Riistaveden alueseurakunta

Tiedote 17.3.2020

Jumalanpalvelukset julkisina tilaisuuksina keskeytetään toistaiseksi. Kuopion tuomiokirkon sunnuntain klo 10 jumalanpalveluksia voit seurata netissä suorana tai arkistoituina: virtuaalikirkko.fi.

Lisäksi järjestetään kirkolliset toimitukset eli kasteet, häät ja hautajaiset. Kaikki seurakunnan toiminta, sekä sen tiloissa tapahtuva toiminta perutaan toukokuun loppuun asti. Seurakunnan työntekijät ovat tavoitettavissa puhelimitse.

 

Riistaveden kuvan kaunis kirkko näkyy monen ihmisen arjessa, vähän huomaamatta. Suuren tien reunalla seisova kirkko on meitä matkalaisia seuraamassa. Mitähän kaikkea onkaan kirkkomme saanut nähdä? Töihin matkaavan aamuisen väsymyksen tai innon uudesta työpäivästä, iltapäivällä päivällistä jo mielessään suunnittelevan autoilijan. Mökille tai kyläilemään matkanneen perheen. Kauppamatkalaisia, kirjastossa kävijöitä, kouluun kulkijoita.

Osa heistä kantaa mukanaan iloa, osa surua, monella mukanaan on molempia. Ilossa ja surussa on saanut myös kirkkomme olla mukana. Vihkikirkkona iloitsemassa rakkaudesta ja perheestä, siunauskirkkona saattelemassa rakkaita viimeiselle matkalle.

Kirkko on kuitenkin vain rakennus, seinät ja katto, ellei seurakunta tee sitä eläväksi paikaksi, josta Jumalan rakkaus meitä kohtaan lähtisi elämään, meidän kauttamme ja meidän kanssamme. Kirkko myös tarjoaa paikan, jonne voit tulla hiljentymään, kuulemaan Jumalan sanaa, nauttimaan ehtoollisen lahjasta, olemaan yhteydessä.

Olet lämpimästi tervetullut Riistaveden alueseurakunnan toimintaan mukaan. Otamme myös ilolla vastaan ehdotukset ja toiveet.

 

Riistaveden aluepappi

Matias Koponen (virkavapaalla 31.5.2020 saakka)

 Vehmersalmen aluepappi Uwe Mäkinen p. 040 4888638

 

Riistaveden alueen toimintaa ja tapahtumia:

*********************************************

Riistaveden alueseurakunnan facebook

 

vs. III kappalainen
Järvi-Kuopion seurakunta
Keskustie 2
71160 Riistavesi

sij. aj. 1.1.2019-31.5.2020

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

vt. Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B 2. krs.
73500 Juankoski

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Riistaveden kirkko