Sinä olet tärkeä

Vanha tarina kertoo miehestä, jonka tehtävänä oli kantaa vettä isäntänsä viljelysmaille. Hänellä oli kaksi ruukkua, joista toinen oli rikkinäinen. Siitä tihkui hiljalleen ulos vettä, jota ei juuri ollut enää ruukussa miehen päästyä pellolle. Ruukku valitti surullisena rikkinäisyyttään ja sitä, että vesi valuu halkeamista. Se kysyi: Miksi et heitä minua pois ja hanki ehjää tilalleni? 

Vedenkantaja vastasi: Hupsu ruukku. Et sinä ole huono. Sinä olet tärkeä. Etkö huomaa, että vedenkantopolulleni on kasvanut kesän aikana hieno kukkarivi siihen, mihin olet valuttanut vettä. Se on kokonaan sinun ansiotasi. Olet tärkeä ja tarpeellinen juuri tuollaisena!

Tämä tarina muistuttakoon meitä siitä, että Jumalan silmissä jokainen on tärkeä!

 

Sektorimalli käyttöön jumalanpalveluksissa

Tuusniemen, Kaavin, Muuruveden ja Nilsiän jumalanpalveluksissa otetaan käyttöön sektorimalli 21.3. alkaen. Säyneisen kirkossa mallia käytetään pääsiäisviikonloppuna 1.4.- 4.4. Sektorimalli mahdollistaa yhteensä 40 henkilön osallistumisen jumalanpalveluksiin. Kirkoissa istutaan eri sektoreissa (20 henkilöä/sektori) ja huolehditaan turvaväleistä ja siitä, etteivät sektorit kohtaa. Tuusniemen seurakuntakodilla sektorit sijaitsevat kirkkosalissa ja monitoimisalissa, kirkossa alakerrassa ja lehterillä, Kaavilla, Muuruvedellä ja Nilsiässä alakerrassa ja lehterillä (ja Säyneisessä kirkkosalissa ja seurakuntasalissa). Kirkon ovilla annetaan ohjeet sisäänkäyntiin ja ohjataan istumapaikoille. Ehtoollinen jaetaan kahdessa pisteessä. Papit antavat käytännön ohjeet jumalanpalvelusten alussa. Sektorimallin ja annettavien ohjeiden avulla mahdollistetaan turvallinen kirkossakäynti.​​​​​​

Voit seurata myös Kuopion tuomiokirkon jumalanpalveluksia Virtuaalikirkko.fi -sivullaLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Myös Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavilta löydät hartauksia ja musiikkia, katso linkit alta. 

Yhteisvastuukeräyksen kohteena ikäihmisten taloudellinen ahdinko

Eri syistä johtuva köyhyys koettelee vanhusväestöä Suomessa ja maailmalla. Vuoden 2021 Yhteisvastuukeräyksen tuotolla autetaan taloudellisissa vaikeuksissa olevia ikäihmisiä niin Suomessa kuin kehittyvien maiden kriisialueilla. Keräys alkoi 7.2.2021. Vähävaraiset vanhukset ovat usein tilanteessa, jossa vaikeudet kasaantuvat. Köyhyys aiheuttaa helposti terveydellisiä ongelmia, sosiaalista eristäytymistä, yksinäisyyttä ja digisyrjäytymistä. Nyt sinäkin voit auttaa!

Lahjoita YhteisvastuukeräykseenLinkki avautuu uudessa välilehdessäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

Lahjoita Järvi-Kuopion seurakunnan Yhteysvastuukeräykseen Linkki avautuu uudessa välilehdessä

Luodaan toivoa ja valoa yhteisvastuun kautta apua tarvitseville lähmmäisille lähellä ja kaukana!

 

 Pääsiäisajan musiikkia Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-kanavalla  

Lakesingersin laulajat Annette ja Lala (sopraano), Taru (altto), Eikka (tenori) ja Matti (basso). Valokuva: Tiitus Lahti.

Pianon äärellä, Nilsiän kirkossa kanttorit Taru Parviainen, Lala Maukonen, Annette Kärppä-Leskinen ja Matti Saarela sekä seurakuntapastori Eino Keihänen.

Hartausmateriaalia

Järvi-Kuopion alueseurakunnat tuottavat nettiin erilaisia hartausmateriaalia youtube-sivuilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä, jonne tulee lyhyitä hartaushetkiä.

Raamattuopetuksia ja saarnoja, Järvi-Kuopion seurakunnan kirkkoherra Juha MäättäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Ideoita ja ohjeita jumalanpalveluksen vapaaehtoistehtäviin - Pieni opas messupalvelijatehtävistä vapaaehtoisilleLinkki avautuu uudessa välilehdessä

 

Seurakuntien toiminta poikkeusoloissa 202Linkki avautuu uudessa välilehdessä1

Seurakunnassa suositellaan maskien käyttöäLinkki avautuu uudessa välilehdessä

****************************************

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

Ota yhteyttä

III Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta Kaavi Tuusniemi
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Alueena: Tuusniemi ja Kaavi. Erityisvastuut: Hallintopappi ja lähiesimies sekä vapaaehtoistyö Järvi-Kuopion seurakunnassa.

Ota yhteyttä

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Tuusniemen kirkko.
"Armotyösi näillä mailla, Herra aina säilytä." (Virrestä 174) Tuusniemen yli 150-vuotias kirkko.