Tuusniemen alueseurakunnan vapaaehtoistoimintaa esiteltiin kirkkohallituksen täysistunnon väelle

Järvi-Kuopion seurakunta sai vieraakseen harvinaisen delegaation, kun kirkkohallituksen täysistunnon väki tutustui seurakunnan toimintaan ja vieraili erityisesti Tuusniemen alueseurakunnassa. Mukana olivat mm. arkkipiispa Tapio Luoma, piispa Seppo Häkkinen ja piispa Mari Leppänen sekä toistakymmentä muuta täysistunnon jäsentä. Esko Taskinen esitteli Tuusniemen harvinaisen pystykirkon historiaa, ja lisäksi esiteltiin alueseurakunnan aktiivista vapaaehtoistoimintaa. Vieraat olivat iloisia ja kiitollisia saamastaan vieraanvaraisuudesta. Arkkipiispa Luoma antoi vilpittömän kiitoksensa sekä työntekijöille että seurakuntalaisille. 

Piispa Seppo Häkkinen, arkkipiispa Tapio Luoma ja piispa Mari Leppänen Tuusniemen kirkossa.
Piispa Seppo Häkkinen, arkkipiispa Tapio Luoma ja piispa Mari Leppänen Tuusniemen kirkossa.
Vapaaehtoistoimijoita ja arkkipiispa Tapio Luoma Tuusniemen kirkossa.
Arkkipiispa kiittää seurakuntalaisia aktiivisesta kotiseurakunnan palvelemisesta.

Turvallisesti jumalanpalveluksissa

        Kirkot ovat pääsääntöisesti suuria tiloja, mutta turvallisuuden vuoksi Järvi-Kuopion seurakunnan kirkoissa on käytössä vain joka toinen penkkirivi. Näin varmistetaan turvavälit ja riittävä väljyys. Väen kannattaa levitttäytyä mahdollisimman laajasti koko kirkkotilaan. Maskien ja käsidesin käyttöä suositellaan edelleen. Kussakin kirkkotilassa on omat erityispiirteensä ja siksi kunkin tilaisuuden alussa annetaan ohjeet liikkumisesta ja  turvallisesta ehtoollisen vietosta. Suurimmissa kirkoissa ehtoollinen voidaan jakaa useammassa pisteessä, esimerkiksi alttarilla, sivuilla sekä lehterillä. Myös kirkollisissa toimituksissa käytetään vain joka toista penkkiriviä. 

Voit seurata myös Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

Yhteisvastuukeräyksen kohteena ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkoi 7.2.2021. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Nyt sinäkin voit auttaa!

Kuuntele ja katsele tästä Järvi-Kuopion seurakunnan oman lauluyhtyeen musiikkia Yhteisvastuukeräyksen hyväksi: Lakesingers esittää kesälauluja.Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita YhteisvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Luodaan toivoa ja valoa yhteisvastuun kautta apua tarvitseville lähmmäisille lähellä ja kaukana!

 

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

Raamattuopetuksia ja saarnoja, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra Juha MäättäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Ideoita ja ohjeita jumalanpalveluksen vapaaehtoistehtäviin - Pieni opas messupalvelijatehtävistä vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Seurakunnassa suositellaan maskien käyttöäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

****************************************

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

Ota yhteyttä

III Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Alueena: Tuusniemi ja Kaavi. Erityisvastuut: Hallintopappi ja lähiesimies sekä vapaaehtoistyö Järvi-Kuopion seurakunnassa.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Tuusniemen kirkko.
"Armotyösi näillä mailla, Herra aina säilytä." (Virrestä 174) Tuusniemen yli 150-vuotias kirkko.