Kirkon ovet avautuvat!
 

Tämä kevät on ollut erilainen kevät. Se tullaan muistamaan pitkään, sillä se piirtää historiaamme pysyvät jäljet. Olemme joutuneet odotushuoneeseen, kuuntelemaan ohjeita ja elämään erilaisten rajoitusten kanssa. Pieni ja näkymätön virus on saanut maailmassa sellaisen otteen, että ihmiskunta on ihmeissään. Miten tästä eteenpäin?

Ajan saatossa kriisejä on ollut ennenkin. Aamulenkilläni kohtasin tuntemattoman 87-vuotiaan rouvan. Sopivan turvallisuusvälin päästä juttelimme hetken. Hän kertoi sairastaneensa elämänsä aikana kaksi vakavaa virustautia, aasialaisen ja hongkongilaisen. Niin kovia olivat olleet nuo koettelemukset, mutta niistä oli selvitty. Uskon noiden sairauksien tehneen hänestä hyvän sairaanhoitajan. Työssään hän oli kohdannut lukuisia toivottomuuteen vaipuneita, joita hän oli voinut rohkaista ja hoitaa.

Tänä aikana tarvitaan arjen enkeleitä. Juuri tästä piispa Jari Jolkkonen kirjoittaa Savon Sanomissa (28.3.2020). Tarvitaan hyväksyviä ja lempeitä katseita, jotka viestivät: Tästä selvitään, elämä jatkuu.

Jumala sanoo  Raamatun sivuilla lukemattomia kertoja: Älä pelkää. Minä olen sinun kanssasi. Nuo sanat ovat tarkoitettu meille, juuri tähän hetkeen ja juuri tähän aikaan. Jumala kyllä tietää mitä maailmassa tapahtuu. Hänelle pimeytemme ei ole pimeää. Kun Jeesus sanoo "älä pelkää, saat uskoa olevasi turvassa hänen lupauksessaan. Siinä, missä Jumala pitää ihmisestä huolen, hänellä ei ole syytä pelätä. Ja vaikka pelkäisitkin, hän pitää silti lupauksensa.

Jumalanpalvelukset ovat koko kevään jatkuneet, mutta niihin eivät seurakuntalaiset ole voineet osallistua. Sinua on kuitenkin muistettu ja puolestasi on rukoiltu. Seurakunnan lähettämiä videohartauksia on nähtävissä Järvi-Kuopion seurakunnan Youtube-sivuilla jatkossakin.

Tilanne muuttuu 1.6.2020 lähtien siten, että ovet yhteisiin jumalanpalveluksiin aukenevat jälleen. Noudatamme edelleen turvaohjeistuksia ja rajoituksia, mutta kirkot ovat niin suuria, että 50 henkilön kokoontuminen kirkkoon turvavälejä noudattaen ei ole ongelma. Tässäkin tilanteessa Jumala sanoo: Älä pelkää. Minä olen sinun kanssasi.

Tervetuloa kirkkoon!

 

 

"Itse rauhan Herra suokoon teille rauhan, aina ja kaikin tavoin. Herra olkoon teidän kaikkien kanssa!"           2. Tess.3:16.

 

Siunaavin terveisin, Herra kanssasi!

Paula Hagman-Puustinen

Tuusniemen aluepappi
Kuvat: Paula Hagman-Puustinen

 

 

IDEOITA JUMALANPALVELUKSEN VAPAAEHTOISTEHTÄVIIN - MESSUPALVELIJA-OPAS LÖYTYY LINKISTÄ: Messupalvelijaopas

Tuusniemen alueseurakunnan kevätesite 2020

****************************************

Tuusniemen alueseurakunnan facebook

vs. Kappalainen, hallintopappi
Järvi-Kuopion seurakunta
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

Hallintokappalainen ja lähiesimies Järvi-Kuopion seurakunnassa

Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Koivukuja 2
71200 Tuusniemi

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

vt. Toimistosihteeri
Järvi-Kuopion seurakunta
Hallinto- ja talouspalvelut
Faksi: 017 612 065
Juankoskentie 13 B 2. krs.
73500 Juankoski

avoinna puhelimitse ja sähköpostitse

Tuusniemen kirkko täytti vuoden 2019 elokuussa 150 vuotta.
Tuusniemen kirkko täytti vuoden 2019 elokuussa 150 vuotta.