävillä vuonna 1914 Pietarissa valettu iso kirkonkello. Kirkossa on 250 istumapaikkaa. Jumalanpalvelus on pyhäisin klo 10.

Ovi auki Jumalan luo - seurakuntamme strategia vuosille 2023–2026Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Messut Nilsiän kirkosta suoratoistona Youtube-kanavalla 

Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanava - tästä linkistä pääset seuraamaan Nilsiästä suoratoistettavaa oman seurakunnan jumalanpalvelusta aina silloin, kun jumalanpalvelus pidetään kirkossa. Kanavalta voit seurata myös muita ajankohtaisia juttuja, musiikkia ja hartauksia.                         

Ota yhteyttä

IV Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta Riistavesi Vehmersalmi
Syrjäntie 37
71160 Riistavesi
Seurakuntapastori
Järvi-Kuopion seurakunta Riistavesi Vehmersalmi
Lempeläntie 15 A
71310 Vehmersalmi

Alueena: Vehmersalmi, Riistavesi

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Kukka ja mehiläinen.
"Jumalan luomat - niin erilaiset ja täysin rippuvaiset toistaan". Kuva: Ritva Nieminen.